Roel Meuldijk

Health & Safety Manager (SHE) at The Mobile Perimeter Protection Group BV


Wat is geluidsoverlast en hoe voorkom je het?

Een gezond en veilig werkklimaat voor medewerkers en een optimaal woonklimaat voor omwonenden: het is zoveel eenvoudiger te realiseren dan je denkt! Door geluid te dempen op je bouw geef je gehoor aan de wensen van alle betrokkenen. Je maximaliseert woongenot voor omwonenden en minimaliseert gehoorschade bij medewerkers op de bouwplaats. Hoe je geluid eenvoudig reduceert met 17 dB(A)* en daarmee direct geluidsoverlast voorkomt, lees je hier.

Geplaatst op 18 oktober 2018 door Roel Meuldijk    Veilig & duurzaam werken


Bouw vraagt om grotere veiligheid

In dit blog brengen we de meest voorkomende veiligheidsrisico’s onder de aandacht en geven antwoord op de vraag, welke maatregelen genomen moeten te worden.

Geplaatst op 30 mei 2018 door Roel Meuldijk    Veilig & duurzaam werkenRegelgeving & voorschriften


Laden en lossen hekwerk: veiligheid voorop

Dat veiligheid voorop staat is over het algemeen wel bekend. Dit is bij het laden en lossen van hekwerk niet anders. Juíst hier is het van belang om de veiligheid te waarborgen. Om de veiligheid van mens en lading veilig te stellen, zijn er veiligheidsregels opgesteld. Deze regels dienen nageleefd te worden zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan bij het laden en lossen van hekwerk.

Roel Meuldijk, veiligheidsdeskundige voor Heras Mobile, over de veiligheid met laden en lossen: “Snelheid is belangrijk maar beslist niet het belangrijkste, dat is veiligheid!”.

Geplaatst op 13 juli 2017 door Roel Meuldijk    Veilig & duurzaam werkenRegelgeving & voorschriften


Een veilig bouwproces met bouwhekken

Een ding is zeker: veiligheid van medewerkers, bezoekers en omwonenden behoort op iedere bouwlocatie voorop te staan. Ook dient er alles aan gedaan te worden om onbevoegden buiten spel te houden. Bouwhekken zijn hierbij onmisbaar, maar welke randvoorwaarden spelen nog meer een rol bij het nastreven van een veilig bouwproces?

Geplaatst op 13 april 2017 door Roel Meuldijk