Geluidsscherm voor het beperken van bouwlawaai

Heras Noise Control Barrier 2.0 reduceert overlast door bouwlawaai met maximaal 32,8 dB.

De impact van klachten over geluidshinder door bouwprojecten groeit.
Wie veel herrie maakt kan rekenen op bezwaren van omwonenden en daarmee uw project stilleggen.

De Heras Noise Control Barrier 2.0 is de flexibele, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing voor het reduceren van bouwlawaai.

Reduceer het bouwlawaai van machines, gereedschappen, apparaten en sloopwerkzaamheden.
Zo kunt u zich bezig houden met de uitvoering van uw bouwproject.

028 Filter Hr

Maximale reductie dezelfde prijs

Verminder geluidsoverlast met maximaal 32,8 dB voor dezelfde prijs als de eerste Noise Control Barrier.

Lange levensduur met minimaal onderhoud

Het nieuwe eenlaags materiaal absorbeert geen water en houdt nauwelijks vuil vast.

Vandalismeproof

Door het gebruik van een sterker leerachtig brandwerend doek.

Gebruiksvriendelijk & Flexibel

Een flexibel doek met een handzaam formaat van 1,2 x 2,0 meter. Eenvoudig door één medewerker te monteren.

Brandwerend

Het brandwerende materiaal maakt het doek uitermate geschikt voor plaatsing rondom bijvoorbeeld aggregaten.

Te huur en te koop

De Noise Control Barriers 2.0 zijn zowel te huur en te koop.

Download Whitepaper

Geluidsoverlast rond de bouwplaats. Oorzaken, regelgeving, trends en oplossingen.

Download Whitepaper
Play iconAanwezigheid controleren

Voorkom vertraging, reduceer bouwlawaai

Er is steeds meer aandacht voor overlast door bouwlawaai. Klachten van omwonenden en het niet voldoen aan wet- en regelgeving zorgen voor het stilleggen van bouwprojecten. De Heras Noise Control Barrier 2.0 helpt u overlast door bouwlawaai te reduceren en zo klachten van omwonenden te voorkomen.

Het nieuwe ontwerp van de Heras Noise Control Barrier 2.0 reduceert het geluid vanaf uw bouwproject. De maximale geluidsreductie bedraagt maar liefst 32,8 dB. Door strategische plaatsing van deze schermen kunt u geluidsbronnen isoleren en zorgt u ervoor dat lawaai de omgeving niet bereikt. De veelzijdige toepasbaarheid van het product maakt het uitermate geschikt om op elk bouwproject in te zetten.

Download Brochure
Realtime overzicht

On-site test: 6 dB meer geluidsreductie

Om de toepasbaarheid te garanderen hebben wij het geluidreducerende vermogen van de Noise Control Barrier en de Noise Control Barrier 2.0 voor u laten testen. De test is on-site uitgevoerd in een 'vierkante' (volledig afgesloten) opstelling, een 'C'-opstelling (afgesloten langs 3 zijden) en een lijnopstelling. Voor een goede vergelijking werd dit onderzoek uitgevoerd aan de kant van de geluidsbron en aan de andere kant van het scherm. Het resultaat: De Noise Control Barrier 2.0 reduceert 6 dB meer ten opzichte van de eerste versie.

De uitgebreide resultaten van deze on-site test stellen wij met trots ter beschikking.

Download onsite test rapport

Laboratorium test: 6 dB meer geluidsreductie

De Noise Control Barrier 2.0 is ook onderworpen aan uitgebreide laboratorium tests door het onafhankelijke SRL. Dit test rapport kunt u onderstaand downloaden

Download SRL onsite test rapport
Play iconAanwezigheid controleren

Reduceer overlast voor omgeving en medewerkers

Uw verantwoordelijkheid als projectleider gaat verder dan alleen de voortgang van het project. Uw medewerkers ervaren de directe, gehoorschade, en de indirecte effecten  van te hoge geluidsniveaus. Over de indirecte gevolgen is ook steeds meer bekend, in ons whitepaper “Geluidsoverlast rond de bouwplaats” kunt u daar alles over terug lezen. Het is daarom van groot belang uw medewerkers zoveel mogelijk tegen geluid te beschermen. Lawaai is namelijk nog steeds één van de grootste gezondheidsrisico’s op de bouw. 

Bouwlawaai afkomstig van aggregaten, slijptollen, pompen, sloopwerkzaamheden elders op de bouwplaats kan eenvoudig met de juiste opstelling worden beperkt. De Heras Noise Control Barrier 2.0 is namelijk een handzaam doek met een formaat van 1,2 x 2,0 meter, brandwerend en reduceert geluid met maximaal 32,8 dB.  Door bijvoorbeeld aggregaten in een vierkante opstelling te isoleren beperkt u de geluidshinder niet alleen voor de omgeving maar ook voor uw medewerkers.

Ervaar zelf de mogelijkheden van de Heras Noise Control Barrier 2.0 door nu een monster aan te vragen.

Monster aanvragen

Grip op geluidsoverlast op en rond de bouwplaats varianten & specificaties

Heras Noise Control Barrier

Eenvoudige en doeltreffende oplossing om geluidshinder te verminderen.

Tot 20 dB minder geluid! De richtlijnen van de World Health Organisation (WHO) en de CE Wetgeving illu-streren het belang van gehoorbescherming. De Noise Control Barrier van Heras heeft bewezen akoestische kwaliteiten. Het is de oplossing om geluidoverlast te verminderen (20 dB) en een gezondere werkomgeving te creëren. De Noise Control Barriers van Heras zijn speciaal ontwikkeld voor bouwplaatsen. Een eenvoudi-ge, maar doeltreffende oplossing om hinder te verminderen en een gezondere werkplek te creëren. Het hightech paneel is voorzien van speciale geluidsabsorberende fibers. Het absorbeert bouwgeluiden en voorkomt weerkaatsing. Het scherm is robuust, compact en licht van gewicht. Eén monteur bevestigt de schermen in een handomdraai. De tijdelijke geluidsschermen zijn ook toepasbaar voor steigerconstructies.

Specificaties

  • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
  • Afmeting Breedte (mm) : 3550
  • Verpakkingseenheid : 1

Downloads

Montage instructies

Foto's

Heras Noise Control Barrier

Heras Noise Control Barrier

Heras Noise Control Barrier

Noise Control Barrier 2.0 met Heras logo

Maximale geluidsreductie en minder bouwlawaai.

De Noise Control Barrier 2.0 reduceert geluid tot maar liefst 32,8 dB. De NCB 2.0 heeft een langere levens-duur, is makkelijk te verwerken en onderhoudsvrij. Voor een volledig bouwhek zijn drie doeken nodig. Door het smallere formaat is het ophangen van de geluidschermen erg eenvoudig. Waar de volumereductie in geluid zeer hoog is, is het volume in omvang van deze barriers laag, hierdoor is er minimale opslagcapaci-teit nodig. De Noise Control Barrier 2.0 bestaat slechts uit een speciaal en gepatenteerd duurzaam doek van 2 mm dik. Het vergroot de levensduur en maakt het product onderhoudsvrij. Het materiaal is bestand tegen weersinvloeden, UV en vuur.

Specificaties

  • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
  • Afmeting Breedte (mm) : 1205
  • Verpakkingseenheid : 1

Downloads

Montage instructies

Foto's

Noise Control Barrier 2.0 Heras

Noise Control Barrier 2.0 Heras

Blogs

Noise Control Barrier: Hoe minder geluid u meer oplevert!

Noise Control Barrier: Hoe minder geluid u meer oplevert!

Met de Noise Control Barrier van Heras Mobile beperk je niet alleen geluidsoverlast voor omwonenden. Gebruik je dit geluiddempende hekwerk dan betekent dat ook voldoen aan eisen voor het verkrijgen van een vergunning, het voorkomen van ziekteverzuim of het creëren van geluidsarme secties waar dat nodig is.

Lees meer
Gehoorschade belaagt vooral de bouw

Gehoorschade belaagt vooral de bouw

Het wordt de ‘sluipmoordenaar’ van de bouw genoemd: gehoorschade die ontdekt wordt als het te laat is. Uit de jongste cijfers blijkt de ernst van het probleem: een op de vijf bouwvakkers hoort slecht, 13 procent is zelfs permanent doof als gevolg van lawaai op de bouwplaats. Daarom gaat de arbeidsinspectie extra controleren in de bouw.

Lees meer
Lawaaidoofheid op de bouwplaats

Lawaaidoofheid op de bouwplaats

Bijna altijd hoor je geluid in je omgeving. Het verkeer, de televisie of radio, mensen die met elkaar in gesprek zijn, het is nooit muisstil. Dat zijn allemaal geluiden die ons gehoor niet beschadigen. Maar wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan hard geluid, dan kunnen deze gevoelige structuren in het binnenoor beschadigen en kan het zelfs leiden tot lawaaidoofheid. Op bouwplaatsen is er vaak veel en hard geluid. Uit onderzoek van Volandis (2016) blijkt dan ook dat 1 op de 5 bouwvakkers last heeft van gehoorschade en bij 13 procent is lawaaidoofheid vastgesteld.

Lees meer
Download Whitepaper

Geluidsoverlast rond de bouwplaats. Oorzaken, regelgeving, trends en oplossingen.

Download Whitepaper