Veilig en gezond aan het werk op de bouwplaats

Heras Mobile Fencing & Security vernieuwd haar VCA**-certificering

Ook in 2021 staat veiligheid op de bouwplaats hoog op de prioriteitenlijst. Heras Mobile levert veel producten die bijdragen aan de veiligheid op de bouwplaats. Denk hier bijvoorbeeld aan Anti-Climb bouwhekken, Smart Access en de vele accessoires die voor een extra stevige hekwerklijn zorgen.

Daarnaast zorgt Heras Mobile er ook voor dat de monteurs die worden ingezet voor bijvoorbeeld montagehulp op de bouwplaats iedere dag veilig en gezond aan de slag kunnen gaan. Zo hebben alle monteurs onlangs hun VCA-certificering kunnen vernieuwen naar niveau 2 (verder in de tekst aangeduid als **).

 

Montage voor grotere, risicovolle projecten

Met de vernieuwde VCA**-certificering is het voor de monteurs van Heras nu ook toegestaan om op projecten te werken met een hoger risiconiveau. Zo verzorgen zij ook de montage en service aan tijdelijke beveiliging langs de snelweg, zowel overdag als 's nachts. Bovendien kunnen de monteurs nu ook de montage en service op high-risk locaties zoals vliegvelden en locaties binnen de petrochemie uit handen nemen. Daarnaast biedt deze VCA**-certificering Heras de mogelijkheid om montage-opdrachten van grotere schaal aannemen. 

 

Verzekerd van een veilige werkwijze

De VCA**-certificering biedt de verzekering dat de montage en service aan tijdelijke beveiliging aan de veiligheidseisen voldoet, niet alleen op nationaal, maar ook op internationaal gebied. Zo wordt het VCA-certificaat ook geaccepteerd in België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Door de monteurs van Heras in te huren kunt u als bedrijf er zeker van zijn dat er altijd veilig gewerkt wordt.

Meer weten over de montageservice die Heras Mobile biedt? Kijk op deze pagina, of neem direct contact met ons op via + 31 499 551 551 of info@heras-mobile.nl. 

 

Samen en bewust: zo voorkomt u bedrijfsongevallen

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Door deze certificering aan te bieden legt Heras Mobile de basis voor haar mensen om elke dag weer veilig en gezond aan het werk te kunnen. Doelstelling van deze certificering is dat zowel het bedrijf als ook onze individuele medewerkers:

  • de risico’s van de bouwplaats kennen en situaties met een verhoogd risico bespreekbaar maken, en (aanvullende) maatregelen hierop inzetten wanneer deze zich voordoen. 
  • er alles aan doen om ongevallen te voorkomen, en wanneer deze zich toch onverhoopt voordoen, daar meteen actie op ondernemen
  • duidelijk grenzen stellen, en onveilige situaties en gedrag niet accepteren
  • openstaan voor tips en suggesties om veiliger en gezonder te kunnen werken

Het VCA-certificaat bestaat uit 27 vragen die als een checklist worden doorlopen. “De certificering gaat echter niet alleen om het doorlopen van de checklist en het aanleren van regels die de veiligheid en gezondheid op de werkvloer bevorderen. Het gaat ook om een stukje bewustwording” volgens Marnix Plouvier, HSE-manager bij Heras Mobile Fencing & Security. Door mensen er bewust van te maken wat veilig en gezond te werk gaan inhoudt zullen mensen hun gedrag ook veranderen. Plouvier: “Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het zit ‘m vaak in even snel, gedachteloos of onoplettend iets doen. Hierbij is bijvoorbeeld het melden van bijna-ongevallen en gevaarlijke situaties een factor van belang. Door daar bewustwording in te creëren, kunnen we (bedrijfs)ongevallen voorkomen."

 

Tussentijdse checks en updates: voor mens en bedrijf

Met de drie jaarlijkse hernieuwing van de VCA-certificering en tussentijdse audits door een onafhankelijke instelling waarborgt Heras Mobile de veiligheid op de werkvloer en wordt er telkens gekeken waar eventueel verbeterpunten liggen. Als extra ondersteuning voor de monteurs heeft Heras Mobile o.a. ook een montagehandboek opgesteld dat aan de monteurs wordt meegegeven. Hier staan de veiligheidsmaatregelen en regels nog eens uitgelegd, specifiek voor de montage op de bouwplaats.

Lees ook ons artikel over het veiliger maken van uw bouwplaats.

Picture of Barry de Laat

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.