De toekomst is veilig bij Heras Mobile: duurzaam ondernemen in bouwhekland

“Planet” was het volmondige antwoord van onze medewerkers toen we vroegen waar zij graag als organisatie meer aandacht aan besteden. Het is geweldig dat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Heras Mobile Fencing & Security vanuit onze eigen mensen komt. De daad bij het woord voegen, dat is een ander verhaal. Hoe pakken we dat aan? Onze kantoren zijn energieneutraal. We zetten uitsluitend transport in die aan de EURO6-norm voldoet. We ondersteunen lokale projecten en verlichten onze fabrieken met LED-verlichting.

 

Duurzame productinnovaties

Daarnaast willen we onze producten continu verbeteren, ook op het gebied van duurzaamheid. Zo introduceerden we in 2020 onze duurzame bouwhekkenlijn: Combi-Wood en City-Wood. Deze bouwhekken verminderen de overlastvermindering door het natuurlijke straatbeeld dat gecreëerd wordt. De houten panelen die gebruikt worden voor de bouwhekken, worden geproduceerd door mensen die re-integreren op de arbeidsmarkt. Daardoor kunnen Combi-Wood en City-Wood voor een deel opgegeven worden als SROI-invulling.

 

In de productie valt nog veel te behalen

We staan iedere dag weer stil bij de vraag: wat is de impact van onze onderneming en van onze producten op de planeet? Wij zijn ons ervan bewust dat in de productie de grootste vervuiling zit. Hier kunnen en moeten we stappen zetten.

Er zijn al zaken waar we trots op zijn. Zo worden veel van onze producten (o.a. de Noise Control Barrier en bouwhekvoeten) geproduceerd met gerecyclede materialen. We gebruiken grondwarmte voor de verwarming van kantoren. Tevens gebruiken we groene stroom en zijn er recentelijk snelroldeuren voor een hoog warmtebehoud zorgen en dus een laag energieverbruik hebben.

Maar we zijn er nog lang niet. Zo lassen we bijvoorbeeld veel. Dat gaat gepaard met een hoog stroomverbruik. We onderzoeken of we dit in de toekomst kunnen aanpassen om stroom te besparen.

 

Vrachtwagens van transporteurs moeten aan de CO2- en veiligheidseisen voldoen

Onze mensen worden aangespoord om ook in het dagelijkse werk de daad bij het woord te voegen als het om de milieu-impact gaat. Minder printen, met de fiets naar het werk gaan en afval scheiden. Soms is het ook gewoon doen! Wij vragen ze zelf ideeën aan te dragen. Natuurlijk blijft dit lastig, maar de drijfveer vanuit de interne organisatie is er!

Van onze toeleveranciers en andere partners vragen wij veel, ook op het gebied van veiligheid. Transporteurs die bij ons komen met vrachtwagens die volgens onze maatstaven niet veilig zijn, kunnen weer omdraaien. Dit is niet altijd gemakkelijk, maar ze begrijpen het uiteindelijk wel.

Ook toeleveranciers moeten aan onze CO2- en veiligheidseisen voldoen. We laten samen aan de buitenwereld zien dat we het milieu en de veiligheid hoog in het vaandel hebben en sporen anderen aan het net zo serieus te nemen als wij.

 

De toekomst is in veilige handen bij Heras Mobile

Ons doel is om de meest toekomst- en klimaatbestendige bouwhekleverancier zijn. Zo hebben we een aantal doelen opgesteld voor 2025. Dit zijn ambitieuze doelen, maar we zijn hard op weg!

We hebben veel aandacht voor onze mensen, en onze mensen hebben weer veel aandacht voor de planeet. We moeten goed voor onze planeet zorgen. Laten we er dan maar zo vroeg mogelijk mee beginnen! Lees hier meer over duurzaamheid binnen Heras Mobile.

Picture of Marnix Plouvier

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.