Een veilige bouwplaats: minder diefstal en vandalisme

Het belang van een goede bouwplaatsbeveiliging wordt steeds groter. Jaarlijks ontstaat er miljoenen euro’s aan schade als gevolg van diefstal en vandalisme op bouwplaatsen. De indirecte schade is vaak nog een stuk groter, omdat een deel van de bouw stilgelegd moet worden en deadlines niet gehaald worden. In dit blogartikel vertellen we hoe u voor een goede beveiliging van uw bouwplaats zorgt. 

 

Zorg voor verlichting en camera's

Verlichting is een must voor iedere bouwplaats, omdat dit de veiligheid verhoogt. Een inbreker staat namelijk goed in beeld als hij toch probeert iets weg te halen. Daarnaast kunt u nadenken over camerabewaking om de veiligheid naar een hoger niveau te tillen.

 

Scherm de bouwplaats af met bouwhekken

Alleen camera’s en verlichting op de bouwplaats is niet voldoende. Met bouwhekken bakent u de bouwplaats af en zorgt u ervoor dat onbevoegde personen geen toegang hebben tot het terrein. Het plaatsen van bouwhekken vormt bovendien de basis voor alle bouwprojecten. Anti-Climb bouwhekken helpen u de beveiliging op uw bouwterrein effectief te verhogen. Het is nagenoeg onmogelijk om over deze hekken te klimmen en zo houdt u ongewenste personen dus buiten. 

 

Berg waardevolle spullen op

Laat spullen niet onbemand rondslingeren op de bouwplaats, maar zorg dat er een opslagplek aanwezig is. Grote materialen kunt u bijvoorbeeld opbergen in een afsluitbare materiaalcontainer, terwijl kleine gereedschappen en andere spullen gemakkelijk opgeslagen kunnen worden in een zogenoemde gereedschapskruiwagen. Zo kunt u diefstal van uw kostbare materialen tegengaan.

 

Houd toezicht op de in- en uitgangen

Bouwhekken houden ongewenste personen niet altijd buiten. De officiële in- en uitgangen van bouwplaats kunnen ook een ingang zijn voor dieven en vandalen. Daarom is het belangrijk om toezicht te houden. Dit realiseert u bijvoorbeeld met een tourniquet of looppoort om personen gecontroleerd toegang te verlenen. Bouwverkeer kan de bouwplaats betreden via een schuifpoort, draaipoort of slagboom

 

Zorg voor een goede toegangscontrole

De bouwplaats is een dynamische locatie, waarbij het een komen en gaan is van mensen, voertuigen en materialen. Daarnaast zijn er vaak diverse partijen betrokken bij een bouwproject, zoals architecten, projectleiders, aannemers en onderaannemers. Het overzicht bewaren kan dus een hele opgave zijn. Wanneer er geen toezicht is en dus niet geregistreerd wordt wie het terrein betreedt, kunt u zelfs te maken krijgen met diefstal en vandalisme. Een goed toegangscontrolesysteem biedt hierbij dé oplossing. Zo houdt u nauwkeurig bij wie wanneer op de bouwplaats rondloopt. 

Bent u benieuwd hoe u eenvoudig de veiligheid kan verhogen met een toegangscontrolesysteem? Ontdek het met Heras Smart Access: het systeem voor slimme toegangscontrole en persoonsregistratie.

Bent u klaar voor een goede bouwplaatsbeveiliging en bent benieuwd hoe wij u hiermee kunnen helpen? Vraag dan een adviesgesprek aan. 

Adviesgesprek aanvragen

Wilt u liever eerst meer informatie hebben over hoe u minder diefstal en vandalisme realiseert? In onze whitepaper 'Grip op de bouwplaats' behandelen we dat onderwerp ook. Klik op de button hieronder om de whitepaper te lezen:

Download 'Grip op de bouwplaats'

Picture of Sjoerd van den Wijngaarden

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.