Bouwhek huren of kopen

Om de keuze tussen hekwerk huren of hekwerk kopen wat makkelijker te maken, kun je kijken naar de eigenschappen van hekwerk die jij belangrijk vind zoals de prijs, flexibiliteit, levensduur of onderhoud. 

Vaak wordt er gedacht dat hekwerk huren duurder is dan hekwerk kopen. Maar is dat wel zo? Alvorens hier antwoord op te geven raden wij aan drie relevante aspecten te bekijken die van belang zijn voor een afweging:

Prijs: om de juiste keuze te maken tussen het kopen van hekwerk of het huren ervan kun je uiteraard een prijsafweging maken. Let op dat een gemiddeld bouwhek van goede kwaliteit drie tot vijf jaar meegaat. Zorg dat je appels met appels vergelijkt als het gaat om prijzen en kwaliteit.

Duur project: de duur van je bouwproject is van belang bij je afweging. Heb je het hekwerk nodig om een korte periode te overbruggen dan ligt huren voor de hand. Is het voor langere tijd en heb je voor aansluitende projecten hekwerk nodig? Dan kan koop uitkomst bieden.

Levensduur: ga je zuinig om met spullen, dan is het kopen van hekwerk interessanter dan het huren van hekwerk. Zeker als je kiest voor hekwerk van een goede kwaliteit met een corrosiewerende zinklaag. Dat is niet alleen minder milieubelastend, het zorgt er ook voor dat je lang plezier hebt.

Weetje: huur-koopregel. Over het algemeen is het omslagpunt bij een bouwproject 2,5 jaar. Dit betekent dat na 2,5 jaar het huren van hekwerk duurder is dan wanneer je het zou kopen. Ben je dus op zoek naar hekwerk dat je 1,5 jaar wilt gebruiken? Dan is hekwerk huren de beste oplossing. Heb je hekwerk nodig voor 3 á 4 jaar? Dan kun je hekwerk het beste kopen.

Toegang en poorten

Ze zijn de poortwachters van je bouwplaats en dus onmisbaar bij je bouwplaatsinrichting: toegangspoorten en -hekken. Zowel in schuif- als draaivariant zorgen zij ervoor dat de entree van je bouwplaats onbevoegden weert. Hoe creëer je een obstakelvrije en inbraakwerende entree die past bij jouw bouwplaats? Daarvoor is het belangrijk de voor- en nadelen van een schuifpoort, schuifhek of een draaipoort goed inzichtelijk te hebben. 

Accessoires

Ze worden ook wel eens de ‘vergeten’ accessoires genoemd: kleine extra’s die ervoor zorgen dat je hekken langer meegaan. Ze zorgen dat je hekwerk stabieler is en beperken vandalisme en diefstal. Er zijn diverse bouwhek accessoires die je een kostenbesparing opleveren.

Bouwhekbok voor verticaal vervoer: hekwerk gaat langer mee als je het verticaal vervoert. Gebruik je een bouwhekhouder dan beperk je beschadiging en verlies van je hekwerk.

High security klem: verbind je bouwhekken met elkaar door middel van high security klemmen - die met een speciale sleutel worden gedemonteerd - dan heb je een beter zicht op wie je bouwterrein binnengaat.

Scharnierring: deze zit vast aan de high security klemmen, zodat je met een scharnierring van twee bouwhekken eenvoudig een toegangspoort maakt. Het hek kan draaien en zit stevig vast. 

Transport en logistiek: heb je hekwerk besteld, dan is het van belang om bij het laden en lossen hiervan veiligheid voorop te stellen. Om veilig te laden en te lossen zijn veiligheidsregels opgesteld. Zo voorkomen we gevaarlijke situaties op of rondom je bouwplaats tijdens het laden en lossen.

Zo is het van belang rekening te houden met het gewicht en het volume van de hekken. Deze lading dient goed geborgd te zijn. Maar denk ook aan het besturen van een vorkheftruck; dit vergt enige ervaring en kennis. Het in acht nemen van de veiligheidsregels zorgt ervoor dat er geen ongelukken gebeuren.