Het kopen en huren van Heras bouwhekken ontzorgt VWS Bouwmaterieel

Lange levensduur met Heras bouwhekken

Het kopen en huren van Heras bouwhekken ontzorgt VWS Bouwmaterieel
- Johan Zwoferink
van VWS Bouwmaterieel (NL)

Volker Wessels Bouwmaterieel B.V. doet al geruime tijd zaken met Heras Mobile Fencing & Security. Belangrijk aan een bouwhek vond men in de jaren 90 al de kwaliteit. Er is dan ook lang gekozen voor het Heras M90.

Fijnmazig en veilig bouwhek

Maar toen kwam Heras Mobile met de introductie van het M500 Anti Climb hekwerk. Het enige bouwhek met een fijne maas van 35 x 150mm en een overklimbeveiliging. “Maar als je al jaren 1 type bouwhek voert als materieeldienst kun je niet zomaar overstappen.” Aldus Johan Zwoferink, hoofd inkoop.

Lange levensduur met Heras bouwhekken

Om aan het team van Volker Wessels Bouwmaterieel B.V. te laten zien hoe het M500 Anti Climb kan helpen om deze risico’s sterk te verminderen werden enkele van deze hekken geleverd om mee te testen. “Wij zagen direct dat het hek ons meer veiligheid zou brengen en daarnaast langer mee zal gaan door het 100% rondom gelaste frame” zegt Zwoferink. Inmiddels is de voorraad bij Volker Wessels Bouwmaterieel BV uitgebreid met het Heras M500 Anti Climb. Niet alleen de reacties van de materieeldienst zijn positief maar ook de uitvoerders zijn blij met deze veilige aanpassing.

Geen ongewenste bezoekers op de bouwplaats

Ook waren ze bij de materieeldienst direct geïnteresseerd in de inmiddels geïntroduceerde High Security klem. Deze wordt dan ook toegepast op iedere risicolocatie om te voorkomen dat hekken open blijven staan en door ongewenste bezoekers open worden gemaakt. Ook Volker Wessels merkt dat de veiligheid op en rond de bouwplaats steeds belangrijker wordt. Niet alleen in verband met diefstal en vandalisme, maar ook door het risico’s van ongevallen met ongewenste bezoekers, waarvoor je als bouwer toch aansprakelijk bent.