Finish Barriers zorgen voor een veilig en eerlijk wedstrijdverloop

Het mag natuurlijk nooit gebeuren dat een sportwedstrijd tot op de laatste meters een adembenemend koersverloop kent, maar juist op het moment suprême volledig uit de hand loopt. Het publiek neemt bezit van het parcours en dringt zich te ver op waardoor de deelnemers een vrije doorgang wordt ontnomen. En dat alles onder de ogen van sponsoren die juist op die plek aan de finish graag hun boodschap extra hadden uitgedragen.

Een beeld dat de nachtmerrie is van elke organisatie. Maar tevens eenvoudig is te voorkomen door op de laatste honderden meters van een atletiekevenement of wielerwedstrijd gebruik te maken van Finish Barriers.

Finish Barriers zijn verzinkte stalen dranghekken die, in tegenstelling tot de traditionele dranghekken, aan de voorkant géén uitstekende poten hebben die deelnemers kunnen hinderen of zelfs ten val kunnen brengen. De Finish Barriers buigen in een schuine hoek van zeventig graden naar het publiek, waardoor ook het risico op omvallen van de hekken wordt voorkomen. Evenals bij dranghekken worden ook de Finish Barriers via haak- en oogverbindingen met elkaar verbonden.

Juist dat samenhokken van bezoekers rond de finish geeft al aan hoe belangrijk het juist afzetten van de finishlocatie is.

Het publiek stroomt samen bij de finish

Waar het publiek zich tijdens het wieler- of atletiekevenement verspreidt over het volledige parcours, hokt de massa in de laatste kilometers samen rond de finish, zodat men vooral geen glimp hoeft te missen van de finale om uiteindelijk de winnaar dat gelukzalige zegegebaar te zien maken. Juist dat samenhokken van bezoekers rond de finish geeft al aan hoe belangrijk het juist afzetten van de finishlocatie is.

Iedere organisatie is er alles aan gelegen om te voorkomen dat het publiek te nadrukkelijk de weg op komt en daarmee de veiligheid van zichzelf en van de deelnemers in gevaar brengt en het wedstrijdverloop negatief beïnvloedt. Als organisatie wil je nooit in de media komen met woorden als: ‘unfair’, onveilig en een onterechte winnaar. Om dat te voorkomen helpt het gebruik van Finish Barriers.

Veiligheid voor publiek

Sportwedstrijden dienen onder de groots mogelijke veiligheid te worden gehouden. Finish Barriers zijn bestand tegen een grote opdringende massa en zorgen dat zij vanachter de barriers de wedstrijd op veilige afstand kunnen volgen. Ook wanneer men niet in de eerste rij staat, heeft men tussen de rijen door voldoende zicht op de wedstrijd. Omdat de Finish Barriers aan de rand van de weg staan opgesteld blijft er voldoende zicht op de wedstrijd.

Een eerlijk en veilig wedstrijdverloop

Omdat de Finish Barriers aan de voorkant geen poten hebben, kan het niet gebeuren dat lopers of wielrenners struikelen of vallen. Finish Barriers houden de weg voldoende breed om een ruime doorgang te laten. Dat maakt de strijd open, eerlijk en veilig en krijgt de wedstrijd zijn verdiende winnaar.

Extra sponsoruiting op het belangrijkste punt

Maar die plek aan de finish waar zoveel belangstellende ogen samenkomen is ook een meer dan interessant plek voor sponsoruitingen. Daarom zijn de Finish Barriers onderaan voorzien van een u-profiel om daarin voorbedrukte reclameborden te plaatsen. Deze reclamesleuf heeft een afmeting van 250 x 110 cm en biedt dus volop de gelegenheid voor een riante reclame-uiting. Belangrijk om het evenement ook financieel tot een succes te maken.

Of het nu gaat om een dorpsomloop, een prachtige atletiek- of wieleraankomst, zowel op lokaal, regionaal, landelijk of internationaal niveau, met het gebruik van Finish Barriers in de laatste tientallen of honderden meters voor de finish ben je als organisatie verzekerd van een ongehinderde aankomst van de deelnemers, een optimale veiligheid voor bezoekers en een keurige reclame-uiting aan de finish voor uw sponsoren.

Onderwerpen: Bouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Mitch IJpelaar op 22 maart 2018
Accountmanager at Heras Mobile Fencing & Security Nederland