BPC en BAM nemen geen enkel risico

Voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie realiseert de tijdelijke handelsgenootschap BPC/BAM Contractors de nieuwe Campus Koekelberg. Een tweejarig project dat in 2019 ruimte biedt aan een scholencomplex, buurthuis, jeugdlokalen, sporthal, bibliotheek en een residentiële ontwikkeling. Het vloeroppervlak bedraagt 12.500 m2. 

Geplaatst op 07 mei 2018 door Thijs Krijgsman    Toegangscontrole


CE Keurmerk op poorten: Wat zegt dat nu eigenlijk?

De keurmerken, richtlijnen en normen vliegen je soms om de oren. Maar hoe weet je nu of je echt een veilig product koopt of huurt? En waarom is dit zo belangrijk? In onderstaand blog leg ik uit wat dit inhoudt voor onze poorten en slagbomen.

Geplaatst op 26 maart 2018 door Jordi van Herel    ToegangscontroleRegelgeving & voorschriften


Beveiliging en ruimtebesparing in de stedelijke bouw met elektrische schuifpoorten

Bouwen in een stedelijke omgeving brengt de nodige problemen met zich mee. Enerzijds is er weinig ruimte beschikbaar waardoor de bouwplaats efficiënt ingericht dient te worden. Anderzijds zijn er in een stedelijke omgeving meer omstanders waarvan je niet wilt dat deze op de bouwplaats terecht kunnen komen. Problemen waar je als aannemer goed over na moet denken. Een elektrische schuifpoort met infraroodsensor helpt je efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte en de toegangscontrole in goede banen te leiden.

Geplaatst op 09 maart 2018 door Jordi van Herel    Toegangscontrole


Efficiënter de bouwplaats inrichten met het BIM-model

Bij het realiseren van een bouwproject wordt de bouwplaats vaak over het hoofd gezien. En dat terwijl de bouwplaatsinrichting een essentieel onderdeel is van het bouwproject dat bepalend kan zijn voor de doorlooptijd van het project. Is de bouwplaats niet goed ingericht dan kunnen onderweg problemen optreden. Denk aan ruimtegebrek, geen goede doorstroom en laad- en losproblemen. In dit blog leg ik uit hoe je de bouwplaats efficiënter kunt inrichten en een soepele doorloop van het bouwproject kunt realiseren met behulp van een BIM-model.

Geplaatst op 05 maart 2018 door Jordi van Herel    Bouwhek mogelijkheden


Het juiste hek voor uw project

Wat hebben stations, events en langdurige bouwprojecten met elkaar gemeen? Juist: bij alle drie de projecten zijn – vaak om de meest uiteenlopende redenen – omheiningen nodig. De experts van Heras Mobile Fencing & Security verklappen in het volgende blogbericht welk hek het best geschikt is voor uw persoonlijke opdracht en ze zetten de voor- en de nadelen van de verschillende hekken op een rijtje.

Geplaatst op 27 februari 2018 door Olaf Rauschenbach    Regelgeving & voorschriftenBouwhek mogelijkheden


Bouwhekken in Berlijn: zo beschermt u uw bouwterrein in de hoofdstad

Berlijn - Hoofdstad, Bundesland en stad met het hoogste inwonersaantal in Duitsland. Wie hier met de auto de stad wil doorkruisen, staat meestal stil in de file. Lange wachttijden en een gespannen sfeertje in het verkeer behoren hier tot het dagelijkse stadsbeeld. Een van de oplossingen voor het fileprobleem? Mensen overtuigen om het openbare vervoer of de fiets te nemen. Maar zodra dat probleem opgelost is, duikt er al een ander op: waar kunt u uw fiets kwijt in de overvolle hoofdstad? Tot groot ongenoegen van bouwbedrijven worden fietsen in Berlijn vaak aan bouwhekken rond bouwterreinen vastgemaakt. Deze gewoonte zorgt uiteraard ook in andere steden zoals Münster, Hannover, Antwerpen, Brussel, Utrecht en Amsterdam voor wrevel en problemen. En dat is zeker zo bij mobiele bouwhekken, die regelmatig worden verplaatst.

Geplaatst op 13 februari 2018 door Olaf Rauschenbach    Regelgeving & voorschriftenBouwhek mogelijkheden


Virtueel tijdelijk beveiligen met BIM

Heras Mobile Fencing & Security is de eerste aanbieder van tijdelijke beveiliging met de 3D BIM-service. Hiermee komt BIM beter beschikbaar; zowel tijdens het bouwproces als voor het beoogde eindresultaat.

Geplaatst op 05 februari 2018 door Suzanne van Bekkers - Vroenhoven    Veilig & duurzaam werkenBouwhek mogelijkheden


Hurks versterkt veiligheid en zekerheid met Keesing en Smart Access

Hurks, een begrip in de Nederlandse bouwsector heeft ketenintegratie hoog in het vaandel staan. Zij geloven dat onderling vertrouwen en veiligheid begint met transparantie tussen bouwpartners, onderaannemers en leveranciers. Van weten wie er op de bouwplaats is, tot voldoen aan wettelijke eisen. Toegangscontrolesysteem Heras Smart Accessin combinatie met Keesing bood voor hen dé oplossing.


Geplaatst op 08 januari 2018 door Thijs Krijgsman    Toegangscontrole