Schoorplaat-groot-_1500mm__2400x1400 (1)

Soorten schoren voor bouwhekken: functionaliteit en gebruik

Er zijn diverse soorten schoren die geschikt zijn voor verschillende toepassingen en bodems.

De eerste soort is de versie met een schoorplaat. We bieden de schoorplaat klein (18cm*18cm) en de schoorplaat groot (1500 mm) aan. Deze schoren bestaan uit een lange buis die is voorzien van een bodemplaat. De bodemplaat houdt de schoorbuis stabiel op de grond en oefent tegelijkertijd druk uit om de bouwhekschoor te verankeren. Deze soorten zijn met name geschikt voor gebruik op harde ondergronden zoals asfalt of beton.

Een andere soort schoor is de versie met een grondpen. Deze schoren bestaan ook uit een lange buis, maar in plaats van een bodemplaat is er een grondpen aan het onderste uiteinde van de buis bevestigd. De grondpen wordt in de grond geslagen om de bouwhekschoren te verankeren. Deze variant wordt vooral aanbevolen voor gebruik op zachte ondergronden zoals gras of aarde.

Alle schoren hebben hun eigen voordelen en toepassingsmogelijkheden. Als u wilt weten welke schoor het meest geschikt is voor uw bouwproject kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

 

Bouwhekschoren: voordelen en toepassingsmogelijkheden

Bouwhekschoren zijn een essentieel onderdeel van elke bouwplaats, omdat ze ervoor zorgen dat uw hekwerklijn stabiel is. Zonder schoren kan het gebeuren dat het hek omvalt, wat tot ongevallen en schade aan het hek zelf kan leiden. 

Een ander cruciaal voordeel is de flexibiliteit. Er zijn verschillende soorten schoorbuizen, zoals die met een schoorplaat en met een grondpen. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en toepassingsmogelijkheden. Zo is de schoorbuis met schoorplaat ideaal voor harde ondergronden, terwijl de schoorbuis met grondpen beter geschikt is voor zachte ondergronden. 

Bovendien kunnen bouwhekschoren eenvoudig en probleemloos worden gemonteerd en gedemonteerd. Ze kunnen eenvoudig in de grond worden gestoken of geslagen zonder veel gedoe.

U mag Bree alles vragen.
Ze helpt u graag.
Bree Sarrazijn

Commercial Sales Assistant

Stel uw vraag
BENELUX_Bree Sarrazijn
In 3

stappen een stabiele hekwerklijn creëren

Download leaflet

Ons assortiment aan bouwhekschoren

Kleine schoorplaat

De kleine metalen plaat dient om de schoren op een harde ondergrond te bevestigen als de aard van de grond het gebruik van een grondpen niet toelaat. De schoor wordt eenvoudig op de bodemplaat geschoven en de bodemplaat wordt vervolgens verzwaard met beton- of kunststofblokken. We adviseren om de schoorplaat te combineren met 1 schoorbuis, 1 bouwhekklem en 2 bouwhekblokken. 

 

Grote schoorplaat

Op de langwerpige schoorplaat worden betonblokken geplaatst om meer stabiliteit voor de hekwerklijn te creëren. Deze variant van de bodemplaat wordt vooral aanbevolen wanneer maximale stabiliteit vereist is, zoals bij het gebruik van een city hekken. De constructie voor een stevige hekwerklijn bestaat uit een combinatie van schoorbuizen, bouwhekklemmen en betonblokken. 


Grondpen t.b.v. schoorbuis

Een grondpen is uitstekend geschikt voor het verankeren van een schoren in de grond om meer stabiliteit tegen extreme weersomstandigheden en windstoten te creëren. De grondpen heeft een totale lengte van 60 cm.


Verhouding aantal schoren en bouwhekken

Hoeveel schoren er nodig zijn is afhankelijk van het type bouwhek en de gewenste stabiliteit. Vooral hekken met (geluidswerende) doeken moeten per eenheid worden gestabiliseerd met schoren. Zelfs open bouwhekken kunnen wind vangen en daardoor omvallen. Daarom adviseren we om 1 op de 3 hekken te voorzien van schoren om zo meer stabiliteit te creëren.

Bent u op zoek naar bouwhekschoren voor uw bouwplaats? Dan bent u bij Heras Mobile aan het juiste adres! Onze schoren zorgen voor een veilige en stabiele opstelling van uw bouwhekken. Wij staan voor u klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste schoren voor uw bouwplaats. Neem contact met ons op.

Dit kan ook handig zijn

Bekijk ook onze andere oplossingen voor uw bouwterrein.

Hoge bouwhekken

Heras Mobile heeft een uitgebreid assortiment aan bouwhekken (2 meter hoog) voor uw bouwplaatsinrichting. Zo kunt u uw bouwterrein optimaal beveiligen en beperkt u diefstal en vandalisme van het materiaal en materieel op het terrein.

Bouwhekblokken

Heras Mobile heeft verschillende bouwhekblokken in het assortiment. De blokken zijn een eenvoudige oplossing en een goede basis om een stabiele hekwerklijn te creëren. Toch geven we het advies om blokken in combinatie met schoren te gebruiken.