Een veilig sportevenement met dranghekken

Jaarlijks vinden er in Nederland zo’n 600 sportevenementen plaats, buiten de reguliere sportcompetities. Denk aan de grote publiekstrekkers als de Marathon in Rotterdam, de Nijmeegse Vierdaagse en de Eredivisie Beach Volleybal. Maar ook kleinere evenementen als Concours Hippique en het WK Veldrijden worden goed bezocht. Bij het organiseren van zo’n sportevenement komt veel kijken. Wat niet mag ontbreken is het bepalen van de doelstelling, doelgroep, catering en budget. Bedenk ook dat er dranghekken nodig zijn om het sportevenement in goede banen te leiden.  Om de veiligheid van zowel bezoekers als van de sporters te waarborgen komt veel kijken. Hoe leid je dit in goede banen?

Veiligheid tijdens een sportevenement

Het organiseren van een sportevenement vergt enige kennis en ervaring. Vanzelfsprekend dient er nagedacht te worden over de noodzakelijke voorzieningen. Ga je een marathon organiseren? Zorg er dan voor dat de sporters ongestoord hun route afleggen en bezoekers hen veilig aanmoedigen.

Dranghekken zijn uitermate geschikt om in te zetten tijdens een sportevenement. Ze zorgen voor een gedegen toegangscontrole en voor een goede beveiliging. Ze dragen bij aan het waarborgen van de veiligheid tijdens een sportevenement. Op deze manier ligt de focus tijdens het evenement op waar het hoort te liggen: het beoefenen van sport.

 "Dranghekken zijn uitermate geschikt om in te zetten tijdens een sportevenement."

Dranghekken langs de route

Kilometerslange sportparcoursen vragen om kilometers aan hekwerk. Dranghekken zijn ideaal voor deze lange afstanden. Zorg dat er een duidelijke scheidingslijn wordt gemaakt tussen het terrein van het sportevenement en de route. Hiermee voorkom je dat het publiek de sporters in de wegloopt en bereiken de sporters veilig de finish.

Dranghekken zijn robuust, stevig en bijzonder veilig. Ze vallen niet om en dankzij de slimme constructie kunnen de bezoekers niet op eigen houtje een doorgang creëren of de hekwerklijn doorbreken. De spijlen in de dranghekken maken het kinderen lastig om ongewenst het parcours te betreden. Veiligheid voorop!

Een veilig sportevenement

Of het nu gaat om een wielerwedstrijd, concours of marathon, de veiligheid mag tijdens een sportevenement onder geen enkele voorwaarde uit het oog worden verloren. Om ervoor te zorgen dat de sporters geen hinder ondervinden, moet je als organisator goed nadenken over hoe en waar de dranghekken het best ingezet kunnen worden. Sporters moeten voldoende ruimte krijgen om het parcours af te leggen, terwijl tegelijkertijd moet worden voorkomen dat bezoekers niet in de verdrukking komen. Door de dranghekken goed aan elkaar te koppelen, staan ze stevig en stabiel op de grond.

Omdat veiligheid voorop staat tijdens een sportevenement, moet er bij calamiteiten snel geschakeld worden. Bij veel sportevenementen wordt, in geval van nood, door middel van schuifhekken een plek gecreëerd zodat men kan oversteken. Een praktische en veilige oplossing zodat men van A naar B kan lopen.

In geval van nood

Omdat bezoekers van een sportevenement op een locatie terechtkomen waar ze waarschijnlijk nog nooit zijn geweest, is het niet ondenkbaar dat ze gedesoriënteerd of verdwaald raken. Dit kan voorkomen worden door duidelijk signing. Hang zeildoeken op met daarop een plattegrond, de weg naar de toiletten, muntverkoop of EHBO post. Vooral deze laatste is belangrijk. De gemiddelde Nederlander bezoekt jaarlijks vier evenementen. Op grond van cijfers blijkt dat 0,1% van deze bezoekers medische hulp nodig heeft. Dit lijkt misschien weinig, maar als organisator van een evenement ben je hiervoor verantwoordelijk.

Heras Mobile staat voor veiligheid. Door rekening te houden met al het bovenstaande, heb je alle ingrediënten in huis voor het opzetten van een goed en veilig sportevenement.

 

Onderwerpen: ProjectbeveiligingBouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Mitch IJpelaar op 13 juli 2017
Accountmanager at Heras Mobile Fencing & Security Nederland