Bouwhekken in Berlijn: zo beschermt u uw bouwterrein in de hoofdstad

Berlijn - Hoofdstad, Bundesland en stad met het hoogste inwonersaantal in Duitsland. Wie hier met de auto de stad wil doorkruisen, staat meestal stil in de file. Lange wachttijden en een gespannen sfeertje in het verkeer behoren hier tot het dagelijkse stadsbeeld. Een van de oplossingen voor het fileprobleem? Mensen overtuigen om het openbare vervoer of de fiets te nemen. Maar zodra dat probleem opgelost is, duikt er al een ander op: waar kunt u uw fiets kwijt in de overvolle hoofdstad? Tot groot ongenoegen van bouwbedrijven worden fietsen in Berlijn vaak aan bouwhekken rond bouwterreinen vastgemaakt. Deze gewoonte zorgt uiteraard ook in andere steden zoals Münster, Hannover, Antwerpen, Brussel, Utrecht en Amsterdam voor wrevel en problemen. En dat is zeker zo bij mobiele bouwhekken, die regelmatig worden verplaatst.

Geplaatst op 13 februari 2018 door Olaf Rauschenbach    Regelgeving & voorschriftenBouwhek mogelijkheden


Virtueel tijdelijk beveiligen met BIM

Heras Mobile Fencing & Security is de eerste aanbieder van tijdelijke beveiliging met de 3D BIM-service. Hiermee komt BIM beter beschikbaar; zowel tijdens het bouwproces als voor het beoogde eindresultaat.

Geplaatst op 05 februari 2018 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    Veilig & duurzaam werkenBouwhek mogelijkheden


Hurks versterkt veiligheid en zekerheid met Keesing en Smart Access

Hurks, een begrip in de Nederlandse bouwsector heeft ketenintegratie hoog in het vaandel staan. Zij geloven dat onderling vertrouwen en veiligheid begint met transparantie tussen bouwpartners, onderaannemers en leveranciers. Van weten wie er op de bouwplaats is, tot voldoen aan wettelijke eisen. Toegangscontrolesysteem Heras Smart Accessin combinatie met Keesing bood voor hen dé oplossing.


Geplaatst op 08 januari 2018 door Thijs Krijgsman    Toegangscontrole


Virtueel bouwen met BIM

Inmiddels is het bijna een werkwoord geworden in de bouw en in de ontwerpfase is het aardig gemeengoed: BIM. Het Bouw Informatie Model is een 3D-model waarin alle bouwpartijen samenwerken. Het wordt ook wel: ‘virtueel bouwen’ genoemd. De modellen van onder andere een architect, constructeur en installateur worden via BIM perfect op elkaar afgestemd. Dat biedt veel voordelen ten opzicht van het ‘ouderwetse’ 2D tekenen.

Geplaatst op 18 december 2017 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    Veilig & duurzaam werkenBouwhek mogelijkheden


Lawaaidoofheid op de bouwplaats

Bijna altijd hoor je geluid in je omgeving. Het verkeer, de televisie of radio, mensen die met elkaar in gesprek zijn, het is nooit muisstil. Dat zijn allemaal geluiden die ons gehoor niet beschadigen. Maar wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan hard geluid, dan kunnen deze gevoelige structuren in het binnenoor beschadigen en kan het zelfs leiden tot lawaaidoofheid. Op bouwplaatsen is er vaak veel en hard geluid. Uit onderzoek van Volandis (2016) blijkt dan ook dat 1 op de 5 bouwvakkers last heeft van gehoorschade en bij 13 procent is lawaaidoofheid vastgesteld.

Geplaatst op 18 december 2017 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    Veilig & duurzaam werken


Belgische Check in at Work en toegangscontrolesysteem zijn één dankzij koppeling

De Belgische bouw werkt al jaren met Check in at Work: een software-oplossing waarmee medewerkers op de bouwwerf hun aanwezigheid door middel van een pas of QR-code doorgeven aan de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ). Om het professionals op de bouw zo gemakkelijk mogelijk te maken bestaat er tussen toegangscontrolesysteem Heras Smart Access en Check in at Work een naadloze koppeling. In dit blog gaan we in op deze koppeling en de bijkomende voordelen. 

Geplaatst op 11 december 2017 door Thijs Krijgsman    Toegangscontrole


Heras Smart Access Persoonsregistratie en aanwezigheidscontrole

Cao-partijen voor de bouw en infra beloofden per 1 januari 2016 een Bouwplaats-ID in te voeren. Per september 2017 is er nog geen zicht op de nieuwe datum van invoering. Ondertussen zitten marktpartijen niet stil.

Geplaatst op 12 september 2017 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    ProjectbeveiligingToegangscontrole


8 redenen waarom draadloze detectie de ideale beveiliging is voor de woningbouw

Tijdens de afbouwfase van een woningbouwproject is een bouwlocatie extra diefstalgevoelig. De verwarmingsketels en keukens en andere kostbare zaken die in deze fase worden geplaatst kunnen dan wel wat extra beveiliging gebruiken. Dit hoeft echter niet altijd opgelost te worden met camerasystemen of fysieke beveiliging. In dit blog: waarom een draadloos detectiesysteem de ideale beveiliging vormt bij woningbouwprojecten.

Geplaatst op 03 juli 2017 door Jordi van Herel    Projectbeveiliging