5 overwegingen (en oplossingen) bij toegangscontrole op bouwlocaties

Op bouwlocaties wilt u geen gedonder. Het gecontroleerd verlenen van toegang aan mensen en voertuigen tot het bouwterrein biedt u overzicht en veiligheid. Maar... het ene bouwproject is het andere niet. In verschillende bouwprojecten - of zelfs in verschillende fasen – heeft u andere prioriteiten en dus andere behoeften als het gaat om toegangscontrole. En het liefst wilt u producten ook snel kunnen inzetten: een flexibele plug en play-oplossing is vereist. Daarom zetten we in dit blog vijf passende oplossingen voor toegangscontrole van bouwlocaties onder elkaar.

 

Mobiele tourniquet: weten wie op uw terrein is

Ook overdag kan ongewenst bezoek uw terrein betreden, met alle negatieve gevolgen van dien. Een tourniquet is een gecontroleerde toegangsverlener voor personen die de veiligheid van het bouwterrein verhoogt. Waar een draaipoort toegang kan geven tot meerdere personen tegelijk (met als gevolg ongeautoriseerde bezoekers en gebrek aan sluitende persoonsregistratie) is de mobiele tourniquet voorzien van een elektromechanische vergrendeling. Wanneer een persoon toegang is verschaft tot het terrein is een duw tegen het element voldoende om een draaiende beweging in werking te zetten. Wanneer de persoon binnen is, wordt het element vergrendeld en kan men er zeker van zijn dat er geen ongewenste gasten mee naar binnen glippen. Een (mobiele) tourniquet leidt, met of zonder gepersonaliseerde toegangspassen toegangsstromen in goede banen en is uitermate geschikt voor tijdelijke bouwterreinen.

Tourniquet bouwplaats

 

Slagboom: bij intensieve verkeersstromen

Projecten of fasen waarbij u te maken hebt met een intensieve verkeersstroom vragen om een ander soort toegangsverlening. Voor dit soort bouwprojecten of -fasen bieden tijdelijke slagbomen een flexibele oplossing. De Heras Mobiele Slagboom wordt gebruiksklaar geleverd op een betonnen vloerplaat. Met de mee-scharnierende vangpaal wordt de totale opening van maximaal 6 meter optimaal benut. Infrarood voorkomt dat de boom naar beneden gaat als er een voertuig onder staat. Nadeel van de slagboom is dat voertuigen worden gecontroleerd maar dat mensen vrij in en uit kunnen lopen. Bij de slagboom met rok en overklimprotectie voorkomt u daarentegen dat personen over de slagboom klimmen of eronderdoor glippen. 

heras slagboom

 

Vrijdragende Arion schuifpoort: het beste van twee werelden

Voor wie een levendige toestroom heeft op het bouwterrein, maar om veiligheidsoverweging toch wil kunnen controleren wie het terrein betreedt biedt de schuifpoort een passend alternatief. De extra smalle mazen van de staalmat en de puntenkam zorgen voor een beveiliging tegen overklimmen, zodat het terrein niet alleen overdag maar ook 's nachts ongenode gasten buiten houdt. De poort wordt elektrisch bediend (met afstandsbediening, een GSM unit of eventuele paslezers). Wie op zoek is naar een plug en play-oplossing kan bij de Arion schuifpoort ook zijn hart ophalen: we leveren de schuifpoort desgewenst volledig geassembleerd op een prefab betonnen fundatie.

 

Draaipoorten en scharnieroplossingen: voor snelle toegang

Voor wie zoekt naar een manier om mensen snel, maar handmatig toegang te verschaffen tot een terrein kunnen verschillende scharnieroplossingen en draaipoorten uitkomst bieden. De nadelen spreken voor zich: bij grotere in- en uitstroom van mensen en voertuigen is dit een arbeidsintensieve oplossing.

Draaipoort

 

Heras Smart Access: inzicht en overzicht, maar ook veiligheid

Bovenstaande oplossingen maken gecontroleerde toegang voor mensen en voertuigen mogelijk. Echter, bij het beveiligen van een bouwplaats wilt u niet alleen onbevoegden buiten houden, u wilt ook inzicht en overzicht hebben van wie zich wanneer precies op de bouwplaats bevindt door middel van persoonsregistratie. Zo kunt u bij calamiteiten mogelijke (vervolg)schade, aansprakelijkheid en boetes uitsluiten. Bovendien is een externe beveiligingsbeambte duur en kost de taak uzelf te veel kostbare tijd.

Om minder tijd en geld kwijt te zijn aan de dagelijkse verplichting van persoonsregistratie en toegangscontrole kunt u dit proces automatiseren met Heras Smart Access en zelfs op afstand beheren. Bezoekers, collega's of onderaannemers krijgen zo aangepaste autorisatie tot het bouwterrein of tot specifiek daarvoor aangewezen zones. Heras Smart Access is te koppelen met bestaande systemen en levert daarom voordelen op in tijd, geld én veiligheid.

Heras Smart Access in combinatie met de tourniquet, de tijdelijke slagboom of de Arion schuifpoort zorgt voor een waterdichte toegangscontrole. Het is slechts kiezen welke oplossing u het beste past.

Maak toegangscontrole en persoonsregistratie gemakkelijk met Heras Smart Access voor de bouw. Download de brochure.

Download brochure

Wilt u weten hoe het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem werkt? We demonstreren het gratis en vrijblijvend op uw gewenste locatie. Vraag hier direct een demo aan.

Picture of Joep Coenen

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.