Ontzorgen van de werfleider

Op dit omvangrijke project is het van groots belang dat er tijdens werktijd overzicht is wie zich op het terrein bevindt. Buiten werktijd wil men ongewenst bezoek zoveel mogelijk afschrikken.

Ontzorgen van de werfleider
- Thijs Krijgsman
van Renotec

In het Peterbospark in Anderlecht renoveert Renotec één van de hoogste woontorens. Peterbospark is een beruchte wijk in het Belgische Anderlecht van 17 ha met 18 gebouwen en ongeveer 3.000 inwoners. Er zijn grootse plannen en Peterbos krijgt een ambitieuze en coherente renovatie. De renovatie van een van de hoogste torens van 60 meter hoog met 120 woonunits is hier onderdeel van.

Uitdaging van het project

Op deze omvangrijke werf van Renotec is het van groots belang dat er tijdens werktijd overzicht is wie zich op het terrein bevindt. Uiteraard in combinatie met de in België verplichte Checkinatwork-registratie. Buiten werktijd wil men ongewenst bezoek zoveel mogelijk afschrikken. 

Extra hoge bouwhekken voor een fysieke afscheiding van zo’n 3 meter hoog

Er is hier gekozen voor de oplossing van het plaatsen van 2,45 meter hoge bouwhekken met een fijne maas, ofwel het M500 Anti-Climb. Deze extra hoge bouwhekken zijn daarnaast voorzien van 3 rijen puntdraad. Hierdoor is een fysieke afscheiding van zo’n 3 meter hoog ontstaan. Welke alles behalve uitnodigend is om overheen te klimmen.

Gecontroleerd toegang verschaffen aan werknemers 

Om toegang te verschaffen aan werkverkeer is een schuifpoort geplaatst. Deze mobiele schuifpoort is speciaal ontwikkeld voor gebruik op bouwplaatsen. Ieder persoon die de bouwplaats betreedt meldt zich aan en bij vertrek ook weer af via een tourniquet die is voorzien van het toegangscontrole platform van Heras Mobile. Deze is gekoppeld aan Checkinatworkvoor de aanwezigheidsregistratie van de RSZ. Hierdoor wordt deze administratie volledig uit handen genomen. Voorregistratie gebeurt inclusief de verplichte documenten (Limosa en A1) via de contractormodule door de onderaannemers. Zodra documenten verlopen wordt automatisch de toegang tot de werf geweigerd en de onderaannemer verwittigd.