Bouwproject in Zwolle: semipermanente montage zorgt voor veiligheid en een strakke uitstraling

Bouwbedrijf Vrolijk
“Op deze bouwlocatie staat ook veiligheid voorop, maar wel met zeer beperkte ruimte. We hebben dan ook voor Heras Mobile gekozen, omdat we een partner zochten die ons van advies kon voorzien, maar ook snel kon schakelen."

Rick Wichers Schreur

Werkvoorbereider bij Nieuwenhuis Bouw

De historie van project “De Schoonhorst” gaat al een aantal jaren terug. Na een ontwikkelfase werd in juni 2022 de bouwvergunning afgegeven; de start van de bouwplaatsinrichting was in april 2023. Uiteindelijk komt er een appartementencomplex met 33 appartementen en een aantal commerciële ruimtes op de begane grond. 

Een bouwlocatie met verschillende uitdagingen

De bouwlocatie vereist een aantal veiligheidsmaatregelen. Het bouwterrein bevindt zich namelijk midden in de nieuwbouwwijk Stadshagen in Zwolle. Naast de bouwplaats bevindt zich een basisschool en kinderdagverblijf. Achter de bouwplaats staat een zorgcentrum. Dat betekent dat er dagelijks veel personen rond de bouwplaats verkeren. Wichers Schreur: “Je moet rekening houden met de omgeving en de veiligheid van voorbijgangers en omwonenden.” Daarom heeft Nieuwenhuis Bouw voor dit project gekozen voor semipermanente montage van de M500 bouwhekken, die steviger is dan montage op blokken. “Bij blokken heb je ook nog eens kans dat mensen erover heen struikelen of vallen”, aldus Wichers Schreur. Bovendien zorgt de smalle maas van dit bouwhek ervoor dat overklimmen bijna onmogelijk is.

Een andere uitdaging is de beperkte ruimte. Wichers Schreur: “Het is echt bouwen op een postzegel. Ook daarom is semipermanente montage een goede oplossing. Je hebt hiermee geen extra ruimte nodig voor de bouwhekken op de toch al beperkte ruimte.” Zo wordt de ruimte op de bouwplaats dus optimaal benut. De beperkte ruimte moest bovendien ingezet worden om een in- en uitgang te creëren voor bouwverkeer. Het bouwverkeer mag niet stilstaan op de weg vanwege de veiligheid. Om die reden zijn er twee bouwhekpoorten gecreëerd met wieltjes en stropscharnieren. Zo kan het bouwverkeer snel de bouwplaats op en af. 

Ten slotte is de uitstraling van de bouwplaats een belangrijke factor, vooral omdat de bouwplaats zich in een woonwijk bevindt. Zeker omdat de hekwerklijn er minstens 1,5 jaar staat, is de uitstraling belangrijk. Een semipermanente bouwhekopstelling ziet er strak uit, maar is ook opgewassen tegen verschillende weersomstandigheden. 

Nieuwenhuis Bouw in Zwolle
Nieuwenhuis Bouw in Zwolle
Nieuwenhuis Bouw in Zwolle
Nieuwenhuis Bouw in Zwolle
Nieuwenhuis Bouw in Zwolle
Nieuwenhuis Bouw in Zwolle
Bouwen op een postzegel

De beperkte ruimte is een van de uitdagingen, maar hier wordt goed op ingespeeld met semipermanente montage en 2 eenvoudige bouwhekpoorten.

Heeft u ook een uitdagende bouwlocatie? Wij kijken graag met u mee.

Vraag het onze specialist

Een eyecatcher: de kleurrijke opslagcontainer 

De fraaie opslagcontainer op de bouwplaats valt meteen op. Jongeren uit de buurt hebben namelijk legaal graffiti gespoten op de container. Dat zorgt ervoor dat het een echte eyecatcher is! Wichers Schreur: “We hebben een deel gesponsord en geholpen met het aanleveren van de panelen voor de ‘keerwand’, twee muren waar graffiti op gespoten mag worden. Als dank hebben ze de container een creatieve make-over gegeven.” De container ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook nog eens voor maatschappelijke betrokkenheid gezorgd. 

Duurzame bouwplaats Heras

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek.