Heras Noise Control Barrier 2.0: geluidreductie tot 32,8 dB

Heras Mobile Fencing & Security introduceerde de Noise Control Barrier 2.0 in Europa. Het tijdelijke geluidscherm is een doorontwikkeling van de Noise Control Barrier die in 2015 op de markt kwam. De nieuwe versie kenmerkt zich door verhoogde geluidsreductie, een langere levensduur en eenvoud in verwerking.

 

Een verbetering

In 2015 introduceerde Heras Mobile de Noise Control Barrier op het Europese vastenland; een gewatteerd doek dat tegen bouwhekken wordt geplaatst om bouwlawaai te reduceren. In vier jaar tijd heeft het product een grote waarde bewezen bij vele bouw- en sloopprojecten. Achter de schermen werkte Heras Mobile aan een verbeterde versie. Dit heeft geresulteerd in de Noise Control Barrier 2.0.

De Noise Control Barrier 2.0 is vanaf oktober 2019 verkrijgbaar op de Europese markt. In Nederland, België en Engeland zijn de doeken ook te huur. De vertrouwde Noise Control Barrier blijft voorlopig nog in het assortiment en is op aanvraag leverbaar. Zo draagt Heras Mobile bij aan veilig bouwen zonder geluidoverlast in iedere situatie. De Heras Noise Control Barrier 2.0 is een doorontwikkeling van de Noise Control Barrier die in 2015 op de markt kwam. De nieuwe versie kenmerkt zich door verhoogde geluidsreductie, een langere levensduur en eenvoud in verwerking.

 

3 voordelen van de Heras Noise Control Barrier 2.0

1. Geluidsreductie tot 32,8 dB

De belangrijkste verbetering zit in de geluidsreductie: de Noise Control Barrier 2.0 reduceert geluid met maar liefst 32,8 dB. De resultaten zijn bevestigd tijdens uitgebreide praktijk- en laboratoriumtesten.

 

2. Makkelijker te verwerken

Ook de afmetingen van het doek zijn gewijzigd. Voor een volledig bouwhek zijn drie doeken nodig. Door het smallere formaat is het ophangen van de geluidschermen een stuk eenvoudiger. Bovendien zijn de schermen flexibeler inzetbaar voor diverse toepassingen.

Ander voordeel van het nieuwe formaat is het beperkte volume tijdens opslag en transport.

 

3. Langere levensduur

Een derde stap voorwaarts zit in het materiaal. De eerste Noise Control Barrier was een gewatteerd zeil. Dit zorgde voor de gewenste geluidsreductie, maar had als nadeel dat het naast geluid ook vocht absorbeerde. Zeker bij buitengebruik kwam dit de levensduur niet ten goede. De Noise Control Barrier 2.0 bestaat enkel uit een speciaal en gepatenteerd zeildoek (zonder absorberende laag). Dit vergroot de levensduur en maakt het product onderhoudsvrij. Het materiaal is brandwerend, dus zeer geschikt om bijvoorbeeld rond aggregaten te plaatsen.

Ontdek alles over de Heras Noise Control Barrier 2.0 en bouwlawaai reduceren hier

Picture of Stijn Bastianen

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.