Bouwhek huren op de bouwplaats

Veiligheid op de bouwplaats wordt van steeds groter belang. Veilig werken in een rustige omgeving staat voor veel bouwbedrijven boven alles. Bouwhekken spelen hierbij een belangrijke rol. In dit artikel wordt toegelicht waarom het huren van een bouwhek direct bijdraagt aan een positief werkklimaat op de bouwplaats. Daarnaast worden de diverse typen bouwhekken die te huur zijn uiteen gezet.

Wat is een bouwhek?

Een bouwhek is een stalen constructie om de gehele bouwplaats, of plekken daarvan, af te schermen of de toegang te controleren. Bouwhekken zorgen ervoor dat onbevoegden het terrein niet opkomen en zorgen voor afscherming van gevaarlijke locaties. Bouwhekken zijn gemaakt van zware buizen en een staalmat van dikke draden. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van ingelaste hoekverstevigingen en een verticale middenbuis, waardoor de bouwhekken tegen een stootje kunnen.

Welke typen bouwhekken zijn er te huur?

Om een uiterst veilige werkomgeving te creëren worden onderstaande bouwhekken veelal ingezet; per categorie of met elkaar gecombineerd. Doordat er veel uiteenlopende eisen gesteld worden rondom een bouwplaats is het logisch dat het aanbod bouwhekken erg gevarieerd is. Zo is er voor ieder bouwproject de ideale afzetting samen te stellen.

1. 1-meter hoog bouwhek

Dit bouwhek is een licht en multifunctioneel hek, te gebruiken als geleiding op plaatsen waar overzicht belangrijk is. Denk hierbij aan het markeren van paden voor voetgangers of fietsers of het aanbrengen van andere scheidingslijnen. Routes zijn herkenbaar en voorzieningen in één oogopslag te vinden. Daarnaast wordt dit bouwhek gebruikt als verhoging van andere hekken tot aan een hoogte van ruim drie meter.

2. Bouwhek met zeil

Een bouwhek met zeil, verkrijgbaar in diverse kleuren, huur je voor het afschermen van je bouwplaats. Met dit brandvertragende zeil scherm je het terrein en evenement eenvoudig en effectief af en onttrek je ‘verboden terrein’ aan het zicht, zoals opslaglocaties.

3. Noise Control Barrier

Dit geluiddempend hek huur je om het geluid op het bouwterrein te reduceren. Daarmee beperk je niet alleen overlast voor omwonenden maar ook voor gasten en medewerkers. Het Noise Controle Barrier is voorzien van een gewatteerd en geluidsabsorberend zeil dat gegarandeerd geluidsvolumes reduceert met gemiddeld 17dB. Een Noise Controle Barrier zorgt voor een betere positie bij (EMVI-) aanbestedingen. Daarnaast kun je op de bouwplaats eerder en langer gebruik maken van sloophamers, aggregaten en andere gereedschappen.

4. M500 Anti-Climb bouwhek

Een M500 Anti-Climb bouwhek is gemaakt van zware buizen en een goed gespannen staalmat van dikke draden, waardoor het uiterst robuust is. Dit bouwhek is voorzien van 100% rondom handgelaste hoekpunten. Dit zorgt voor stevigheid, voorkomt beschadigingen en buigingen in je hekwerk en verlengt de levensduur. De overmaatse staalmat steekt boven iets uit, zo voorkom je overklimmen. Dat bevordert de veiligheid op en om het bouwterrein; allemaal redenen om dit type bouwhek te huren.

 

5. M90 met extra middenbuis

Het M90 hek is robuust uitgevoerd met een extra ingelaste verticale middenbuis. Dikke staaldraden zorgen voor meer stijfheid en voorkomen snelle beschadigingen en doorbuigen. De robuuste uitvoering zorgt ervoor dat dit hek extra stevig is, waardoor ook de levensduur van dit hek automatisch verlengd wordt.

 

6. Cityfence hek

Het profiel en de samenstelling van het Cityfence bouwhek zorgen ervoor dat het terrein niet wordt betreden door onbevoegden. Met het huren van dit type bouwhek zorg je ervoor dat eroverheen klimmen of eronderdoor kruipen lastig wordt. Je mensen, medewerkers en omwonenden zijn veilig, er worden geen fietsen tegen aan gestald en het ontneemt het zicht. Daarnaast is er ook het Cityfence bouwhek halfopen verkrijgbaar. Dit is de oplossing in de binnenstad. Het weert pottenkijkers en voorkomt verblinding van je medewerkers door koplampen. Goederen en afval houd je grotendeels uit het zicht én door zijn profiel is het hek onaantrekkelijk voor graffitispuiters.

7. Draaipoort

Twee poortvleugels met een kleine draaicirkel bieden een herkenbare toegang tot het terrein. Ideaal als doorgang voor medewerkers en leveranciers, speciaal ontwikkeld voor tijdelijke locaties. Robuust uitgevoerd en daardoor geschikt voor intensief gebruik. De draaipoort koppel je snel en eenvoudig aan je bouwhekwerk. De draaipoort is direct herkenbaar als toegangspoort en kun je eventueel voorzien van extra aanduidingen. Zo heb je zicht op wie je terrein betreedt en verlies jij en je leveranciers geen kostbare tijd.

 

 

8. Schuif bouwhek

Met het huren van een schuif bouwhek creëer je een praktische, veilige en herkenbare doorgang op je terrein. Een schuif bouwhek is eenvoudig te openen en te sluiten zonder draaicirkel. Je creëert in een handomdraai een nooduitgang, een toegang voor leveranciers of een oversteekplaats. Je plaatst deze eenvoudig tussen elk tijdelijk of semipermanent bouwhek.

Bouwhek huren

Met het huren van bovenstaande typen bouwhekken is er voor ieder bouwproject een veilige werkplaats te creëren. Zo kunnen werknemers hun werk uitvoeren zonder afgeleid te zijn van onbevoegden en houden bouwhekken dieven buiten de deur, doordat het terrein goed is afgesloten. Kortom, met het huren van bouwhekken zorg je voor een optimaal werkklimaat.

Onderwerpen: Bouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Mitch IJpelaar op 21 december 2017
Accountmanager at Heras Mobile Fencing & Security Nederland