Minder lawaai met geluidsschermen

Bij bouwwerkzaamheden in dichtbevolkte gebieden moet het lawaai tot een minimum worden beperkt. Mensen hebben een hekel aan lawaai en zullen onmiddellijk gaan klagen als ze geluiden van uw bouwplaats horen. Geluidsschermen (Noise Control Barriers) verminderen het lawaai en beschermen tegelijkertijd het gehoor van uw werknemers.

Een geluidsscherm vermindert het geluid van de bouw of de bouwplaats met maximaal 32,8 decibel. Dat is niet weinig. Doordat het geluid afneemt, hindert u mensen buiten de bouwplaats niet door vervelend lawaai en kunnen ze hun dagelijkse leven voortzetten. Uw werknemers kunnen sneller werken en hun werk op tijd afkrijgen. En omdat u geen geluidsoverlast veroorzaakt, zullen mensen de politie niet bellen om de bouwplaats te laten stilleggen.

 

Goede optie voor rustige omgevingen

Een geluidscherm is bijzonder nuttig bij werkzaamheden in de buurt van bijvoorbeeld ziekenhuizen, huizen en scholen. Behalve voor de mensen die in de buurt van de bouwplaats wonen, is het product ook bijzonder nuttig voor de mensen die op de bouwplaats werken. Uw werknemers kunnen veilig hun werk doen en hoeven in sommige gevallen niet eens onprettig zittende gehoorbescherming te dragen.

 

Oplossing voor onprettig zittende gehoorbescherming

Als uw personeel met zware machines of ouder gereedschap zoals betonfrezen of slijpmachines werkt, kunt u zich wel voorstellen hoeveel lawaai ze om zich heen hebben. Om te voorkomen dat uw werknemers doof worden, moeten ze gehoorbescherming dragen. Helaas kan deze bescherming na verloop van tijd gaan irriteren. Het is niet prettig om de hele dag behoorlijk zware koptelefoons te dragen.

Uit een test bleek hoe nuttig het scherm is. Als het geluidsniveau hoger ligt dan 85 decibel, is het dragen van gehoorbescherming verplicht. Een test met en zonder geluidsschermen toonde de kracht van het scherm aan. Het geluid werd zodanig geïsoleerd dat de werknemers geen gehoorbescherming meer nodig hadden. De geluiden van de bouwplaats bleven onder de 85 decibel. De mensen die op de bouwplaats werkten, waren heel tevreden over het scherm.

 

Vuurbestendige tool om bouwlawaai te verminderen

Het scherm is gemaakt van robuust, vuurbestendig materiaal. De Noise Control Barriers schermen tegelijkertijd de bouwplaats af door het dikke materiaal. Het is moeilijk om te zien wat er gebeurt en welke materialen en machines er worden gebruikt. Het scherm is daarmee ook een uitstekende manier om uw apparatuur te beschermen tegen personen met slechte bedoelingen.

Meer weten over de voordelen van geluidsschermen? Bel (+31 (0)499 551 551) of mail ons en we vertellen u er alles over! 

Picture of Stef Manders

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.