Maak kennis met Celine - Afdeling marketing

Celine Deschamps

Leuk dat je mee wilt doen aan dit interview. Kun je ons iets over jezelf vertellen? 

Mijn naam is Céline Deschamps ik kom uit Frankrijk en woon in een dorp op ongeveer 60 km van Lyon. Ik ben 46 jaar. Op het moment werk ik op de Marketing Communicatie afdeling van Heras Mobile. Mijn carrière bij Heras Mobile startte ongeveer 20 jaar geleden als sales assistent. 

Hoe ben je bij Heras Mobile terecht gekomen? 

Ik reageerde op een vacature in de krant die zei: Startup, ten oosten van Lyon zoekt een sales assistent. Ik had een baan op een uur rijden van mijn huis en was op zoek naar iets dat meer in de buurt zat. Tijdens mijn eerste gesprek in Lyon kwam ik erachter dat het bedrijf op slechts 5 minuten rijden van mijn huis zit.

Wat wilde je vroeger graag worden?

Wonder Woman! En als ik er zo over nadenk, blijkt dat ik met: een full time job, een gezin met 2 kinderen, een huis, een sociaal leven en actief in een vereniging, toch iets weg heb van een superheld.

Hoe ben je in je functie gegroeid? 

Toen ik begon waren wij maar met z’n drieën: één accountant, één accountmanager en één sales assistant. We opende het kantoor in Frankrijk in januari 2000. Alles moest nog gebeuren. Zelfs het ERP-systeem was nieuw. Het moederbedrijf zat in Nederland. Ook al konden wij op support van onze Nederlandse collega’s rekenen. Wij moesten echt alles zelf managen. Het was een goede school voor initiatief nemen, zelfstandigheid en het gaf het gevoel alsof je je eigen bedrijf opzette.
Later toen het bedrijf groeide, kwamen er nieuwe collega’s bij. Omdat ik de oudste ben, ben ik toch een soort levende herinnering geworden van het kantoor.  Mevrouw "Meestgesteldevragen" van het kantoor. Van Sales Assistent ben ik gegroeid naar de Marketing. 

‘’Mijn collega’s zien mij als een serieus persoon die zichzelf niet al te serieus neemt en op wie zij kunnen rekenen.’’

Hoe begint je werkdag, wat doe je als allereerste?

Ik start mijn werkdag met het checken van mijn mailbox en geef mezelf minstens 3 taken die ik gedurende de dag af moet ronden. Door de zaken die tussendoor komen is het soms moeilijk om deze taken af te ronden, maar op het einde van de dag geeft het altijd een goed gevoel als je alles hebt gedaan wat je hebt gepland.


Team France

Wat is jouw leukste herinnering aan Heras Mobile, tot nu toe?

Ik heb veel goede herinneringen. Dat is normaal in 20 jaar, maar de beste momenten zijn toch als we allemaal samenkomen op het hoofdkantoor. We hebben dan vaak een leuke tijd met veel verrassingen. 

‘’De week gaat altijd snel voorbij. Ik verveel me nooit, er is altijd wat te doen.’’

Waarom ben jij zo goed in je werk?

Ik houd van werken, vind het leuk om nieuwe dingen te leren, ben me bewust van mijn sterke en zwakke punten, ben altijd eerlijk, flexibel en pas me makkelijk aan. Ik vind het leuk om klanten en collega’s te helpen. 

Bij traktaties word ik het blijste van…

Ik groeide op in een restaurant. Eten is zo'n plezier voor mij dat het echt makkelijk is om mezelf te motiveren met goed eten.

Wat doe je in je werkzaamheden niet graag? En hoe pak je dit aan?

Ik hou er niet van om met geschillen of kwaliteitsproblemen om te gaan. Ik probeer het probleem zo snel mogelijk op te lossen en zorg ervoor dat het niet meer gebeurt. 

Tot slot: beschrijf Heras Mobile voor jou in drie woorden. 

Voor mij is Heras Mobile: Menselijk, eerlijk en open.