10 voordelen van geautomatiseerde toegangscontrole op de bouw

De hoofdaannemer is verplicht om werknemers, bezoekers en onderaannemers op de bouwplaats te registreren. Er komt daarom steeds meer aandacht voor toegangscontrole. Met geautomatiseerde toegangscontrole kan een hoop rompslomp worden voorkomen. Met dit in ons achterhoofd is Heras Smart Access ontwikkeld, een eenvoudige, veelzijdige en betaalbare oplossing voor de bouw. Lees hier hoe de 10 voordelen tijd, geld en energie besparen op de bouwplaats.


De voordelen van een elektronisch toegangscontrolesysteem

Zaken als het regelen van toegang en het doen van persoonsregistratie kost een uitvoerder dagelijks veel tijd. Het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem combineert toegangscontrole en persoonsregistratie. Met deze cloudoplossing kan zo veel administratieve rompslomp worden voorkomen. De praktijk heeft al uitgewezen dat het toegangscontrolesysteem een uitvoerder circa 15% tijd bespaart in een dag. Deze tijd kan goed besteed worden door buiten op de bouw aanwezig te zijn in plaats van deze aan administratieve werkzaamheden in de bouwkeet te moeten besteden. Maar er zijn nog meer voordelen!

 

1. Inzicht en overzicht

Een groot voordeel wanneer het aantal medewerkers hoog is of de bouwplaats(en) onoverzichtelijk. Het geautomatiseerde systeem laat zien wie er wanneer op de bouwplaats aanwezig is en vereenvoudigt daarmee de controle van personen. 

 

2. Snelle persoonsregistratie

Hoofdaannemers moeten altijd kunnen verantwoorden wie er wanneer op de bouwplaats aanwezig is. De tijdrovende persoonsregistratie wordt door de uitvoerder handmatig gedaan. Voor een geautomatiseerd toegangscontrolesysteem kunt u een half loonuur minder per dag rekenen. Het systeem kan met voorinschrijving gemakkelijk geactiveerd worden en verleent alle dagen toegang aan bevoegden.

Wilt u nog meer tijd besparen? Gebruikers kunnen zichzelf ook online vooraf registreren. Aangezien de naam, het pasnummer en de toegangsgroep voldoende zijn om een persoon aan het systeem toe te voegen, is de aanmelding van personen snel geregeld.

Heras-Smart-Acces.jpg

 

3. Boetes voorkomen

Hoofdaannemers hebben te maken met de Wet Ketenaansprakelijkheid. U bent als hoofdaannemers verantwoordelijk voor wat er in de bouwketen gebeurd. Als een ondernemer een boete krijgt, krijgt de hoofdaannemer automatisch ook een boete. Met het Heras Smart access toegangssysteem zorgt u ervoor dat onderaannemers de juiste gegevens aanleveren en voorkomt u boetes.

Daarnaast kunt u met persoonsregistratie boetes als gevolg van aangetroffen illegale arbeiders van onderaannemers voorkomen.

 

4. Compatibel met andere softwares

Het Heras Smart Access systeem werkt onder meer met Projectbox (specifieke registratie en online veiligheidsfilms), Keesing AuthentiScan (authenticiteitscontrole legitimatiebewijzen en Right to Work control). In België werkt Heras Smart Access met de welbekende Checkinatwork (inclusief RSZ-koppeling). Zo kunt u blijven werken met uw vertrouwde software.

 

5. Toegang verlenen o.b.v. autorisatie

Het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem geeft opdrachtgevers de mogelijkheid om per persoon te bepalen wanneer en in welke zone ze de bouwplaats mogen betreden. Denk bijvoorbeeld aan een periode van drie weken met werkuren tussen 7:00 en 19:00 uur.

 

6. Salarisadministratie en controle facturen

De registratiesoftware kan worden gekoppeld aan de salarisadministratie. Het inzicht in de dagen en uren dat mensen aanwezig zijn geweest geeft bovendien de mogelijkheid tot een extra controle bij facturatie. Er kan snel en gemakkelijk worden gecontroleerd of aan het aantal afgesproken werkuren is voldaan. U kunt ook een manurenrapportage draaien. 

20221010-tomdoms_0522984

7. De basis voor 24/7 veiligheid

Door aanwezigheidsregistratie weet u tijdens calamiteiten wie zich op de bouwplaats bevindt. Buiten werktijd beschermt u uw bouwplaats tegen vandalisme en diefstal. Heras Smart Access ruimt de mogelijkheid uit de weg dat onbevoegden het terrein betreden. In combinatie met de juiste hekken en poorten creëert u met Heras Smart Access een totaaloplossing voor een veilige bouwplaats.

 

8. Altijd de juiste gegevens

Onderaannemers moeten zelf hun gegevens aanleveren bij het aanvragen van een pas. De hoofdaannemer bepaalt welke gegevens er verplicht zijn om de bouwplaats te mogen betreden. Zo wordt de kans op fouten gereduceerd.

 

9. Met één klik overzicht op alle locaties

De weerbestendige Smart Access boxen communiceren met een mobiele modem via 4G met de Cloud. Het toegangscontrolesysteem is daarmee vanaf iedere locatie en met elk apparaat toegankelijk. Door op iedere gewenste locatie in te loggen in het systeem kunt u real-time inzien welke mensen zich op het bouwterrein bevinden. Het systeem blijft bovendien functioneren indien u (tijdelijk) offline bent.10. Totaalbeveiliging naar wens

De geautomatiseerde pas- en vingerafdrukcontrole wordt idealiter ingezet in combinatie met tourniquets, schuifpoorten of slagbomen bij de ingangen (al dan niet met bemanning) en semipermanente bouwhekken. Om diefstal tegen te gaan wordt bovendien aangeraden parkeerplaatsen voor personeel buiten het bouwterrein te situeren of af te scheiden van het bouwterrein met een hekwerk.

 

Kiest u voor een pasjessysteem of vingerscan?

Een pasjessysteem of vingerscan levert ook weer verschillende voordelen op.

  • Persoonlijke pas: voor een professionele uitstraling kan een pasprinter worden verzorgd. De persoonsgegevens, een foto, de naam van de firma maar ook VCA-certificering kan op de pas worden gedrukt. Dit vergemakkelijkt tevens de controle.
  • Blanco pas: een blanco pas geeft als voordeel dat de pas kan worden hergebruikt (overschreven) wanneer andere mensen werkzaam zijn in andere bouwfasen.
  • Biometrie vingerscan: een pasje wordt nogal eens vergeten. Het kost onnodig veel tijd en dus geld om werknemers pas later op een dag (of zelfs niet) op de bouw te zien verschijnen. Tevens kan de pas worden doorgegeven waardoor de kans bestaat dat niet-geautoriseerde personen op het terrein aanwezig zijn. De vingerscan is een oplossing die unieke toegang verleent en dient altijd als bindend toegangsbewijs.

 

Verken de mogelijkheden van Heras Smart Access met een gratis demo

Geautomatiseerde toegangscontrole op de bouw biedt voor zowel opdrachtgevers als voor uitvoerders dus grote voordelen. Tijd en geld kan worden bespaard, welke weer in te zetten zijn voor belangrijke zaken om de bouw vlekkeloos te laten verlopen. Zo gaat toegangscontrole van kostenpost naar kostbaar goed. Meer informatie vindt u in onze productbrochure.

Het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem is een eenvoudige, betaalbare cloudoplossing die twee vliegen in één klap slaat: toegangscontrole en persoonsregistratie. Hoe dat werkt, demonstreren we graag bij u op locatie.

Vraag een gratis demo op locatie aan

Picture of Sjoerd van den Wijngaarden

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.