Elektrische schuifpoort verlaagt het risico op diefstal

Een elektrische schuifpoort biedt een veilige en gecontroleerde toegang tot de bouwplaats. Ook tijdens werkdagen blijft het bouwterrein afgesloten en dienen toeleveranciers en ook bouwvakkers zich eerst te legitimeren via toegangspas of mobiel, alvorens het bouwterrein te kunnen betreden. Een elektrische schuifpoort biedt dan ook 24 uur per dag 7 dagen per week een hoge veiligheid.

De investering van een elektrische schuifpoort laat zich op tal van terreinen terugverdienen. Zeker ook omdat je als bouwbedrijf de elektrische poort van project naar project kunt meenemen. Maar ook in de directe controle op de toegang tot de bouwplaats biedt hij voordelen. Waar bij een niet afgesloten bouwplaats of een eenvoudig te openen hek altijd een toegangsbeheerder nodig is, volstaat het om bij een elektrische schuifpoort de controle op de toegang te laten uitoefenen door iemand die daarnaast nog andere werkzaamheden uitvoert. Hij hoeft niet fulltime bij de poort te staan, omdat deze op afstand is te bedienen. Leg de controle bij de projectleider en die kan direct de aangeleverde materialen en hoeveelheden controleren. En hij kan direct aangeven waar de chauffeur dient te lossen. Op die manier werkt een elektrische toegangspoort mee aan een snellere logistieke afhandeling. Chauffeurs bellen bij aankomst een mobiel nummer om direct op de juiste plaats te lossen.

Een hogere veiligheid en verminderde diefstal op de bouwplaats.

Optimaal gesloten bouwterrein

Omdat de poort ook tijdens werkuren gesloten blijft, wordt de kans geminimaliseerd dat mensen op de bouwplaats komen die er niets te zoeken hebben en daarmee wordt ook het risico op diefstal aanzienlijk verkleind.

Schuifpoort neemt minder ruimte in beslag

Zeker in binnenstedelijke gebieden biedt een schuifpoort een extra groot voordeel, omdat deze minder ruimte in beslag neemt dan een openslaande poort. De schuifpoort maakt geen omslachtige bewegingen, waardoor personen of voertuigen niet worden gehinderd. Ook hoeft men geen rekening te houden met een minimale afstand voor het naderen van de poort. Zeker op krappe bouwplaatsen, zoals in binnenstedelijke gebieden waar men bouwt op een ‘postzegel’, biedt de schuifpoort een logistieke oplossing. Men creëert een toegang tot wel zeven meter, waardoor ieder voertuig probleemloos het terrein op en af kan rijden.

Kwaliteit van het schuifpoort

De bediening van een elektrische schuifpoort is op diverse manier te regelen. De poort kan o.a. met een handzender die van een afstand bedienbaar is, geopend worden. Een andere mogelijkheid is via een gsm-kiezer. Men belt een nummer waarna de poort zich opent. Een ideale oplossing voor chauffeurs, die zoals we al aangaven, buiten werktijd materialen aanleveren. Zowel een handzender als een gsm-zender bieden niet de zekerheid dat een schuifpoort zich na binnenkomst volledig sluit, omdat deze stopt wanneer iets de toegang blokkeert. De poort blijft in dat geval open voor niet-geautoriseerde personen.

Dit is te voorkomen door gebruik te maken van een infrarood laser. Want deze infraroodsensoren detecteren of de toegang vrij is. Wanneer bijvoorbeeld een vrachtwagen zich nog binnen de sensoren van de schuifpoort bevindt, blokkeert deze zodat de poort wordt gesloten. Echter wanneer de toegang vrij is, sluit de poort onmiddellijk. Op die manier wordt schade aan materialen en voertuigen voorkomen en is men altijd verzekerd van een gesloten bouwplaats. Ook beschikken elektrische poorten over een soft-stop, die de schuifsnelheid verlaagt wanneer de poort bijna gesloten is.

De investering van een elektrische schuifpoort laat zich op tal van terreinen terugverdienen.

Te koop en te huur

Een elektrische schuifpoort huren of kopen? Beiden behoort tot de mogelijkheden. De elektrische schuifpoort is eenvoudig te verplaatsen en daardoor jarenlang te gebruiken. Indien men de poort van project naar project meeneemt, valt koop aan te bevelen. Men doet een eenmalige investering die zich al na een aantal projecten terugverdient. De langdurige inzet zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing. Bij koop behoort de poort tot het bedrijfsasset dat in korte tijd wordt afgeschreven, maar ook daarna nog talrijke projecten en jaren meegaat.

Flexibiliteit bij huur

Bij eenmalig gebruik is het duidelijk dat huur de beste en tevens enige optie is. Huren geeft je ook flexibiliteit. Want je huurt het voor één enkel project of enkel de periode die men de poort nodig heeft. Huur biedt een optimale kostenbeheersing. Er vindt geen afschrijving plaats en er is geen onderhoud nodig. Wij zorgen voor plaatsing en montage Dit is in enkele uren gerealiseerd. De aanlevering van materialen mag dan niet stagneren om tot een snel optimaal resultaat te komen.

Onderwerpen: ProjectbeveiligingToegangscontroleBouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Lou Spierings op 22 maart 2018
Senior Account Manager at Heras Mobile Fencing & Security Netherlands