Noise Control Barriers optimaliseren het succes van uw evenement of festival

De omgeving gunt een organisatie van een evenement of festival graag het succes. Maar gunt u als organisatie hen dan hun relatieve rust en dring hen niet ongewild uw muziek of andere geluiden op. Het plaatsen van geluiddempende hekken op geluidgevoelige omgevingsplaatsen helpt daarbij.

In dit blog vertellen wij u graag hoe geluidsoverlast voor de omgeving een evenement of festival volledig kan overschaduwen. Maar nog meer vertellen wij u hoe deze klachten, die een zware claim kunnen leggen op het succes van een evenement, eenvoudig zijn te voorkomen door gebruik te maken van Noise Controle Barriers.


Lente en zomer; tijd van evenementen en festivals!

De lente lonkt en de zomer zit eraan te komen. De tijd van buitenevenementen en festivals die vaak zelfs tot in de kleine uurtjes voortduren. De vraag dringt zich op: Hoe voorkomen we als organisatie dat we de omgeving – ongevraagd – hinderlijke geluiden opdringen? Het gebruik van Noise Control Barriers biedt de oplossing.

 

Blijf uit het gehoorveld van de ander

Nederland is een klein land. Dat betekent dat de geluiden die we produceren al snel in het gehoorveld van de ander komen. Het is niet alleen ongehoord, maar ook zeer storend om anderen ongevraagd van harde muziek mee te laten genieten. Zeker wanneer de overlast tot ver in de avond en nacht doorgaat.

In de wet zijn bepalingen vastgelegd die de omgeving beschermen tegen geluidsoverlast.

Respect voor de omgeving

Willen we met respect omgaan met de omgeving en onze goede relatie in stand houden, dan vraagt dat allereerst om een open communicatie. Vertel de omgeving wat ze tijdens het evenement mogen verwachten aan geluidsvolume. Maar vertel hen ook wat u doet om te voorkomen dat die geluiden irritatie oproepen en overlast bezorgen. Door met elkaar in gesprek te gaan en ook in gesprek te blijven tijdens de dagen, creëert u meer begrip. Doet u dat niet dan kan geluidsoverlast in het uiterste geval zelfs leiden tot stopzetting van het evenement of festival. En dat is het laatste wat u als organisatie wilt.

 

Houd rekening met de opstelling van podia

In de wet zijn bepalingen vastgelegd die de omgeving beschermen tegen geluidsoverlast. Belangrijk om al vanaf het begin in het organisatieplan rekening te houden met de regels ten opzichte van geluidsvolumes zoals die in de wet zijn afgesproken. Daarmee voorkomt u problemen bij de vergunningaanvraag. U voorkomt ook dat de omgeving al in die fase in opstand komt. Maak al in het ontwerpplan aantekeningen van de geluidsgevoelige locaties en hou in de opstelling van podia en andere geluidsdragers hier rekening mee. Wellicht kunt u uw podiumopstelling aanpassen. Mogelijk kunt u geluidsgolven in een richting sturen waar geen of minder mensen wonen. Maar kijk ook waar het toepassen van de Noise Control Barriers de oplossing bieden.

 

Win-win door inzet van Noise Control hekwerk

Natuurlijk is het niet altijd gemakkelijk om te laveren tussen de muzikale wensen van bezoekers en de behoefte aan rust van de omgeving. Maar realiseer u dat het geluidsniveau van 100 dB dat tijdens concerten wordt gehaald, overeenstemt met het geluidsvolume van een kettingzaag of een pneumatische hamer. De Noise Control Barriers absorberen het geluid en verlagen het geluidsniveau tot maximaal 32,8 decibel.

 

Een klachtenvrij evenement

Een ding is echter zeker: wanneer het publiek tevreden naar huis gaat en de omgeving gerustgesteld terugkijkt op enkele fijne dagen waarin ook zij in alle rust konden genieten, dan wordt daarmee het succes van een evenement, zowel bij bezoekers, omgeving als organisatie, aanzienlijk verhoogd. Wilt u de Noise Control Barriers bestellen voor uw evenement? Vraag dan een offerte aan.

Offerte aanvragen

Picture of Stef Manders

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.