Toegangscontrolesysteem Heras Smart Access biedt de bouw 6 voordelen

Het spreekt voor zich dat met een toegangscontrolesysteem de toegang van mensen en voertuigen tot een bouwplaats kan worden georganiseerd. Wat echter niet altijd door iedereen wordt gerealiseerd, is dat het toegangscontrolesysteem daarnaast nog vele andere voordelen biedt. Deze voordelen samen leveren uitvoerders op de bouw aanzienlijk meer tijd — en dus geld — op. Heras Smart Access is een toegangscontrolesysteem dat speciaal is ontwikkeld voor de bouw. Dat betekent eenvoud en betaalbaarheid, maar ook veelzijdigheid. Lees voor welke pijnpunten op de bouw dit systeem een oplossing biedt.

De 6 oplossingen van het toegangscontrolesysteem

1. Toegangscontrole en persoonsregistratie in één

Zaken als het regelen van toegang en het doen van persoonsregistratie kost een uitvoerder dagelijks veel tijd. Het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem combineert toegangscontrole en persoonsregistratie. Met deze cloudoplossing kan zo veel administratieve rompslomp worden voorkomen. De praktijk heeft al uitgewezen dat het toegangscontrolesysteem een uitvoerder circa 15% tijd bespaart in een dag. Deze tijd kan goed besteed worden door buiten op de bouw aanwezig te zijn, in plaats van deze aan administratieve werkzaamheden in de bouwkeet te moeten besteden.

Toegangscontrolesysteem

2. (Voor)registratie van gebruikers: bespaar tijd op de bouw

De aanmelding van personen in het toegangscontrolesysteem kan zeer snel gedaan worden aangezien de naam, het pasnummer en de toegangsgroep voldoende zijn om een persoon aan het systeem toe te voegen. Gebruikers kunnen zichzelf ook online vooraf registreren. Dit betekent een grote tijdsbesparing bij aankomst op het werk.

3. Voldoe aan eisen afkomstig van opdrachtgevers, wetten & regels

Verplichtingen vanuit wet- en regelgeving leveren veel nevenwerkzaamheden op. Zo is de aanwezigheidregistratie checkinatwork in de Belgische wetgeving al een jaar een feit, en wordt  een bouw ID-pas voor op de bouw ook vrijwel zeker in Nederland. Mensen werkzaam op BREEAM bouwlocaties zijn bovendien verplicht tot het zichtbaar dragen van een ID bewijs. Met het Heras Smart Access toegangscontrolesysteem bewijs je je professionaliteit aan opdrachtgevers en voldoe je tegelijkertijd aan alle (aanstormende) wetten en eisen.

4. Met één klik overzicht op alle locaties (Cloud)

De weerbestendige Smartboxen communiceren met een mobiele modem via 4G met de Cloud. Het toegangscontrolesysteem is daarmee vanaf iedere locatie en met elk apparaat toegankelijk. Door op iedere gewenste locatie in te loggen in het systeem kun je real-time inzien welke mensen zich op het terrein bevinden. Het systeem blijft bovendien functioneren indien je (tijdelijk) offline bent.

Toegangscontrolesysteem
Door in te loggen met een browser kunnen toegewezen beheerders direct rapportages uitdraaien. Een rapportage van urenregistratie kan zo bijvoorbeeld de loonadministratie vergemakkelijken. Maar ook controle op aanwezigheid kan vanaf iedere locatie gedaan worden.

De toegang kan bovendien vanuit meerdere locaties worden verleend; dat is prettig tijdens het dagelijks werk, maar ook veilig in geval van calamiteiten.

5. Een pakket dat aansluit bij jouw eisen

Ieder project is anders. Met de verschillende pakketten van Heras Smart Access bepaal je zelf hoe je de bouwplaats inricht. De smartbox(en) zijn flexibel te plaatsen en ook het aantal Combi Scanners is flexibel. Plaatsing behoeft daarom naast voeding geen aanvullende bekabeling en dergelijke. De Combi Scanners kunnen zowel met pas als vingerscan worden bediend.

6. De basis voor een veilige bouwplaats

De grote in- en uitstroom van mensen en voertuigen op een bouwplaats zorgt helaas ook regelmatig voor vandalisme of diefstal. In combinatie met de juiste producten zoals hekken en poorten, detectie en/of camera’s creëer je met het toegangscontrolesysteem bovendien een totaaloplossing voor veiligheid. Ongewenst bezoek blijft zo buiten. Deze veiligheid uit zich ook nog op een andere manier: in geval van calamiteiten weet je direct wie er op de bouwplaats aanwezig is en wie niet. Er kunnen zo snel maatregelen worden genomen om de veiligheid van het personeel te borgen.

Maak toegang & persoonsregistratie gemakkelijk
methet  Heras Smart Access toegangscontrolysteem voor de bouw.
Verken de mogelijkheden in een gratis demo

Het Heras Smart Accesstoegangcontrolesysteem is een eenvoudige, betaalbare cloudoplossing die twee vliegen in één klap slaat: toegangscontrole en persoonsregistratie. Hoe dat werkt, demonstreren we graag bij jou op locatie. Vraag direct een gratis en geheel vrijblijvende demo aan.

Onderwerpen: Toegangscontrole,

Geplaatst door Joep Coenen op 02 maart 2017
Business Unit Manager Benelux at Heras Mobile Fencing & Security