Heras Smart Access biedt veilig afgesloten bouwplaats in het drukke Amsterdam Zuid-Oost

Met het Heras Smart Access Toegangscontrole systeem voorziet Plegt-Vos de Amsterdamse bouwplaats van zowel toegang als optimale veiligheid.

Heras Smart Access biedt veilig afgesloten bouwplaats in het drukke Amsterdam Zuid-Oost
- Sjoerd van den Wijngaarden
van Plegt-Vos

Aan de Flierbosdreef in Amsterdam wordt het oude UWV gebouw omgebouwd tot een groot appartementencomplex, in opdracht van ontwikkelaars Camelot Europe en Doniger Urban Development. Bouwbedrijf Plegt-Vos besloot het Heras Smart Access Toegangscontrole systeem i.c.m. Heras Toegangsverschaffers te gebruiken om de bouwplaats van zowel toegang als optimale veiligheid te voorzien.

Veilig en snel toegang verlenen tot de bouw op meerdere plekken

Omdat het bouwproject in het drukste gedeelte van Amsterdam Zuid-Oost ligt was het van belang de bouwplaats zo secuur mogelijk af te kunnen sluiten. Daarnaast moest het vrachtverkeer via een drukke weg zo snel en efficiënt op het bouwterrein kunnen worden toegelaten. Dit bleek een uitdaging wanneer duidelijk werd dat er op twee plekken toegangspoorten moesten worden aangelegd voor zowel de werklieden als het vrachtverkeer.

 Snelle en geautoriseerde toegang tot de bouwplaats

Voor deze uitdaging bleek echt ook een gepaste oplossing. In totaal is er gekozen om voor de in- en uitgangen te werken met twee stabiele schuifpoorten van 7 meter en twee slagbomen van 5 meter met onderrok. Dit type slagboom is zeer snel en biedt bescherming tegen mensen die er over of onderdoor willen klimmen. De toegang voor werklieden wordt verschaft middels twee tourniquets die aangesloten zijn op twee Smart Access boxen. Via deze Smart Access Boxen wordt een draadloze verbinding gemaakt tussen de Tourniquets en het Toegangscontrole systeem. Daarnaast is Heras Smart Access systeem uitgerust met een Bouwpas integratie.

Wilt u meer weten over het Heras Smart Access systeem of de Heras toegangsverschaffers? Onze specialist helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing voor uw bouwplaats. Vraag een gratis advies gesprek aan:

Adviesgesprek aanvragen