Een veilige terreinafzetting en mooie Combi-Wood hekken op het Floriadeterrein

Hekken Heras Mobile Floriade
“Voor zo’n groot terrein als Floriade met veel stakeholders is het belangrijk om snel te schakelen op veranderende ontwikkelingen op en buiten het terrein. Samen met Heras Mobile is het gelukt om vele wijzigingen, die vaak op korte termijn uitgevoerd dienden te worden, te realiseren.”

Nick Schasfoort

Assistent Projectleider Urban Development bij Arcadis

Eens in de 10 jaar vormt een stad in Nederland het decor van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. In 2022 is Almere dé plek waar bezoekers van 14 april t/m 9 oktober een half jaar lang genieten van bomen, bloemen, planten, groenten, fruit én groene innovaties. Meer dan 400 nationale en internationale deelnemers tonen aan een miljoenenpubliek hoe hun groene oplossingen binnen het thema van Floriade ‘Growing Green Cities’ passen.

Arcadis werkt met Heras Mobile Fencing & Security voor:
Combi-Wood hekken Tourniquet B700 Heras Smart Access Maak een afspraak

Duurzame bouwhekken, passend bij het thema van Floriade

Als partner levert Heras Mobile 70 Combi-Wood hekken. Deze robuuste bouwhekken bestaan voor een gedeelte uit houten panelen, die geproduceerd worden door mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt. Een half jaar lang zien bezoekers van de Expo hoe deze groene en trendy bouwhekken bijdragen aan het thema ‘Growing Green Cities’. Schasfoort: “De Combi-Wood hekken bij de hoofdentree van de Floriade Expo geven een mooie uitstraling als bezoekers binnenkomen. Deze komen in uiterlijk overeen met de omliggende tijdelijke gebouwen en tonen direct aan de bezoeker dat duurzaamheid tijdens Floriade centraal staat. Ook als Arcadis zijnde omarmen we duurzaamheid in alles wat we doen. De Combi-Wood hekken sluiten hier goed op aan.”

Om de Combi-Wood hekken een nog groenere uitstraling te geven, zijn de plantenbakken van Groene Bouwhekken eraan gemonteerd. De natuurlijke uitstraling geeft de bezoekers een aangename en fijne aanblik wanneer ze het Floriadeterrein gaan verkennen. Daarnaast verzorgt een lokale, sociale instelling de planten als dagbesteding. Niet alleen wordt er op een duurzame manier werkgelegenheid gecreëerd, maar ook transportbewegingen worden beperkt. Zo draagt Combi-Wood bij aan vergroening in steden, sociale impact en minder CO2-uitstoot. Het duurzame houten bouwhek Combi-Wood past dus helemaal bij het thema van Floriade.

Ter gelegenheid van het partnership met Floriade heeft Heras Mobile een magazine uitgebracht, dat u hier kunt downloaden. 

Heras Combi-Wood
Tourniquet Floriade Heras Mobile
Combi-Wood Floriade
HSA Floriade
Veilige en duurzame omheining

Floriade realiseert een veilig én duurzaam terrein met de producten van Heras Mobile.

Wilt u ook een veilig en duurzaam terrein realiseren? Wij helpen u graag.

Vraag het onze specialist

De optimale beveiliging voor een groot terrein

In de eerste gesprekken viel het Arcadis op dat Heras Mobile ook een bijdrage kon leveren aan de optimale beveiliging van het gehele terrein en daarom breidden ze de samenwerking uit. Het maken van dit park van 60 hectare in een kort tijdsbestek is een enorme uitdaging geweest. Er werd veel tegelijk gebouwd op het terrein en dat maakte onder meer dat voetgangers en bouwverkeer elkaar kruisten. Voor Floriade was het dus waardevol om na te denken over de beveiliging van het terrein tegen ongewenst bezoek én over de veiligheid van bezoekers. Heras Mobile pakte deze uitdagingen aan door het Floriadeterrein af te zetten met Anti-Climb bouwhekken, schuifpoorten en tourniquets. Schasfoort: “Heras Mobile denkt goed mee om plotseling ontstane problemen samen met ons op te lossen. Hierdoor is het gelukt om tijdens de bouw en de openstelling van de Floriade Expo een veilige omheining rond het terrein te creëren.” Door het solide hekwerk met een kwalitatief hoogwaardige uitstraling zijn er geen ongewenste bezoekers meer gesignaleerd. Ook lopen de bezoekers veiliger over het Expo terrein, wat een gevoel van zekerheid geeft en de beleving optimaal maakt.

Heras Mobile Floriade

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek.