Een schuif-bouwhek zorgt voor efficiënte inrichting van je toegangsweg

Chauffeurs moedeloos op zoek naar de ingang, oponthoud voor de toegang, afleiding voor het bouwpersoneel door een moeizame bediening van de toegang, gezoek naar vluchtroutes… Allemaal ongemakken die ontstaan indien je toegangsweg niet efficiënt ingericht is. Een schuif-bouwhek biedt uitkomst. Dit hek voorkomt vele frustraties terwijl het eenvoudig en snel te regelen en te plaatsen is. In dit artikel geven we het schuif-bouwhek de aandacht die het verdient. Daarnaast leren we je hoe je met de inzet van een schuif-bouwhek gemak én tijdswinst nastreeft.

Soepel verloop van je bouwproject

Je wilt dat alle activiteiten op en rondom je bouwterrein soepel verlopen. Personeel dient zo weinig mogelijk afgeleid te zijn van hun werkzaamheden en bouwverkeer dient probleemloos, zonder gedoe, het terrein te betreden en te verlaten, ook in het geval van nood. Om deze kernwaarde draait het schuif-bouwhek van Heras Mobile. Het schuif-bouwhek levert een belangrijke bijdrage aan een ongestoord verloop van het bouwproject, waardoor frustratie voorkomen wordt. Snel en efficiënt werken is het sleutelwoord.

Wat is een schuif-bouwhek?

Een schuif-bouwhek is een flexibel hek dat aan de onderzijde is uitgerust met wieltjes. Het bouwhek-wieltje kan niet lek raken, is op iedere type ondergrond te gebruiken en schuift altijd soepel; onafhankelijk de mate en duur van het gebruik. Het schuif-bouwhek heeft geen draaicirkel en is voorzien van een soepel lopend geleide mechanisme. Het is een robuust hek, gemaakt van verzinkt staal en verleent tot wel zeven meter doorgang. Dit bij een afmeting van 3,5 m x 2 m (breedte bij hoogte). Het is een praktisch, veilig en als doorgang duidelijk herkenbaar hek. Het schuif-bouwhek is eenvoudig, door iedereen, tussen elk tijdelijk of semipermanent hekwerk te plaatsen.

Waarom een schuif-bouwhek?

Bedieningsgemak 

Een schuif-bouwhek is in de eerste plaats eenvoudig te bedienen (zowel openen en sluiten), waardoor het weinig tot geen afleiding geeft voor bouwpersoneel.

Volledige doorgang

Het biedt een volledige doorgang voor al het verkeer. Het schuifhek kan een opening tot wel zeven meter creëren, waardoor het de garantie biedt dat ieder voertuig probleemloos het terrein op en af kan.

Ruimtebesparend 

Het schuif-bouwhek heeft geen draaicirkel en is daardoor ruimtebesparend. Door deze draaicirkel verleen je snel en veilig toegang, zonder dat het iets of iemand in de weg staat. Hierdoor is het een geliefd product op uiteenlopende bouwterreinen.

Geen hinder 

Doordat het hek, door haar schuifmechanisme geen omslachtige bewegingen maakt, hindert het geen personen voertuigen of andere of obstakels. Je hoeft hierdoor geen rekening te houden met een minimale afstand voor het benaderen van de poort, wat direct zorgt voor een minimalisering van coördinerende handelingen

Herkenbare doorgang en nooduitgang 

Het schuif-bouwhek biedt een praktische, veilige en herkenbare doorgang op uw terrein. Door middel van optionele aanduidingen zorg je voor extra herkenbaarheid van de doorgang. Hierdoor is het als toegangsweg én nooduitgang te herkennen. Het schuif-bouwhek opent altijd snel en soepel en biedt volledige doorgang.

Past altijd 

Het grote voordeel van het schuif-bouwhek is dat het altijd past. Welk hekwerk je ook kiest, het is eenvoudig te plaatsen en te bedienen.

Montage schuif-bouwhek 

Het schuif-bouwhek is in enkele minuten eenvoudig te plaatsen en het past altijd. Binnen een minuut weet u exact, aan de hand van eenvoudige stappen, hoe het hek geplaatst en gemonteerd kan worden. Zowel tussen tijdelijk of semipermanent hekwerk is dit schuif-bouwhek snel en professioneel zelf te plaatsen.

Veilig af te sluiten 

In een eerder blog over het creëren van een veilige bouwplaats gingen we in op de risico’s op de bouw en hoe deze te minimaliseren. Met de inzet van professioneel hekwerk draag je al bewust bij aan de veiligheid rondom je bouwterrein. Je kunt ervoor kiezen om de bouwplaats extra te beveiligen met accessoires. Voor het weren van onbevoegden kun je denken aan puntdraad en aan sloten om je toegangspoorten, zoals het schuifhek, absoluut veilig af te sluiten. Zo voorkom je dat onbevoegden je terrein opkomen, waarmee je je personeel en materialen in veiligheid houdt.

Schuifpoortconstructie P005800_1280x853px_E_NR-3178

Huur of koop van een schuifhek

Afhankelijk van de wensen en de visie van je bedrijf kun je kiezen om het schuif-bouwhek te kopen of te huren. Beide vormen brengen voordelen met zich mee. Zo biedt de koop van schuif-bouwhekken voordeel doordat dit goedkoper is bij een langdurige inzet hiervan. Bij koop is het hek je bedrijfsasset geworden dat je snel afschrijft, maar daarentegen vele projecten meegaat. Daarnaast biedt het huren van een schuif-bouwhek je flexibiliteit, doordat je het hek alleen huurt voor de periode waar het voor nodig is. Doordat we altijd uit voorraad kunnen leveren kan het hek snel geleverd en indien gewenst geplaatst kan worden. Je beheerst je kosten doordat het hek niet hoeft te worden opgeslagen, er geen afschrijving plaatsvindt en er geen onderhoud op nodig is. Het biedt je de hoogste kwaliteit en de veiligste materialen in een flexibele vorm.

Met het schuif-bouwhek van Heras Mobile creëer je in een handomdraai een doorgang op je bouwplaats, voor leveranciers en medewerkers. Het schuif-bouwhek van Heras Mobile sluit je bouwterrein op een goede en veilige manier af.

Ben je op zoek naar een betaalbare en snelle oplossing voor de toegang van je terrein? Onze bouwadviseurs staan je met veel interesse en daadkracht te woord. Zo is er met behulp van een schuif-bouwhek voor iedereen, altijd een betaalbare en veilige in- en uitgang te maken. We bewijzen het graag!

Onderwerpen: Bouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Stef Manders op 15 januari 2020