Gecontroleerd bouwen in hartje Rotterdam

Project WWS Rotterdam wordt uitgevoerd door de Belgische aannemer Van Roey

Gecontroleerd bouwen in hartje Rotterdam
- Thijs Krijgsman
van Groep Van Roey

In mei 2020 is de Belgische aannemer Van Roey gestart aan de nieuwbouw van twee woontorens, van elk tien verdiepingen met een commerciële plint van zes meter hoog, in het centrum van Rotterdam. De bouwplaats grenst langs de voorzijde aan de Westewagenstraat (een autoluwe straat in het centrum van Rotterdam) en langs de achterzijde aan het water (Delftsevaart). De woontorens neerzetten in het centrum van de stad, is allesbehalve een koud kunstje. Op de ‘slappe grond’ van het door water omringde Rotterdam zal een fundering gelegd worden van 100 betonnen palen die bijna 30 meter diep de grond in gaan. Vanaf het voorjaar van 2022 zullen de eerste bewoners van het verre uitzicht kunnen genieten. meer over dit project leest u op de website van groep van Roey.

De vraag

Heras ontving de vraag hoe het bouwterrein zo optimaal mogelijk afgesloten kon worden. Met de voorwaarden dat 

  • er geen struikelgevaar voor voorbijgangers ontstaat 
  • het bouwterrein zo optimaal mogelijk benut kan worden
  • er enkel gecontroleerd toegang verleend wordt aan personen en voertuigen
  • de toegang ook op afstand geopend kan worden
  • er mogelijkheid is om op een veilige manier reclame-uitingen te plaatsen

De oplossing

De volgende producten en oplossingen zijn geplaatst

Semi-permanent bouwhek

Dit houdt in dat de bouwhekken met behulp van koppelstukken bevestigd worden aan palen. Deze palen kunnen in de grond gedreven worden of met voetplaten op wegdek gemonteerd. Het terrein in Rotterdam omvat diverse grondsoorten. Hiervoor is een deel van de palen handmatig ingegraven en een deel is gemonteerd op natuursteen. 

Door bouwhekken op deze manier te monteren zijn schoren niet meer nodig. Dit zorgt voor meer ruimte op de bouwplaats. Aangezien er geen blokken nodig zijn wordt struikelgevaar voorkomen. 

Deze stabiele oplossing is goed geschikt om reclamedoeken of borden aan te bevestigen. 

Schuifpoort met bediening op afstand

Voor het verlenen van toegang aan bouwverkeer is gekozen voor de mobiele schuifpoort van Heras. Door deze poort de voorzien van een GSM module kan de poort op afstand geopend en gesloten worden. Stel een leverancier wil laat in de avond of voor aanvang van de werkzaamheden een levering laten plaatsvinden dan kan de poort op afstand bestuurd worden.

Tourniquet met Heras Smart Access

Voor het verlenen van toegang aan personen is een tourniquet geplaatst. Op die manier kan per persoon toegang verleend worden. Het tourniquet is voorzien van de sorftware oplossing Heras Smart Access. Hierdoor worden alle personen die het terrein betreden en verlaten geregistreerd. Zo heeft men altijd een actueel overzicht wie aanwezig is en aanwezig is geweest. Tevens kan hiermee inzicht worden verkregen wie voor wie aan het werk is. 

Heeft u interesse in een oplossing op maat?

Adviesgesprek aanvragen