Heras Mobile Fencing & Security neemt een nieuwe, volautomatische productielijn in gebruik. De nieuwe laslijn staat in de fabriek in Pelt (België). Naast een grotere productiecapaciteit zorgt de nieuwe machine voor meer flexibiliteit in het productieproces.

 

Grotere capaciteit en flexibiliteit

“Met de nieuwe, volautomatische productielijn zijn we weer state of the art en produceren we op hoge snelheden onze bouwhekken”, aldus Bram Dalemans, Operations Manager. “Met de oude machine maakten we de hekken ook volautomatisch, maar lag de snelheid beduidend lager. Dit is dus een significante upgrade. Buiten die grotere capaciteit, winnen we ook op flexibiliteit. De nieuwe laslijn maakt niet alleen volautomatisch standaard bouwhekken, maar kan ook eenvoudig allerlei varianten, zoals een Round Top uitvoering of een hek met middenbuis of hoekstukken produceren. En dat allemaal zonder omsteltijden.”

 

Complete productie

De nieuwe productielijn maakt razendsnel een compleet hek. “Aan het begin van de productielijn voeren we automatisch buizen en staalmatten in. Vervolgens gaat de productie ook weer volautomatisch door: eerst wordt het kader gelast – eventueel met hoekstukken en middenbuizen – en vervolgens wordt daar de mat op gelast. Zelfs het buigen van de hoeken voor Round Top hekken gebeurt door de machine zelf. Aan het eind van de lijn worden complete hekken afgeleverd, inclusief naambordje. Naambordjes met het Heras logo of een klant specifieke versie", legt Dalemans uit. 

 

Kwaliteitsimpuls

De nieuwe productielijn staat in een nieuwe hal naast de bestaande hal in Pelt. “Met de nieuwe lijn verhogen we onze flexibiliteit enorm. Dat was ook de belangrijkste reden voor de uitbreiding, want we zien een groeiende vraag naar bouwhekken”, aldus Dalemans. “De nieuwe laslijn betekent ook een verdere kwaliteitsimpuls aan ons product, omdat we dankzij nieuwe technieken een nog hogere laskwaliteit kunnen garanderen.

De hierboven genoemde voordelen voor het bedrijf, gelden natuurlijk ook voor de klant. Denk maar eens aan kortere levertijden voor klantspecifieke hekken, nog meer varianten en een nog hogere kwaliteit hekken door de sterkere lasnaad.

Nieuwe laslijn_Pelt BE 2-1

Introductie nieuwe machine

Eigenlijk zou de nieuwe machine officieel worden geïntroduceerd tijdens een familiedag in mei 2020 voor medewerkers van Heras Mobile. Door de maatregelen rond COVID-19 moest deze dag helaas worden verschoven naar een latere datum. “Maar dat staat niet in de weg om de nieuwe productielijn in gebruik te nemen", aldus Dalemans.

Bekijk de nieuwe laslijn hier.

Picture of Joep Coenen

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.