Dranghekken behappen grote mensenmassa’s op foodtruckfestivals

De rollende keukens, TREK, het Maastrichtse Preuvenemint, Lepeltje Lepeltje, Hippe Happen; zomaar een greep uit recente foodtruckfestivals die een overweldigend aantal bezoekers hebben mogen verwelkomen. Kortom, food rocks! De trucks en hun culinaire hoogstandjes, de eigentijdse entertainment, de muzikale omlijsting en de entourage verdienen hiervoor de credits. Maar vergeet ook de ‘backstage’ rollen niet, zoals de functie van dranghekken. Al deze festivals gebruiken dranghekken om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Met het huren van dranghekken zorgt u ervoor dat het happen op rolletjes loopt. 

 

Foodtruckfestivals: hoogstaand ‘eten op wielen’

De foodtruckfestivals, oftewel de ‘eten op wielen’ evenementen, waren ook dit seizoen weer een absolute hit. Zo kwamen er alleen in 2016 al 70 nieuwe foodfestivals bij, die voor het overgrote deel georganiseerd werden in de maanden mei tot en met september. Er lijkt ook in 2017 geen kentering te komen in populariteit, sterker nog, deze culinaire events lijken nog verder uit te breiden. Het concept is voor ieder evenement redelijk gelijkwaardig: je neemt een hippe locatie, zorgt over het algemeen voor kosteloze toegang, maakt plaats voor keukens op wielen in de meest markante verschijningen, goed eten, kleinkunst, trendy muziek en andere eigentijdse entertainment. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de evenemententerreinen veelal bomvol staan met een uiteenlopend publiek. Van jonge gezinnen en ‘hipsters’ tot aan senioren. Voor iedereen die openstaat voor culinair vermaak biedt een foodtruckfestival uitkomst. Het is dus wel duidelijk, de foodfestivals zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse eetcultuur. Maar hoe stroomlijnt u de bezoekers en hoe zorgt u ervoor dat ze veilig en duidelijk het terrein op- en afkunnen? Met het huren van dranghekken waarborgen foodtruckfestivals de veiligheid.

 

Dranghekken behappen grote mensenmassa’s

In 2016 vonden er in totaal 157 foodfestivals plaats, waarvan een groot gedeelte een terugkerend evenement is en de rest eenmalige festivals betreft. De eigenschappen van deze foodtruckevents lopen sterk uiteen. Van meerdaagse buitenfestivals met meer dan 130.000 bezoekers en 150 foodtrucks tot lokale initiatieven met slechts een handjevol rijdende keukens en publiek. De meesten foodfestivals bieden uiteenlopende smaken, maar daarnaast zien we ook een interessante groei in evenementen met internationale gerechten, zoals Aziatisch of Mediterrane edities. Sommige locaties zijn omgetoverd tot ware buitenlucht restaurants, waar anderen juist kiezen voor de warmte - en weersgarantie - van binnen. Maar hoe u het ook wendt of keert, nagenoeg allemaal zijn ze een daverend succes. Iedereen die zijn smaakpupillen wil trakteren, likt zijn vingers af bij de diversiteit aan events en foodtrucks. Als u, als organisatie, ook op dit soort evenementen staat voor veiligheid en duidelijkheid zijn dranghekken onmisbaar op uw checklist. Met het tijdig huren van dranghekken bent u in staat het terrein eenvoudig en effectief af te schermen, bezoekers te begeleiden en bepaalde terreinen aan het zicht te onttrekken. Dranghekken zijn stevig en uiterst veilig, doordat ze niet omvallen. Op een slimme wijze worden de hekken aan elkaar bevestigd, waardoor bezoekers niet het heft in eigen hand nemen en eigen doorgangen creëren of de hekwerklijn doorbreken.

Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Steeds meer gezinnen bezoeken de foodfestivals. Dit heeft mede te maken met de veelal wijds opgezette locatie, ruime openingstijden, het ultieme gevoel van vrijheid, de ruime keuze uit gerechten en het amusement dat zich veelal overdag richt op de jongste ambassadeurs met passende activiteiten en faciliteiten. Hierdoor is het zaak ook met de veiligheid van de allerkleinsten rekening te houden.

 

Afschermen van locaties

Daarnaast is het van belang de bezoekers veilig over het terrein te laten bewegen. Hiervoor is een belangrijke rol voor het dranghek weggelegd. Het hek zorgt voor scheidingslijnen, geleiding en markeringen op plaatsen waar overzicht belangrijk is. Doordat dranghekken licht en erg handig in gebruik zijn, brengt u in een handomdraai een duidelijke en stevige scheidingslaan aan op het terrein. Hierdoor zijn routes en faciliteiten snel te vinden en te volgen. Ook ziet u bij dit type festivals dat de mate van show steeds meer de stempel drukt op de beleving. Zo zijn sommige foodfestivals een heus circus- of kermisterrein geworden. Dit geeft extra amusementswaarde, maar vraagt ook extra aandacht als het gaat om veiligheid. Het huren van dranghekken zorgt voor duidelijkheid en door eventueel te werken met zeil of doek draagt u bij aan extra herkenbaarheid van faciliteiten. En dit is nodig, niet alleen bij de grote evenementen die soms wel 20.000 bezoekers per dag ontvangen, maar ook voor de wat kleinere festivals: veiligheid staat altijd voorop. Daarnaast zijn er altijd bepaalde locaties of plekken, zoals opslaglocaties of backstage-faciliteiten, die u niet zichtbaar wenst te hebben voor het publiek. Met een hekwerk, al dan niet voorzien van zeil, zijn deze binnen een mum van tijd afgeschermd.

 

Dranghek in de spotlight: Hippe Happen festival

U komt ze fysiek overal tegen, maar visueel spot u ze niet snel. Juist op de achtergrond zorgen dranghekken zonder afleiding voor optimaal feestgenot. Al zijn er inmiddels heel wat kritische evenementbezoekers met een oog voor veiligheid. Zo ook op het Hippe Happen Festival in Rosmalen, waar dit hekwerk zorgt voor een optimale en zorgeloze beleving van dit originele foodfestival. Voor deze keer mag hij daarom in de spotlight: het dranghek.

 

Zorg voor een ongedwongen en losse sfeer

Juist de ongedwongen ambiance en de vernieuwende stijl zijn waarschijnlijk de belangrijkste redenen voor het daverende succes van deze rollende keukens. Het is daarom van belang geen afbreuk te doen aan de entourage. Houd hier rekening mee met de keuze en het plaatsen van hekwerk. Zijn hoge hekken of juist lage dranghekken op zijn plaats op bepaalde plekken, of toch liever hekwerk met zeil in de stijl van het evenement? Alles is mogelijk, alles is behapbaar. Het advies is dan ook om tijdig een veiligheidsplan, met een gedetailleerde keuze voor type dranghekken, op te nemen in het draaiboek. Zorg dus dat u goed advies inwint en stel uw foodtruckfans niet teleur. Bon appetit!

Picture of Stijn Bastianen

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.