Veilig werken tijdens de transformatie van The Mayor in Amstelveen

Deze oplossing zorgt voor stabiliteit, neemt struikelgevaar weg en zorgt ervoor dat de ruimte op de bouwplaats maximaal benut kan worden.

Veilig werken tijdens de transformatie van The Mayor in Amstelveen
- Thijs Krijgsman
van Bouwbedrijf MJ de Nijs & Zonen

In november 2020 is de bouwcombinatie De Nijs / UBA gestart met de bouw van de eerste fase van het transformatieproject The Mayor in Amstelveen. Dit voormalige KPMG gebouw (nieuwe naam: The Mayor) wordt getransformeerd naar een locatie met 307 woningen waaronder appartementen, penthouses en stadswoningen. De oplevering wordt in het eerste kwartaal van 2022 verwacht.

Semipermanente bouwhekken met prikkeldraad

Rondom dit project plaatste Heras bouwhekken met puntdraad. De bouwhekken zijn semipermanent geplaatst. Wat wil zeggen dat palen in de grond zijn gedreven en de bouwhekken hier middels klemmen tussen zijn gehangen. Deze oplossing zorgt voor stabiliteit, neemt struikelgevaar weg en zorgt ervoor dat de ruimte op de bouwplaats maximaal benut kan worden. Op delen waar het niet mogelijk bleek om palen in de grond te drijven zijn de blokken verzwaard.

Extra stabiliteit voor plaatsing reclamedoeken aan bouwhekken

Het is nodig om deze blokken te verzwaren omdat Heras ook doekenmet informatie over het project heeft verzorgd, welke aan de bouwhekken zijn bevestigd.

Gecontroleerd toegang verlenen met Heras

Om gecontroleerd toegang te verlenen aan personen zijn op dit werk tourniquets geleverd en geïnstalleerd.  Dit maakt het voor De Nijs en UBA eenvoudiger om te voldoen aan wet- en regelgeving.

Vrachtverkeer krijgt gecontroleerd toegang via schuifpoorten van 7 meter. Deze opening geeft voldoende ruimte voor een goede draaicirkel. Ook ’s nachts zorgen de schuifpoorten voor een goede afsluiting. 

Meer weten? Onze adviseurs helpen u graag. T. 0499-551551

Adviesgesprek aanvragen