Heras Noise Control Barrier 2.0 E0805 no filter(9)

Geluidsoverlast door bouwgeluid

Bouwlawaai en geluidsoverlast kunnen heel vervelend zijn en zijn daarom veelvoorkomende klachten bij bouw- en wegwerkzaamheden. De overlast is niet altijd te voorkomen, maar kan wel verminderd worden door het nemen van maatregelen tegen geluidsoverlast. Het is daarom belangrijk om te begrijpen hoe geluidsreductie werkt en hoe u verschillende niveaus van geluidsoverlast effectief kunt bestrijden om bij te dragen aan de leefbaarheid van de directe omgeving. 

Maar wat komt er precies bij geluidsreductie kijken? Geluidsbescherming verwijst in de eerste plaats naar alle maatregelen die bedoeld zijn om lawaai te bestrijden. Het doel is om het welzijn van mensen en dieren die in de buurt van de geluidsbron wonen te waarborgen. Omdat lawaai de gezondheid kan beïnvloeden, is het reduceren van bouwlawaai een essentieel onderdeel van milieubescherming, maar ook van de gezondheid en veiligheid op het werk. 

 

Waarom is geluidsreductie op de bouw zo belangrijk?

Te veel geluid - zowel in sterkte als in duur - beïnvloedt niet alleen de levenskwaliteit van mensen, maar kan ook invloed hebben op de gezondheid en concentratie. Zo kan teveel lawaai het gehoor beschadigen, hart- en vaatziekten veroorzaken, tot concentratieverlies leiden en hoofdpijn en stress veroorzaken. Het is daarom niet verrassend dat er regels en voorschriften voor geluid zijn.

De belangrijkste regeling is het Bouwbesluit 2012, waarin grenzen worden aangegeven in tijd en decibels als het gaat om bouw- en slooplawaai. Qua tijd staat het Bouwbesluit bouw- en sloopwerkzaamheden toe op maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur. Daarnaast geldt er ook een bepaald geluidsniveau op de bouwplaats. Zo wordt geluidsproductie tot 60 dB(A) niet gezien als hinder. Boven de 80 db(A) is niet toegestaan. 

 

Bouwlawaai: hoe beperkt u het?

Hoewel bouwlawaai niet volledig kan worden voorkomen, is het wel degelijk mogelijk om het tot een absoluut minimum te beperken. Wie een bouwplaats beheert, moet daarom prioriteit geven aan geluidsreductie met eenvoudige maatregelen die een groot effect hebben. Geluidswerende doeken zijn een van de maatregelen die kunnen worden gebruikt om bouwgeluid op bouwplaatsen te verminderen.  

U mag Stef alles vragen.
Hij helpt u graag.
Stef Manders

Accountmanager

Stel uw vraag
NEDERLAND_Stef Manders
60%

van de bewoners vindt lawaai van bouwplaatsen storend

De oplossing om bouwlawaai te reduceren: de Heras Noise Control Barrier 2.0

De Heras Noise Control Barriers kunnen op uw bouwhekken bevestigd worden en dragen zo bij aan het reduceren van bouwlawaai. Wij raden aan om de hekken, voorzien met de Noise Control Barriers, te plaatsen rondom de bouwplaats, maar ook om apparaten en machines die veel lawaai generen. Zo beperkt u de geluidsoverlast op uw bouwplaats. Deze schermen zijn zowel te koop als te huur en kunnen voor meerdere projecten ingezet worden. Daarnaast hebben ze ook nog andere voordelen te bieden.

Efficiënte geluidsreductie

Heras Mobile weet hoe waardevol de juiste geluidsreductie is. We zijn daarom trots op onze Noise Control Barrier 2.0, die we hebben geoptimaliseerd voor het milieu en de medewerkers van uw bouwplaats. De Noise Control Barrier 2.0 kan geluid tot 32,8 dB verminderen.


Eenvoudig in gebruik

Omdat het voor ons belangrijk is dat onze klanten de nodige geluidsreducerende maatregelen moeiteloos kunnen implementeren, hebben we bij de Noise Control Barrier speciale aandacht besteed aan gebruiks- en installatiegemak. Door het smallere formaat is het ophangen van de geluidschermen erg eenvoudig. Een gunstige eigenschap als het gaat om montage, opslag en transport van bouwhekken.


Materiaaleigenschappen

De Heras Noise Control Barrier 2.0 is uitgerust met een speciaal vervaardigd en gepatenteerd doek dat weer-, UV- en brandbestendig is, zodat naast geluidsreductie ook de veiligheid niet in het gedrang komt. Dankzij deze eigenschappen wordt de levensduur van het geluidsscherm aanzienlijk verlengd en is het product onderhoudsvrij. Een andere opmerkelijke eigenschap, die vaak wordt gewaardeerd op een bouwplaats, is het feit dat ze niet alleen geluidsreducering bieden, maar ook zichtbescherming kunnen bieden. Hierdoor is uw hekwerklijn zowel ondoorzichtig als geluidswerend.

 

Onze Noise Control Barriers op uw bouwplaats

Wilt u uw bouwplaats uitrusten met geluidsreducerende doeken? Wij helpen u graag verder! U kunt gemakkelijk online een offerte aanvragen voor de Heras Noise Control Barrier 2.0: 

Offerte aanvragen

Dit kan ook handig zijn

Bekijk ook onze andere oplossingen voor uw bouwterrein.

Hoge bouwhekken

Heras Mobile heeft een uitgebreid assortiment aan bouwhekken (2 meter hoog) voor uw bouwplaatsinrichting. Zo kunt u uw bouwterrein optimaal beveiligen en beperkt u diefstal en vandalisme van het materiaal en materieel op het terrein.

Accessoires

Verschillende accessoires zorgen voor eenvoudig vergrendelen, verstevigen en beveiligen. Extra toebehoren zorgen ervoor dat u optimaal gebruik maakt van uw bouwhekken.