VolkerWessels realiseert renovatieproject Stadhuis Groningen met HERAS Combi-Wood

Een bouwhek dat paste bij de MVO eisen en de locatie van het project

VolkerWessels realiseert renovatieproject Stadhuis Groningen met HERAS Combi-Wood
- Jordy van Haag
van VolkerWessels

Het stadhuis van Groningen, gebouwd in 1810, had al lang geen grote onderhoudsbeurt meer gehad. Daarnaast bleek de raadszaal voor de huidige bezetting van de gemeenteraad te klein en tevens verouderd. Daarom besloot gemeente Groningen dat het hoog tijd was voor een renovatie van het gebouw.

Aansluitend aan de eisen van de gemeente om de renovatie zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk tot stand te laten komen is VolkerWessels aangehaakt om het renovatieproject te leiden. Als een van de grootste bouwbedrijven van Nederland neemt VolkerWessels namelijk een belangrijke rol op zich wat betreft projecten die duurzaam bijdragen aan de leefomgeving.

Samen met de opdrachtgever is VolkerWessels op zoek gegaan naar een bouwhek dat paste bij de MVO eisen van het project, en niet in de laatste plaats, ook de locatie van het project: de Grote Markt. Gekozen werd voor het duurzame bouwhek Combi-Wood van Heras Mobile Fencing & Security. Aan het woord is Jordy van Haag (uitvoerder, VolkerWessels):

Voor het renovatieproject van het stadhuis van Groningen hebben we gekozen om de Combi-Wood bouwhekken van Heras te gebruiken. Het zijn mooie, esthetische hekken, die qua uitstraling goed bij de bouwlocatie passen. Daarnaast wordt het Heras Combi-Wood bouwhek gedeeltelijk geproduceerd met SROI, iets wat een vereiste was voor dit project.

Op dit moment is het renovatieproject van het stadhuis in volle gang, en zijn er inmiddels flink wat positieve reacties op het Combi-Wood bouwhek geweest. Van Haag:

Mensen zijn enthousiast over het bouwhek, ze vinden het een vriendelijke en warme uitstraling hebben. Heras onderscheidt zich daarin ook echt door het natuurlijke materiaal dat ze hebben toegepast in hun bouwhekken. Het Douglas hout geeft een natuurlijke en gezellige uitstraling. Daarnaast is de opdrachtgever ook vooral verrast over de kwaliteit van het hekwerk. Op een plek zoals de Grote Markt, waar veel reuring is, is het goed denkbaar dat een bouwhek al snel beschadigt raakt, maar de Combi-Wood bouwhekken zijn zeer stevig en robuust en blijven daardoor intact en mooi.

In een paar stappen ook naar een duurzame bouwplaats? Klik hier. Of vraag meteen een offerte aan. 

Offerte aanvragen