Heras Smart Access Persoonsregistratie en aanwezigheidscontrole

Cao-partijen voor de bouw en infra beloofden per 1 januari 2016 een Bouwplaats-ID in te voeren. Per september 2017 is er nog geen zicht op de nieuwe datum van invoering. Ondertussen zitten marktpartijen niet stil.

Geplaatst op 12 september 2017 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    ProjectbeveiligingToegangscontrole


8 redenen waarom draadloze detectie de ideale beveiliging is voor de woningbouw

Tijdens de afbouwfase van een woningbouwproject is een bouwlocatie extra diefstalgevoelig. De verwarmingsketels en keukens en andere kostbare zaken die in deze fase worden geplaatst kunnen dan wel wat extra beveiliging gebruiken. Dit hoeft echter niet altijd opgelost te worden met camerasystemen of fysieke beveiliging. In dit blog: waarom een draadloos detectiesysteem de ideale beveiliging vormt bij woningbouwprojecten.

Geplaatst op 03 juli 2017 door Jordi van Herel    Projectbeveiliging


Waarom Heras Smart Access ook beveiligen van je bouwterrein is

Heras Smart Access is een systeem voor toegangscontrole en aanwezigheidsregistratie in één. En dat heeft niet alleen een positief effect op de besteding van je tijd en voldoen aan wet- en regelgeving, maar óók op de veiligheid op de bouwplaats. Waarom is een toegangscontrole tevens geschikt voor de preventie van diefstal en vandalisme?

Geplaatst op 26 juni 2017 door Thijs Krijgsman    


Een stevig bouwhek dat niet omwaait: de do’s en don’ts voor uitvoerders in Nederland

Natuurlijk wil je dat jouw bouwhekken het hele jaar stevig blijven staan, ook in extreme weersomstandigheden. Om een veilige omgeving te waarborgen dient het materiaal daarom bestand te zijn tegen omwaaien, wegwaaien, buigen en kapotgaan. De kracht die de wind uitoefent op een constructie wordt ook wel windbelasting genoemd. Maar wat zijn eigenlijk de verplichtingen van uitvoerders in Nederland omtrent windbelasting? En met welke middelen kun je een stevige hekwerklijn waarborgen? Daar gaan we in dit blog dieper op in.

Geplaatst op 19 juni 2017 door Jordi van Herel    Veilig & duurzaam werken


Blokkenstellers, koppensnellers en metaalbewerkers moeten worden gehoord!

Voor lawaai geldt een ondergrens van 80 dB(A). Daarboven is geluid al schadelijk voor het gehoor. Als u een meter bij iemand vandaan staat en u moet uw stem verheffen om elkaar te kunnen verstaan, dan is het geluid harder dan 80 dB(A). Het belangrijkste gevolg van werken in lawaai is lawaaidoofheid. 

Geplaatst op 19 juni 2017 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    Veilig & duurzaam werkenRegelgeving & voorschriften


Heras Smart Access toegangscontrole is te koppelen met andere software

Tijd die je wint met software voor de bouw, wil je niet direct weer inleveren aan andere administratieve rompslomp. Dat is logisch. De verschillende software oplossingen die ID controle, persoonsregistratie of andere rapportage mogelijk maken moeten het dagelijkse werk juist verlichten, in plaats van meer werk opleveren! Daarom is het fijn te weten dat het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem compatibel is met verschillende andere software-oplossingen voor de bouw. Dat spaart je geld, tijd en energie.

Geplaatst op 12 juni 2017 door Thijs Krijgsman    Toegangscontrole


Opmerkelijke aanhoudingen op de bouwplaats door Klaassen Total Security

Je kunt rustig stellen dat Nico Klaassen van Klaassen Total Security na een 25-jarige loopbaan bij de politie heel veel weet van risico-onderzoek, rechercheren, surveillance, optreden bij incidenten en (honden)beveiliging. En deze kennis gaat niet verloren; met zijn bedrijf Klaassen Total Security voorkomen Nico en zijn collega’s diefstal en vandalisme op bouwplaatsen in heel Nederland. Alleen al bij onze klanten levert dit op jaarbasis wel tachtig aanhoudingen op! Ik vroeg Nico naar de incidenten die hem het meeste zijn bijgebleven. Nico: "Van gewiekste crimineel, vrijend stelletje dat wat privacy wilde tot bus met schilders die bij naastgelegen bouwwerk moesten zijn: we hebben het allemaal voorbij zien komen op onze meldkamer."

Geplaatst op 29 mei 2017 door Lou Spierings    Projectbeveiliging


Koper is goud waard. Hoe voorkom je diefstal op de bouwplaats?

Regelmatig haalt koperdiefstal op bouwplaatsen het nieuws. Dit is ook niet zo gek, aangezien het veel uitvoerders grote financiële schade oplevert. Koper is goud waard! Welke maatregelen kun je treffen om koperdiefstal te voorkomen? Onderstaand blog van Ton Bok geeft hier antwoord op.

Geplaatst op 09 mei 2017 door Thijs Krijgsman    Toegangscontrole