Yves Spooren

International Accountmanager at Heras Mobile Fencing & Security USA


Evenementbeveiliging; een zaak voor experts

Specialist op het gebied van evenementbeveiliging, Heras Mobile, heeft een duidelijke missie: festivalbezoekers het ultieme gevoel van vrijheid geven. Een ware kunst gezien de hedendaagse risico’s. Yves Spooren, expert op het gebied van evenementbeveiliging, legt uit hoe je een zorgeloos event kunt neerzetten.

Geplaatst op 27 februari 2019 door Yves Spooren    ProjectbeveiligingRegelgeving & voorschriftenBouwhek mogelijkheden


On-shore beveiliging voor offshore productie

In Oostende bouwt Siemens aan het offshore windpark Rentel: zo’n veertig windturbines die op veertig kilometer uit de kust gaan zorgen voor 309 megawatt aan groene stroom. Goed om circa 300.000 gezinnen van energie te voorzien. Het werk startte begin 2018 en moet eind van dit jaar gereed zijn. Heras Mobile Fencing & Security draagt met mechanische en elektronische beveiliging bij aan de vlekkeloze procesvoortgang.

Geplaatst op 31 juli 2018 door Yves Spooren    ToegangscontroleVeilig & duurzaam werken


Betonspecialist Bruil werkt veilig en efficiënt dankzij Heras Smart Access

Voor Bruil, specialist in betonmortel, droge mortel en (architectonisch) prefab beton behoort verantwoord bouwen tot de kern van de organisatie. Toen uitvoerder Gerard Roseboom begon aan de bouw van een uitbreiding productie, hoofdkantoor en chemische plant, was zijn primaire uitdaging het waarborgen van de veiligheid van iedereen die het bouwterrein zou betreden.

Geplaatst op 02 maart 2017 door Yves Spooren    Toegangscontrole


Heras Smart Access toegangscontrole in vogelvlucht [Infographic]

Wie is waar en wanneer op de bouw? Daar ben je iedere dag van op de hoogte met het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem. Waarom dat onmisbaar is voor de bouw, vertellen we je graag in deze infographic.

Geplaatst op 28 februari 2017 door Yves Spooren    Toegangscontrole


Automatische toegangscontrole is de smartphone van de bouw

De telefoon, de camera, de radio, de calculator, de voice recorder en de wekker. Het is slechts een greep uit de apparaten die in veel huishoudens vervangen zijn door “apps” op de smartphone. We zijn er allemaal aan gewend dat dit apparaatje van broekzak-formaat ons dagelijkse leven een stuk gemakkelijker maakt. Tijdens de bouw schetst het mijn verbazing dat verschillende handelingen nog zeer regelmatig los van elkaar worden uitgevoerd. Dat kan vandaag de dag veel efficiënter, denk ik dan.

Geplaatst op 01 februari 2017 door Yves Spooren    Toegangscontrole


Tips voor het inrichten van je evenemententerrein

Het organiseren van een festival of een sportevent draait om meer dan alleen het afronden van je line-up of het uitstippelen van een parcours. Praktisch moet je van alles tot in detail regelen. Zoals de inrichting en de beheersing van je terrein. Vrijwel alles kan, maar niet binnen elk budget. Gelukkig is grootschalig investeren niet altijd nodig. Een evenementhek huren of afspraken maken met een cateringbedrijf geven betere controle op de kosten.

Geplaatst op 23 november 2016 door Yves Spooren    


Een bouwhek tegen piraterij

Wist u dat u de hekwerken van Heras onder andere kunt tegenkomen op grote baggerschepen? Ik zal u uitleggen waarom onze hekken op deze schepen gemonteerd worden.

Geplaatst op 08 november 2016 door Yves Spooren    ProjectbeveiligingBouwhek mogelijkheden


Twee voorbeelden van maatwerk met tijdelijk hekwerk

Afrastering is de basis van je beveiliging. Als je met een project begint, gebruik je altijd tijdelijk hekwerk om het werkterrein af te bakenen. Toch is zo’n afbakening niet altijd afdoende en zijn aanvullende maatregelen gewenst. Elke situatie vraagt om een specifieke oplossing en daarbij levert Heras maatwerk. In dit blog twee voorbeelden van op maat gesneden beveiliging die het concern uit het Nederlandse Oirschot presenteerde.

Geplaatst op 03 mei 2016 door Yves Spooren    Bouwhek mogelijkheden