Maak kennis met Peter - Afdeling Finance

Peter Bureau

Leuk dat je mee wilt doen aan dit interview. Kun je ons iets over jezelf vertellen? 

Mijn naam is Peter van Berkel. Ik woon in Tilburg en ben 60 jaar. Op het moment ben ik al zo'n 10 jaar werkzaam bij Heras Mobile als administrateur. 

Hoe ben je bij Heras Mobile terecht gekomen? 

Ik ben na een klein half jaartje tussen 2 banen in te hebben gezeten via een wervingsbureau in Eindhoven bij Heras Mobile terecht gekomen. Hier werd ik gevraagd voor een project voor Heras BV. Dit project was: het merk Allfence integreren in de Heras organisatie. 

Wat wilde je vroeger graag worden?

Ik wilde vroeger graag worden wat ieder kind zegt; brandweer of leraar. Toen ik op de middelbare school zat, heb ik gezien dat mijn interesse op het cijferwerk lag. En van daaruit ook mijn interesse in boekhouden en administratie.  

Hoe ben je in de functie als administrateur  gerold? 

Eigenlijk vanuit mijn interesse tijdens de middelbare school; het financiële stuk en dan niet zozeer het commerciële maar het registratieve en het cijferwerk. Sudoku is dan ook mijn favoriete puzzel. 

Hoe begint je werkdag, wat doe je als allereerste?

Als mijn werkdag begint, start ik als eerste met koffie drinken! Nee, ik begin de dag met het maken van een dag planning. Bij Finance zit je toch vaak in een stramien van deadlines die je kan sturen met je dagelijkse werk. 

Hoe ziet een werkweek voor jou er verder uit? 

Het normale. Ik ben aan het werk en het zijn de reguliere werkzaamheden. Je probeert daarbuiten een stuk ondersteuning te geven aan elke discipline binnen de organisatie. Als Finance hebben wij vaak extra kennis van Excel en andere applicaties die wij gebruiken. Wij zijn als Finance de eerste ondersteuning om problemen op te lossen. Ook zoeken wij mogelijkheden hoe de rest van de organisatie gebruik kan maken van de programma’s die wij gebruiken. Buiten deze werkzaamheden ben ik ook lid van het Personeelsvertegenwoordigingsteam.

‘’We weten wat onze waarde is en waarderen elkaar daarvoor.’’

Hoe zouden jouw collega’s jou omschrijven, denk je? 

In onze groep zijn we best open, kritisch en eerlijk naar elkaar. We weten wat onze waarde is en waarderen elkaar daarvoor. 

Heras Locatie

Met wie van je collega’s zou je een dagje willen ruilen en waarom?

Ik denk dat ik een dag in de fabriek zou gaan werken. Dus gewoon hands on. Even die moeilijke toestanden over cijfers vergeten en loslaten. Op de heftruck of op de bouwhekmachine hekken maken. Niet te lang, maar een dag zou zeker leuk zijn.

"Ik denk dat ik een dag in de fabriek zou gaan werken. Dus gewoon hands on."

Niet veel mensen weten van mij dat ik ... 

Ik ben altijd heel erg open en heb dan ook altijd het gevoel dat ik te veel vertel. Dus ik denk dat de meeste mensen voldoende of meer dan genoeg van mij weten. Ik heb wat dat betreft niet echt geheimen of spannende dingen. Verder heb ik niet echt extreme of excentrieke hobby’s dus ik denk dat de meeste mensen wel weten wat ze aan mij hebben. 

Wat is jouw leukste herinnering aan Heras Mobile, tot nu toe?

Na 10 jaar zijn dit er al heel erg veel. Maar de herinneringen die er echt bovenuit springen zijn de bouwhekweekenden. Dan gaan we met het hele bedrijf 1 of anderhalve dag naar een locatie. We krijgen informatie over wat we afgelopen jaar hebben gedaan en een vooruitzicht op komend jaar. Daarnaast zit er een stuk teambuilding bij en een stuk ontspanning. 

‘’Herinneringen die er echt bovenuit springen zijn de bouwhekweekenden.’’

Waarom ben jij zo goed in je werk?

Als je het al zo lang doe, bouw je ervaring. Er zitten ook nieuwe stukken ontwikkeling in de breedte in en dat houdt het werk uitdagend. 

Tot slot: beschrijf Heras Mobile voor jou in drie woorden. 

Voor mij is Heras Mobile: Sociaal als kan, streng als het moet.