Welke poort kiest u voor de entree van uw bouwplaats?

De entree van uw bouwplaats mag geen uitnodiging voor diefstal of vandalisme zijn. Daarnaast wil in- en uitrijdend bouwverkeer de bouwplaats eenvoudig betreden. Maar hoe creëert u een obstakelvrije en inbraakwerende entree die past bij uw bouwplaats? In dit blog behandelen we de voor- en nadelen van een schuifpoort, slagboom, draaipoort of schuif-bouwhek.

 

4 verschillende toegangsverschaffers voor bouwverkeer

1. Elektrische schuifpoort

Een Heras Mobile schuifpoort is een kwalitatieve optie om te kopen of huren. De schuifpoort wordt op een betonnen ondergrond, een plaat, aangeleverd en staat direct als een huis. Nadat de elektriciteit is aangesloten, wordt de schuifpoort door de uitvoerder en/of portier op afstand met gemak bediend en na werktijd veilig afgesloten. Na gebruik wordt de schuifpoort in zijn geheel opgetild en getransporteerd naar de volgende bouwplaats. De schuifpoort wordt gekocht of gehuurd voor langlopende bouwtrajecten voorzien van diefstalgevoelige materialen, zoals woningbouwprojecten.

 

2. Slagboom

De slagboom is geschikt voor bouwprojecten waarbij u te maken hebt met een intensieve verkeersstroom. Deze bouwlocaties vragen om een ander soort toegangsverlening. De Heras slagboom wordt gebruiksklaar geleverd op een betonnen vloerplaat. Met de mee-scharnierende vangpaal wordt de totale opening van maximaal 6 meter optimaal benut. Infrarood voorkomt dat de boom naar beneden gaat als er een voertuig onder staat.

De keuze is sterk afhankelijk van het risicoprofiel van uw bouwplaats.

3. Enkele of dubbele draaipoort

Dit is de meest gebruikte en goedkoopste toepassing voor het creëren van een entree. Deze draaipoort wordt opgebouwd met behulp van twee bouwhekken. Dit type entree wordt ingezet op kortlopende bouwprojecten met een minimaal inbraakrisico. U koppelt dit hek eenvoudig aan het bestaande hekwerk.

 

4. Schuif-bouwhek

Bij een schuif-bouwhek schuift u een of twee robuuste bouwhekken over een rails. Vaak wordt deze constructie gesloten met een hangslot. Deze schuif-bouwhekken worden het meest gekocht bij korte bouwtrajecten zonder hoog inbraakprofiel.

 

Diefstalgevoeligheid en type bouwplaats

Zoals u hierboven leest is de keuze sterk afhankelijk van het risicoprofiel van uw bouwplaats, het type materialen dat op de bouwlocatie gebruikt wordt, mate van in- en uitrijdend bouwverkeer en de duur van uw bouwtraject. De eisen hiervoor zijn mede bepalend voor het advies (en dus kosten) voor het kopen van hekwerk, zoals een schuifpoort voor uw entree. Wij helpen u graag om een juiste, weloverwogen keuze te maken.

Adviesgesprek aanvragen

Weet u welke toegangsverschaffer u op uw bouwplaats wilt hebben? Vraag dan direct een offerte aan:

Offerte aanvragen

 

Heras Smart Access: inzicht en overzicht, maar ook veiligheid

Bovenstaande oplossingen maken gecontroleerde toegang voor voertuigen mogelijk. Bij het beveiligen van een bouwplaats wilt u niet alleen dieven en vandalen buiten houden, maar u wilt ook inzicht en overzicht hebben van wie wanneer precies op de bouwplaats is. Dat kan met Heras Smart Access: hét systeem voor goede toegangscontrole en persoonsregistratie. U kunt bezoekers, collega's of onderaannemers aanmelden om het bouwterrein te mogen betreden. 

Heras Smart Access in combinatie met de schuifpoort of slagboom zorgt voor een waterdichte toegangscontrole. Het is slechts kiezen welke oplossing u het beste past. 

Picture of Stef Manders

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.