Op weg naar groene en veilige steden

Floriade: hét evenement van 2022

Er is veel gaande op het gebied van duurzaamheid en het is op dit moment dan ook een trending onderwerp op het nieuws en bij overheden. Grote maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en een toenemende grondstoffenschaarste worden meer en meer duidelijk.

Als internationaal opererende organisatie nemen wij onze verantwoordelijkheid om deze uitdagingen te adressen. We geloven in onze eigen kracht om, vanuit onze kernkwaliteiten, bij te dragen aan een veilige en duurzame omgeving, nu en in de toekomst. Op hét evenement van 2022 – wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 – laten we deze missie eens te meer naar voren komen. Dit evenement en waar het voor staat pakken we op als rode draad in onze communicatie en daar leest u alles over in dit blog.

Duurzame bouwplaats

Van 14 april tot 9 oktober 2022 staat Floriade in het teken van Growing Green Cities. Een half jaar lang zullen wij met de duurzame bouwhekken Combi-Wood en City-Wood toelichten hoe we daaraan bijdragen. Deze bouwhekken bestaan – zoals de namen al doen vermoeden – voor een deel of helemaal uit houten panelen. De natuurlijke afzetting zorgt voor een groene en trendy uitstraling die een bouwplaats niet alleen duurzaam, maar ook mooi maakt. Hiermee spelen we in op de uitdaging van veel gemeentes en projectontwikkelaars om te investeren in een groene en fijne (binnenstedelijke) omgeving. Deze duurzame bouwhekken passen daarom dus ook goed bij het thema van Floriade.

Als partner van Floriade levert Heras Mobile onder meer 70 Combi-Wood hekken. Op het Floriadeterrein nemen we u mee in het duurzame karakter van Combi-Wood en City-Wood en lichten we ook de andere voordelen toe. Zo spelen mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt een belangrijke rol bij de productie van Combi-Wood en City-Wood hekwerken.

Grip op de bouwplaats

Niet alleen duurzaamheid, maar ook veiligheid is een van de speerpunten in de missie van Heras Mobile. Op de Floriade-expositie tonen we ook hoe u met Heras Mobile inspeelt op de wet- en regelgeving rondom toegangscontroles en persoonsregistratie. Daarom ontwikkelden we Heras Smart Access – een combinatie van hardware en software zonder toeters en bellen. Met één complete oplossing voor beveiliging, toegangscontrole en aanwezigheidsregistratie is het allemaal geregeld. Tijdbesparend, eenvoudig en nauwkeurig. Tijdens Floriade komt u te weten hoe Heras Smart Access werkt en wat het u kan bieden.

Afbeelding blog

Het verhaal achter de samenwerking

Op het Floriadeterrein gaan experts uit binnen- en buitenland hun groene en innovatieve oplossingen presenteren die steden veiliger, duurzamer en aantrekkelijker maken. Hierbij zult u niet meteen aan bouwhekken denken. Toch is Floriade het geschikte evenement om aan een miljoenenpubliek te tonen dat het in hekwerkland ook anders kan. “Floriade heeft contact gezocht met Heras Mobile, omdat wij graag willen samenwerken met partners die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en inclusiviteit”, aldus projectmanager Jens Koopman van Floriade.

Ook de bouwhekken rondom het Floriade bouwterrein zijn geplaatst door Heras Mobile. Koopman: “Vanaf het begin was hier zeer goed contact over met accountmanager Stef Manders waaruit een leveranciers- en partnershiprelatie is ontstaan. Als leverancier is Heras Mobile heel flexibel geweest wat cruciaal is voor een projectorganisatie als Floriade.”

Samen verantwoordelijk

Een duurzame en veilige (leef)omgeving. Dit is een thema dat Heras Mobile steeds meer bezighoudt. Samen met onder meer omgevingsmanagers, projectmanagers, gemeenten en bouwbedrijven proberen we dit na te streven. Uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor een leefbare en veilige omgeving – met het oog op de volgende generaties.

Tijdens Floriade lichten we toe hoe we verder kijken dan de grenzen van tijdelijke beveiliging en meewerken aan het behoud van het milieu en een veilige omgeving. Zien we u daar?

Geen zin om nog zo lang te wachten? Lees dan hier meer over Combi-Wood en City-Wood. Op deze pagina vindt u meer informatie over de toegangscontroles. 

Onderwerpen: ToegangscontroleDuurzaam,

Geplaatst door Joost van der Pas op 02 december 2021
Manager Marketing & Productmanagement at The Mobile Perimeter Protection Group BV