Combi-Wood: meer dan alleen een bouwhek

Combi-Wood is simpelweg samen te vatten als een duurzaam bouwhek dat bestaat uit een robuust houten paneel en een open bouwhek met zeer fijne maas. Het hekwerk ontneemt het zicht van automobilisten en voorbijgangers op de bouwplaats, terwijl voetgangers de vorderingen van het project in alle rust kunnen bekijken. Maar Combi-Wood is meer dan alleen een bouwhek. Het biedt een oplossing tot de verfraaiing van de omgeving, als ook werkgelegenheid voor mensen die (re-)integreren op de arbeidsmarkt.

 

Ook tijdens de bouw een mooie (leef)omgeving

U herkent het wel, het moment dat een (binnenstedelijk) bouwproject van start gaat, begint ook het gemopper van de omwonenden. Naast geluidsoverlast en verkeershinder dat met het bouwproject gepaard gaat, ziet de buurt, met de onvermijdelijke toevoeging van bouwhekken, er meteen een stuk minder gezellig uit. Met de introductie van Combi-Wood kunnen bouwprojecten nu worden uitgevoerd zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de look en feel van de omgeving. De natuurlijke uitstraling van het materiaal past perfect bij de urban trend. Daarnaast voegen de plantenbakken die aan het hekwerk kunnen worden bevestigd een gezellige groene vibe toe aan de omgeving. Combi-Wood biedt hierin niet alleen een duurzame, maar ook een mooie oplossing.

Adam Houthavens_0265382

 

Een duurzaam bouwhek voor binnenstedelijk gebied

Het Combi-Wood bouwhek kan zorgen voor een extra duurzame inbreng op de bouwplaats. Het bouwhek is gemaakt van een houten paneel dat geproduceerd wordt door mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt. Zij maken ook de plantenbakken die optioneel kunnen worden toegevoegd aan het bouwhek voor een nog groenere uitstraling. De groenvoorziening en het onderhoud ervan wordt lokaal ingericht door instanties die ook dagbestedingen verzorgen. Ook dit haakt aan op een steeds dominantere ontwikkeling, namelijk die van SROI (Social Return On Investment). Verder blijkt uit onderzoek dat omgevingsmanagement en bewonersparticipatie topprioriteit hebben bij gemeenten en ontwikkelaars.

 

Een sociaal bouwhek

Combi-Wood is tot stand gekomen in de samenwerking tussen Heras Mobile Fencing & Security en Groene Bouwhekken. Dit is een perfecte combinatie geweest tussen de kennis en expertise in duurzaam kwaliteitshekwerk van Heras Mobile en de missie van Groene Bouwhekken, namelijk de mogelijkheid bieden voor (re)integratie tot de arbeidsmarkt. Het hekwerk zelf wordt vervaardigd door mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt. Wanneer het hekwerk staat, worden de plantenbakken wekelijks (‘s zomers dagelijks) verzorgd door diezelfde mensen. Zo ontstaat een win-win situatie, waarin er werkgelegenheid wordt geboden ten behoeve van (re)integratieprojecten, en dat het hekwerk er van begin tot eind goed bij staat.

 

Een duurzaam bouwhek van begin tot eind

‘Duurzaam’ is tegenwoordig een (te) vaak gebruikt woord met uiteenlopende betekenissen. Combi-Wood is in die zin dan ook een duurzaam bouwhek in meerder opzichten. Het hout dat voor de panelen wordt gebruikt, is duurzaam. Het hekwerk is zo robuust dat het nauwelijks kan worden ingedeukt of anderzijds beschadigd, waardoor het hekwerk een lange levensduur heeft. Daarnaast worden er regelmatig onderhoudschecks op het hekwerk gedaan, en daar waar nodig onderhoudswerkzaamheden verricht. Hierdoor blijft de kwaliteit, stabiliteit, en uitstraling van het bouwhek intact. Zodoende kan het bouwhek keer op keer worden (her)gebruikt. In zijn geheel gezien is Combi-Wood een optimaal duurzame bouwhek, zowel in de productie als ook in het gebruik.

Combi-Wood is te koop en te huur. Bent u geïnteresseerd in Combi-Wood? Vraag dan direct een offerte aan:

Offerte aanvragen

Picture of Joep Coenen

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.