Heras Mobile Rocks: Een terugblik op het evenementenseizoen

Terwijl we genieten van een prachtige nazomer, heeft het evenementenseizoen z’n piek inmiddels achter de rug. Miljoenen mensen bezochten de afgelopen maanden festivals en evenementen in Nederland en België. Voor Heras Mobile ieder jaar weer een periode om naar uit te kijken.De afgelopen maanden is er extra hard gewerkt bij Heras Mobile. Vooral in de vakantieperiode vinden er veel evenementen plaats. Vrachtwagens rijden af en aan met hekwerkoplossingen voor kleine en grote evenementen.

Voor het slagen van een evenement ben je afhankelijk van ontzettend veel factoren, die je voor een groot deel zelf in de hand hebt. Met haar ervaring en oplossingen levert Heras Mobile een belangrijke bijdrage aan de veiligheid, beheersbaarheid en beleving op en om het terrein of parcours. Zo heeft de organisatie de handen vrij voor het evenement zelf.

Elk evenement vraagt om een eigen benadering

Bij de GP in Valkenswaard rijden er twee dagen lang van ’s-morgens vroeg tot in het begin van de avond motoren uit diverse klassen over een speciaal uitgestippeld parcours. Voor de veiligheid van zowel deelnemers als bezoekers worden er langs het parcours hekwerken geplaatst.

Bij het festival Jazz in Duketown treden er in vier dagen verspreid over tien podia tientallen acts op en wordt Den Bosch door een kleine tweehonderdduizend mensen bezocht. Bij meerdere podia komen enthousiaste bezoekers en vormen de stagebarriers een veilige buffer tussen podium en publiek. Het publiek kan ongehinderd en veilig genieten van een optreden. Daar waar nodig worden hekken geplaatst om alles in goede banen te leiden. Tomorrowland

Tomorrowland

Met ruim 60 kilometer hekwerk reed Heras Mobile naar Tomorrowland in Boom in België. Voor ons altijd een fantastisch logistiek proces. Vanuit de hele wereld komen ze naar dit festival. Veel van de bezoekers overnachten op Dreamville. Ook alle hotels in de omgeving van Boom zitten al maanden van tevoren volgeboekt. Als het festival eenmaal van start gaat, komen grote hoeveelheden mensen naar het terrein. Allemaal op een andere manier. Auto’s gaan naar een parkeerplaats, fietsen gaan naar een stalling en bussen rijden af en aan.

Op het terrein worden kilometers hekken voorzien van zeilen in de stijl en sfeer van het evenement. De lage inkom wordt ingezet om de stromen mensen te begeleiden en ook onze tentconstructies fungeren als in- en uitgang op het evenement.

Optimale beleving

Beleving wordt steeds belangrijker. In zijn algemeenheid, maar zeker ook bij evenementen. Daarnaast is er meer mogelijk. Voor een optimale beleving zie je daardoor vaker dat een omheining niet langer alleen een hekwerk met een wit of zwart doek is, maar dat zo’n doek in de sfeer van het evenement meegaat.

Organiseer jij een evenement? Wij als leverancier denken graag mee in de plannen en je enthousiasme. Wij hebben ervaring met de uitdagingen en denken mee aan oplossingen. Een vorm van samenwerken die Heras Mobile al jaren met plezier én succes toepast.

Onderwerpen: ProjectbeveiligingBouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Joep Coenen op 28 oktober 2016
Business Unit Manager Benelux at Heras Mobile Fencing & Security