De technische werking van Heras Smart Access toegangscontrole

Om professionals op de bouwplaats tegemoet te komen in de verplichtingen rondom urenregistratie en toegang voor personen en voertuigen ontwikkelde Heras Mobile de module Smart Access. Dit systeem blinkt uit in eenvoud, maar is zeer veelzijdig in resultaat! In dit blogartikel beschrijven we in vogelvlucht de technische werking van het systeem.


Uit welke producten bestaat Heras Smart Access?

Fysiek bestaat Heras Smart Access enkel uit een Smart Access box en combiscanner. De Smart Access box is een kleine installatiekast die gemakkelijk aan een tourniquet, slagboom, schuifpoort, looppoort of keet te bevestigen is. Met de combiscanner kan gecontroleerd toegang worden verleend aan mensen en voertuigen met een pas of vingerscan. De software is per maart 2017 compatibel met het Belgische RSZ (Checkinatwork) en de scanners kunnen ook gecontroleerde toegang verlenen aan personen met een construbadge (België).

 

Smart Access box

De weerbestendige Smart Access boxen zorgen voor de beveiligde (VPN) communicatie met de cloudsoftware via het 4G- netwerk. De Smart Access box is te plaatsen aan een tourniquet, slagboom, schuifpoort, looppoort/loopdeur of toegangsverlener van de klant door middel van een een hangplaat. Een 230V-aansluiting is voldoende.

Om een gecontroleerde in- en uitgang te maken zijn twee combiscanners nodig. Vaak adviseren wij ook een extra combiscanner om nieuwe gebruikers in te leren. Uitbreidingen hierop zijn uiteraard mogelijk!

De Smart Access box is voorzien van een geïntegreerde antenne die voor een stabiele en betrouwbare netwerkverbinding zorgt.

 

Combiscanners

De combiscanners zijn minicomputers met een snelle processor die alle toegang standalone kan afhandelen. Dit betekent dat deze ook blijven functioneren als het mobiele netwerk van de Smart Access box wegvalt. De combiscanners verlenen toegang door middel van een vingerafdruk (optische vingerprint) en een paslezer. De scanners krijgen hun voeding van de Smart Access box en beschikken over een relais om de tourniquet, poort en dergelijke aan te sturen. Daarnaast krijgt de gebruiker terugkoppeling via de meerkleurige indicatie-led.

De voordelen van de scanners:

  • Speciaal ontwikkeld voor buitengebruik
  • Vandalismebestendig (IK08).
  • Tot 5000 gebruikers mogelijk
  • Tot 2000 matches per seconde


De afdruk van de vinger wordt in de scanner al omgezet naar een template welke niet te herleiden is naar de originele afdruk. Daarnaast bestaat deze uit een gepatenteerd algoritme die beveiligd is met hoge vorm van encryptie (AES256). Veilig voor u en uw gebruikers!

 

Wat zijn de mogelijkheden van Heras Smart Access?

(Voor)registratie van gebruikers

De aanmelding van personen in het systeem kan zeer snel gedaan worden aangezien de naam, het pasnummer en de toegangsgroep voldoende zijn om een persoon aan het systeem toe te voegen. Gebruikers kunnen zichzelf ook vooraf registreren. Dit kan online via een link die door de opdrachtgever wordt verstrekt. Via een browser kan met elk apparaat deze vragenlijst doorlopen worden. De antwoorden komen dan overzichtelijk bij een nieuwe gebruiker wat het beheer een stuk minder arbeidsintensief maakt.

 

Heras Smart Access beheren in de cloud

Vanuit elke plek kan via een browser eenvoudig worden ingelogd. Er kunnen vervolgens verschillende beheerders worden toegekend die de mogelijkheid hebben verschillende locaties, gebruikers en toegangsgroepen te beheren. Ook is hierin onderscheid te maken wat een beheerder wel of niet mag inzien en wijzigen. 

Vanuit het systeem kunnen rapportages worden uitgedraaid (zoals de urenregistratie) en kan de aanwezigheid van personen worden gecontroleerd.

Aanpassingen bij gebruikers en loggegevens worden automatisch gesynchroniseerd tussen de scanners en de cloud. En het belangrijkste is de intuïtieve en gebruiksvriendelijke opzet waardoor het voor een beheerder binnen een kwartier mogelijk is om zelfstandig met het systeem te werken.

 

Maak toegangscontrole en persoonsregistratie gemakkelijk met Heras Smart Access

Het Heras Smart Access systeem is een eenvoudige, betaalbare cloudoplossing die twee vliegen in één klap slaat: toegangscontrole en persoonsregistratie. Hoe dat werkt, demonstreren we graag bij u op locatie. Vraag direct een gratis en geheel vrijblijvende demo aan.

Vraag een gratis demo op locatie aan

Picture of Joep Coenen

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.