On-shore beveiliging voor offshore productie

In Oostende bouwt Siemens aan het offshore windpark Rentel: zo’n veertig windturbines die op veertig kilometer uit de kust gaan zorgen voor 309 megawatt aan groene stroom. Goed om circa 300.000 gezinnen van energie te voorzien. Het werk startte begin 2018 en moet eind van dit jaar gereed zijn. Heras Mobile Fencing & Security draagt met mechanische en elektronische beveiliging bij aan de vlekkeloze procesvoortgang.

Geplaatst op 31 juli 2018 door Yves Spooren    ToegangscontroleVeilig & duurzaam werken


Voldoen aan bouwregelgeving doe je niet alleen met software

Voldoen aan wetgeving op een bouwplaats kost een hoop tijd. Niet alleen komt er een hoop administratie bij kijken, je dient ook je werknemers te motiveren zich aan regels te houden en te controleren of dit daadwerkelijk gebeurt. Software kan je helpen processen te stroomlijnen en administratieve taken terug te dringen. Hoewel dit helpt om de eerste stappen te zetten in het voldoen aan regelgeving, is het gebruik van software geen allesomvattende oplossing. Welke extra stappen dien je te nemen om volledig te voldoen aan bouwregelgeving?

Geplaatst op 20 juli 2018 door Thijs Krijgsman    


Bedrukte bouwhekdoeken: creëer reclamemogelijkheden met behulp van uw tijdelijke hekwerk

Met behulp van bouwhekken kunt u uw tijdelijke bouwplaats op een doeltreffende manier afbakenen. Maar wist u dat u diezelfde hekken met één extra stap kunt omtoveren tot ideale reclamekansen? Als u uw hekken voorziet van bedrukte bouwhekdoeken creëert u maar liefst 7 m2 extra reclamemogelijkheden voor uw bouwproject. En daar stopt het niet: de voordelen van deze bedrukte bouwhekdoeken gaan nog veel verder:

Geplaatst op 11 juli 2018 door Celine Deschamps    Bouwhek mogelijkheden


De juiste tijdelijke bouwplaatsbeveiliging voor iedere fase van het bouwproject

Diefstal of vandalisme op uw bouwplaats kan u duur komen te staan en bovendien uw bouwproject flink vertragen. Hoe zorgt u dat ongewenste personen geen toegang krijgen tot uw terrein? Optimale tijdelijke bouwplaatsbeveiliging is afgestemd op de bouwfase van het project. Weet wanneer uw bouwplaats aantrekkelijk is voor dieven en vandalen en pas hier uw beveiliging op aan. In dit blog, leg ik uit welke producten u in iedere bouwfase helpen dieven en vandalen te slim af te zijn.

Geplaatst op 02 juli 2018 door Lou Spierings    Projectbeveiliging


Een zorgeloze bouwvak: zo beveiligt u uw bouwplaats tijdens de vakantieperiode

De vakantietijd staat voor de deur. Een aantal weken kunt u gaan genieten van zon, zee en strand. Maar hoe zorgt u dat u na uw welverdiende vakantie weer goed aan het werk kunt? De kans op diefstal is immers het grootst tijdens de bouwvak*. Met andere woorden: hoe beveiligt u uw bouwplaats tegen ongewenste gasten wanneer u ‘van huis’ bent? Wij geven u graag wat tips.

Geplaatst op 25 juni 2018 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    Projectbeveiliging


Effectief risico's verminderen en veiligheid garanderen tijdens World Class Events

Het WK voetbal, de Olympische Spelen, het wereldkampioenschap rugby: stuk voor stuk belangrijke evenementen die door duizenden en soms zelfs miljoenen bezoekers worden bijgewoond. Terwijl die bezoekers er uitsluitend zijn om zich te amuseren, heeft de organisatie een serieuze taak te vervullen: veiligheid garanderen en risico's beperken. In tijden van verhoogde dreigingen is dit een steeds lastigere taak. De kiezen van de juiste uitrusting kan op dat vlak echt een verschil maken. In dit blog leg ik uit hoe Heras organisatoren helpt om de juiste uitrusting te kiezen voor een doeltreffend beheer van hun evenement.

Geplaatst op 18 juni 2018 door Jérôme Lardenois    Bouwhek mogelijkheden


Waardevolle partner voor luchthavens dankzij kennis en ervaring

De veiligheid op luchthavens moet 24/7 gewaarborgd zijn. Dit vraagt om de nodige flexibiliteit van samenwerkingspartners zoals Heras Mobile Fencing & Security. Is er schade aan een hekwerk rondom de landingsbaan? Of een defecte poort die tot onveilige situaties leidt? Dan is adequaat handelen een must. Passagiers en het vliegverkeer moeten bovendien immers zo min mogelijk verstoord worden. ‘Denken in oplossingen, een goede service en een snelle reactietijd is wat onze klant wil’, aldus Barry de Laat, montageleider bij Heras Mobile Fencing & Security.

Geplaatst op 11 juni 2018 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    ProjectbeveiligingVeilig & duurzaam werkenBouwhek mogelijkheden


Heras Mobile is vaste waarde voor CRH

Al sinds de jaren 80 zijn de werkmaatschappijen Heras BV (permanente buitenbeveiliging) en Heras Mobile Fencing & Security BV onderdeel van het Ierse CRH plc.

Dat wordt voortaan sterker uitgedragen: onder het Heras-logo staat nu ‘A CRH Company’.

Geplaatst op 01 juni 2018 door Hans Welting    Veilig & duurzaam werken