Van Wijnen werkt op een krappe bouwplaats midden in een
woonwijk

Van Wijnen round

"Wij werken voor het project De Citadel midden in een woonwijk. Deze krappe bouwplaats vraagt om een goede planning en een goed logistiek proces. De oplossingen van Heras Mobile zijn hier geschikt voor."

Robbin Bregman

Werkvoorbereider bij Van Wijnen

Aan de Reinier Engelmanstraat in Amsterdam vindt u de bouwplaats van Van Wijnen betreffende het project De Citadel: een eyecatcher in Amsterdam Nieuw-West. In januari 2020 werd gestart met de werkvoorbereiding en in mei is gestart met het heiwerk. Hier worden 149 vrije sector huurwoningen gerealiseerd. 

Van Wijnen werkt met Heras Mobile Fencing & Security voor:
Schuifpoort Maak een afspraak

Bouwen op een postzegel

Van Wijnen werkt hier niet op een standaard bouwplaats. Deze bouwplaats bevindt zich midden in een woonwijk en is dus aan alle kanten omringd door gebouwen. Ze hebben te maken met een krappe bouwplaats en dat vraagt om een goed ingerichte bouwplaats, goede planning en een goed logistiek proces van de uitvoerder. Materialen worden bij het lossen van de vrachtwagen direct op de goede plek gezet. Er is geen ruimte voor een opslagplaats waar de materialen enige tijd kunnen liggen. Het is echt bouwen op een postzegel. Dit is heel toepasselijk aangezien op deze plek voorheen een postsorteercentrum van PostNL was gevestigd. 

Bregman: "Deze krappe bouwplaats zorgt ervoor dat vrachtverkeer maar een hele kleine draaicirkel heeft om het terrein op en af te rijden. We hebben eerst zelf gezocht naar een passende oplossing, maar we waren hier niet 100% tevreden over. Daarom vroegen we Heras Mobile om advies." Hierop werd door Heras Mobile de oplossing voorgesteld om 2 schuifpoorten als dubbele schuifpoort te plaatsen. Hierdoor wordt een vrije doorgang van 14 meter gecreëerd. 

Van Wijnen Amsterdam De Citadel
Van Wijnen Amsterdam De Citadel
Van Wijnen Amsterdam De Citadel
Van Wijnen Amsterdam De Citadel
Bouwen midden in een woonwijk

Van Wijnen maakt bouwen op een krappe bouwplaats mogelijk.

Wilt u graag een advies voor de uitdagingen op uw bouwplaats? Dit is zo geregeld.

Vraag het onze specialist

De passende oplossing voor een krappe bouwplaats

Niet veel later ontving Heras Mobile de opdracht. Inmiddels zijn er 2 keer 2 dubbele schuifpoorten geleverd en gemonteerd. De poorten zijn op Stelcon platen opgeboord. Op dit moment is nog gekozen voor handmatige bediening in combinatie met een portier. Deze oplossing werkt voor nu perfect. In de toekomst kan altijd nog gekozen worden om de poorten (op afstand) elektrisch te bedienen.

Heras Mobile afspraak maken

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek.