Een Plug & Play systeem: de technische werking van Heras Smart Access toegangscontrole

Om professionals op de bouwplaats tegemoet te komen in de verplichtingen rondom urenregistratie en toegang voor personen en voertuigen ontwikkelde Heras de module Smart Access. Dit systeem blinkt uit in eenvoud, maar is zeer veelzijdig in resultaat! In dit blog beschrijf ik in vogelvlucht de technische werking van het systeem.

 

Uit welke producten bestaat Heras Smart Access?

Fysiek bestaat Heras Smart Access enkel uit een Smartbox en Combi Scanner. De Smartbox is een kleine installatiekast die gemakkelijk aan een tourniquet, slagboom, schuifpoort, looppoort of keet te bevestigen is. Met de Combi Scanner kan gecontroleerd toegang worden verleend aan mensen en voertuigen middels een pas of vingerscan. De software is per maart 2017 compatibel met het Belgische RSZ (checkinatwork), en de Scanners kunnen ook gecontroleerde toegang verlenen aan personen met een construbadge (België).

Smartbox

De weerbestendige Smartboxen zorgen voor de beveiligde (VPN) communicatie met de cloudsoftware via het 3G/4G netwerk. De Smartbox is te plaatsen aan een tourniquet, slagboom, schuifpoort, looppoort of toegang verlener van de klant door middel van een een hangplaat. Een 230Vac aansluiting is voldoende.

058 Arnhem-370176-edited.jpg

Om een gecontroleerde in- en uitgang te maken zijn 2 Combi Scanners aan de Smartbox nodig. Vaak adviseren wij ook een extra Combiscanner om nieuwe gebruikers in te leren. Uitbreidingen hierop zijn uiteraard mogelijk!

De Smartbox is voorzien van een geïntegreerde antenne die voor een stabiele en betrouwbare netwerkverbinding zorgt.

 
Combi Scanners


054 Arnhem-429100-edited.jpgDe Combi Scanners zijn ware mini-computers met een snelle processor die alle toegang standalone kan afhandelen.

Dit betekent dat deze ook blijven functioneren als het mobiele netwerk van de Smartbox wegvalt. De Combi Scanners verlenen toegang door middel van een vingerafdruk (optische vingerprint) en een RFID (Mifare) lezer voor pasjes. De Scanners krijgen hun voeding van de Smartbox en beschikken over een relais om de tourniquet, poort en dergelijke aan te sturen. Daarnaast krijgt de gebruiker terugkoppeling via de meerkleurige indicatie-led.

  • De Scanners zijn speciaal ontwikkeld voor buitengebruik (IP65)...
  • ... en zijn bovendien vandalismebestendig (IK08).
  • ... kan ruim 5000 gebruikers lezen...
  • ... en kan tot 2000 matches per seconde aan!


De afdruk van de vinger wordt in de Scanner al omgezet naar een template welke niet te herleiden is naar de originele afdruk. Daarnaast bestaat deze uit een gepatenteerd algoritme die beveiligd is met hoge vorm van encryptie (AES256). Veilig voor u en uw gebruikers!

Wat zijn de mogelijkheden van Heras Smart Access?

(Voor)registratie van gebruikers


070 Arnhem-1-819338-edited.jpgDe aanmelding van personen in het systeem kan zeer snel gedaan worden aangezien de naam, het pasnummer en de toegangsgroep voldoende zijn om een persoon aan het systeem toe te voegen. Gebruikers kunnen zichzelf ook vooraf registreren. Dit kan online via een link die door de opdrachtgever wordt verstrekt.  Via een browser kan met elk apparaat deze vragenlijst doorlopen worden. De antwoorden komen dan overzichtelijk bij een nieuwe gebruiker wat het beheer een stuk minder arbeidsintensief maakt.


Heras Smart Access beheren in de Cloud


080 Arnhem-512214-edited.jpgVanuit elke plek kan via een browser eenvoudig worden ingelogd. Er kunnen vervolgens verschillende beheerders worden toegekend die de mogelijkheid hebben verschillende locaties, gebruikers en toegangsgroepen te beheren. Ook is hierin onderscheid te maken wat een beheerder wel of niet mag inzien en wijzigen. 

Vanuit het systeem kunnen rapportages worden uitgedraaid (zoals bijvoorbeeld de urenregistratie) en kan de aanwezigheid van personen worden gecontroleerd.


Aanpassingen bij gebruikers en loggegevens worden automatisch gesynchroniseerd tussen de scanners en cloud. En het belangrijkste is de intuïtieve en gebruiksvriendelijke opzet waardoor het voor een beheerder binnen een kwartier mogelijk is om zelfstandig met het systeem te werken.

Maak toegang & persoonsregistratie gemakkelijk
met Heras Smart Access voor de bouw:
Verken de mogelijkheden in een gratis demo.

Het Heras Smart Access systeem is een eenvoudige, betaalbare cloudoplossing die twee vliegen in één klap slaat: toegangscontrole en persoonsregistratie. Hoe dat werkt, demonstreren we graag bij jou op locatie. Vraag direct een gratis en geheel vrijblijvende demo aan.

Onderwerpen: Toegangscontrole,

Geplaatst door Lou Spierings op 02 maart 2017
Senior Account Manager at Heras Mobile Fencing & Security Netherlands