Draaipoorten

Heras biedt veelzijdige draaipoorten voor zowel persoonstoegang als voertuigregulering

Heras biedt een ongekend breed en diep assortiment met koop en huur oplossingen, om uw toegangsweg zo efficiënt mogelijk in te richten. Alles om u zorgeloos te laten werken, doordat alle activiteiten op en rondom je bouwterrein soepel verlopen, met personeel dat zo weinig mogelijk afgeleid wordt van hun werkzaamheden en bouwverkeer dat probleemloos, zonder gedoe, het terrein betreedt en verlaat, ook in het geval van nood. 

Dit kan worden gerealiseerd met o.a.:

Op deze pagina leest u meer over de draaipoorten die wij leveren. 

Onderaan deze pagina treft u een compleet overzicht van onze producten op het gebied van draaipoorten. 

Wat voor draaipoorten heeft Heras beschikbaar voor tijdelijke locaties?

 • Bouwhekpoort voor persoonsdoorgang
 • Bouwhekpoort voor voertuigregulering
 • Spijlenpoort voor persoonsdoorgang
 • Spijlenpoort voor voertuigregulering

Onze oplossingen bestaan uit onderstaande draaipoorten, met een vrije doorgang van 1 tot 10 meter. Er kan een eenvoudige draaipoort gemaakt worden met een bouwhek als basis. Een volgende stap op het gebied van veiligheid en stabiliteit is de schuifpoortconstructie, waarbij het bouwhek over een rails geleid wordt. De meest robuuste draaipoort is de spijlenpoort Heracles, welke ook in meerdere afmetingen leverbaar is. Neemt u contact op voor een oplossing op maat.

Welke looppoorten zijn er beschikbaar voor persoonstoegang op de bouw?

Wij bieden looppoorten in de vorm van een bouwhek van 1,2m lang. Deze looppoortjes hebben aan 1 zijde een korte poot zodat het hek makkelijk over een blok kan draaien. Aan de onderzijde kan een wiel bevestigd worden voor soepele doorgang. Aan de bovenzijde een scharnier voor het stabiel laten draaien van deze poort.

Wanneer u op zoek bent naar een robuustere oplossing adviseren wij de Heracles draaipoort. Deze is ook in een vluchtpoort uitvoering verkrijgbaar. Zodat men bij een calamiteit snel op meerdere plaatsen het terrein kan verlaten.

Hoe creëer ik zo eenvoudig mogelijk een draaipoort op mijn bouwlocatie?

Dat doet u door een bouwhek als basis te nemen. Dit kunt u laten draaien met behulp van een wiel en scharnier. Veiliger en stabieler is om te kiezen voor de schuifpoortconstructie waarbij het hek over een rails loopt. Vergeet u bij deze "bouwhek" oplossing niet om een goed slot te gebruiken. Hangsloten zorgen voor te veel speling op de hekken wat de veiligheid niet ten goede komt. Wij adviseren het Heras bouwhekslot.

Wat kan ik doen voor een probleemloze plaatsing van een Heras draaipoort?

Geen tot minimale voorbereiding is vereist. Het afvlakken van de grond is in alle gevallen gewenst om de poort zo soepel mogelijk te kunnen gebruiken. Onze poorten zijn ideaal voor tijdelijke oplossingen. Dat wil zeggen dat ze plug-and-play zijn. 

Welke poort is de juiste oplossing voor mijn situatie?

Gebruik de Heras Poorten Kiezer om de juiste toepassing voor jouw situatie te vinden of download de productbrochure met alle poorten voor de bouwplaats. Via onderstaande link kunt u onze brochure met het totale assortiment downloaden.

Download de productbrochure

Offerte aanvragen

Draaipoorten varianten & specificaties

HS klem + scharnierring

Snelle en veilige poortoplossing met bouwhekken.

Heras ontwikkelde de 42/60 High Security klem voor gebruik bij semi-permanente montage. Hierbij worden de bouwhekken met klemmen aan palen bevestigd. De High Security klem bevat een moerbeveiliging. Door de hoog opstaande kraag is deze niet los te maken met standaard gereedschap. Dit kan alleen met een speciale sleutel. Wilt u twee bouwhekken laten functioneren als draaipoort? Dat kan met een scharnierring en een wiel. De metalen schildjes (maantjes) worden met een klem vastgezet om de bouwhekbuis. Zo kan het hek draaien en zit het toch veilig vast. Bij deze oplossing zijn de High Security klem en scharnierring aan elkaar gelast. Montage was nog nooit zo eenvoudig én veilig.

Specificaties

 • Afmeting Diepte (mm) : 3
 • Afmeting Hoogte (mm) : 55
 • Afmeting Breedte (mm) : 150
 • Verpakkingseenheid : 15

Downloads

Montage instructies

Foto's

42/60 High Security coupler + Hinge ring

42/60 High Security coupler + Hinge ring

Wiel

Creër snel en effectief de eenvoudigste bouwhekpoort.

Het bouwhekwiel is op iedere ondergrond te gebruiken. Dit oersterke van kunststof vervaardigd wiel, heeft een diameter van 20cm. Met een wiel en scharnier laat u een bouwhek eenvoudig draaien. Door het op 2 bouwhekken toe te passen ontstaat een eenvoudige dubbele draaipoort en realiseert u een doorgang van 7 m voor vrachtverkeer op de bouwplaats. Wij adviseren om bij deze "bouwhek" oplossing de Heras bouwhekslotbeugel te gebruiken voor het afsluiten van de poort.

Specificaties

 • Afmeting Diepte (mm) : 40
 • Afmeting Hoogte (mm) : 200
 • Afmeting Breedte (mm) : 200
 • Verpakkingseenheid : 10

Downloads

Montage instructies

Foto's

Wheel

Wheel

Wheel

Wheel

Poortscharnier

De eenvoudigste bouwhekdraaipoort in een handomdraai.

Met een scharnier en wiel laat u 2 bouwhekken eenvoudig draaien. Door het op 2 bouwhekken toe te passen ontstaat een eenvoudige draaipoort van 7 meter voor vrachtverkeer op de bouwplaats. Deze scharnier kan ook gebruikt worden in combinatie met een bouwhek looppoort. Veiliger en stabieler is om te kiezen voor de schuifpoortconstructie waarbij het bouwhek over een rails loopt. Vergeet u bij deze "bouwhek" oplossingen niet om een goed slot te gebruiken. Hangsloten zorgen voor te veel speling op de hekken wat niet veilig genoeg is. Wij adviseren het Heras bouwhekslot.

Specificaties

 • Afmeting Diepte (mm) : 53
 • Afmeting Hoogte (mm) : 140
 • Afmeting Breedte (mm) : 230
 • Verpakkingseenheid : 1

Downloads

Montage instructies

Foto's

Hingeset gate

Hingeset gate

Stropscharnier

Het scharnier om een bouwhek bij semi-permanente montage om te toveren in een poort.

Met behulp van 2 stropscharnieren en een bouwhekwiel kan een bouwhek ingezet worden als poort. Door deze oplossing op 2 bouwhekken toe te passen, heeft u in een handomdraai een een-voudige draaipoort van 7 meter voor vrachtverkeer op de bouwplaats. Sluit de poort goed met het Heras bouwhekslot. Dit scharnier is special ontwikkeld voor semi-permante toepassingen.

Specificaties

 • Afmeting Diepte (mm) : 40
 • Afmeting Hoogte (mm) : 100
 • Afmeting Breedte (mm) : 70
 • Verpakkingseenheid : 20

Downloads

Montage instructies

Foto's

Hinge with noose

Hinge with noose

Bouwhekslotbeugel excl. hangslot

Het juiste slot op uw bouwhekpoort.

Deze bouwhekslotbeugel zorgt ervoor dat een bouwhekpoort buiten werktijd goed gesloten kan worden. De bouwhekslotbeugel is flexibel in gebruik, makkelijk en breed toepasbaar. Met scharnieren en wielen maakt u van bouwhekken eenvoudig een tijdelijke poort. Door de bouwhekslotbeugel blijven bij sluiting van de bouwhekpoort de bouwhekken strak tegen elkaar zitten. Een kettingslot zorgt voor te veel speling op de hekken wat de veiligheid niet ten goede komt. De roestvast stalen bouwhekslotbeugel is vandalismebestendig en blijft netjes.

Specificaties

 • Afmeting Diepte (mm) : 40
 • Verpakkingseenheid : 5

Downloads

Montage instructies

Foto's

Mobile Fence Lock Bracket

Mobile Fence Lock Bracket

Draaipoort 2x3m vleugel -2m h verl. pilaster (pak)

Een bijzonder robuuste, veilige Heras draaipoort. De poortvleugels kunnen circa 180° draaien en zijn horizontaal nastelbaar. Ze hangen dus altijd recht en draaien soepel. Het sluitwerk is solide en nauwelijks te forceren. De poort is er dan ook met geen mogelijkheid uit te tillen. De draaipoort is standaard volbad verzinkt. Leverbaar met een vrije doorgang van 4 tot 10 meter. Vleugels van 2x2 2x2.5 2x3 2x4 of 2x5 meter.

Specificaties

 • Afmeting Diepte (mm) : 140
 • Afmeting Hoogte (mm) : 3000
 • Afmeting Breedte (mm) : 6400
 • Verpakkingseenheid : 1

Downloads

Montage instructies

Foto's

Swing gate double 6m extended (package)

Swing gate double 6m extended (package)

Swing gate double 6m extended (package)

Draaipoort 3m vleugel 2m hoog op voetplaat

Een robuuste en veilige draaipoort voor stabiel en langdurig gebruik.

De Heracles draaipoort in enkele of dubbele uitvoering is het meest robuuste en veilige alternatief voor de standaard bouwhekpoort. Deze volbad verzinkte draaipoort is voorzien van spijlen. De poortvleugels kun-nen circa 180° draaien en de scharnieren zijn traploos nastelbaar. Ze hangen dus altijd recht, draaien soe-pel en geven voetgangers en voertuigen optimaal de ruimte. Het geavanceerde basisslot maakt het moei-lijk om de poort open te wrikken. Een metalen onderdeel, in de vorm van een paddenstoel, haakt dusdanig in de aanslag dat het slot zelfs niet met een koevoet open te breken is. Het slot afschermen met een anti-diefstal-afdekplaat, levert een extra beveiligd slot op. Het frame is gemaakt van vierkante staalprofielen. Poortvleugels breder dan 3 meter zijn voorzien van dubbele bovenliggers. Deze bieden naast stevigheid ook het voordeel dat overklimmen erg lastig blijft. Voor optimale stijfheid worden de poorten gemonteerd aan robuuste vierkante pilasters.

Specificaties

 • Certificaat : CE
 • Afmeting Diepte (mm) : 100
 • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
 • Afmeting Breedte (mm) : 3100
 • Maaswijdte breedte (mm) : 150
 • Verpakkingseenheid : 0

Downloads

Montage instructies

Foto's

Heracles Swing Gate Single 3m on base plate

Heracles Swing Gate Single 3m on base plate

Heracles Swing Gate Single 3m on base plate

Looppoort M90 (1,2m)

Efficiënte bouwhek looppoorten

Een bouwhek looppoort is op elke gewenste plaats toepasbaar. De looppoort draait soepel bij gebruik van een scharnier. Aan één zijde is de buis verkort, waardoor een wiel niet nodig is en het bouwhek boven het blok door kan draaien. Op die manier kan een bouwhek looppoort snel en eenvoudig ingepast worden in de hekwerklijn. Het is direct duidelijk waar personen toegang tot het terrein kunnen krijgen.

Specificaties

 • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
 • Afmeting Breedte (mm) : 1180
 • Maaswijdte hoogte (mm) : 300
 • Maaswijdte breedte (mm) : 75
 • Verpakkingseenheid : 25

Downloads

Montage instructies

Foto's

no_title_variant_line_129

no_title_variant_line_129

no_title_variant_line_129

no_title_variant_line_129

Looppoort 1,2m vleugel -2m hoog op voetplaat

Een robuuste en veilige looppoort voor stabiel en langdurig gebruik.

De Heracles looppoort is het meest robuuste en veilige alternatief voor de standaard bouwhekpoort. Deze volbad verzinkte draaipoort is voorzien van spijlen. De poortvleugels kunnen circa 180° draaien en de scharnieren zijn traploos nastelbaar. Ze hangen dus altijd recht, draaien soepel en geven voetgangers optimaal de ruimte. Het geavanceerde basisslot maakt het moeilijk om de poort open te wrikken. Een metalen onderdeel, in de vorm van een paddenstoel, haakt dusdanig in de aanslag dat het slot zelfs niet met een koevoet open te breken is. Het slot afschermen met een anti-diefstal afdekplaat, levert een extra beveiligd slot op. Het frame is gemaakt van vierkante staalprofielen.

Specificaties

 • Certificaat : CE
 • Afmeting Diepte (mm) : 100
 • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
 • Afmeting Breedte (mm) : 1400
 • Maaswijdte breedte (mm) : 150
 • Verpakkingseenheid : 0

Downloads

Montage instructies

Foto's

Heracles Pedestrian gate 1.2m on base plate

Heracles Pedestrian gate 1.2m on base plate

Heracles Pedestrian gate 1.2m on base plate

Looppoort M500 (1,2m)

Efficiënte bouwhek looppoorten

Een bouwhek looppoort is op elke gewenste plaats toepasbaar. De looppoort draait soepel bij gebruik van een scharnier. Aan één zijde is de buis verkort, waardoor een wiel niet nodig is en het bouwhek boven het blok door kan draaien. Op die manier kan een bouwhek looppoort snel en eenvoudig ingepast worden in de hekwerklijn. Het is direct duidelijk waar personen toegang tot het terrein kunnen krijgen.

Specificaties

 • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
 • Afmeting Breedte (mm) : 1180
 • Maaswijdte hoogte (mm) : 150
 • Maaswijdte breedte (mm) : 35
 • Verpakkingseenheid : 25

Downloads

Montage instructies

Foto's

Pedestrian gate M500

Pedestrian gate M500

Pedestrian gate M500

Pedestrian gate M500

Vluchtpoort 1,2m vleugel -2m hoog op voetplaat

Vluchtpoort op tijdelijke locaties voor snel ontruimen.

De Heracles vluchtpoort is het meest robuuste en veilige alternatief voor de standaard bouwheklooppoort. Deze volbad verzinkte draaipoort is voorzien van spijlen. De poortvleugels kunnen circa 180° draaien en de scharnieren zijn traploos nastelbaar. Ze hangen dus altijd recht, draaien soepel en geven voetgangers opti-maal de ruimte. Het geavanceerde basisslot maakt het moeilijk om de poort open te wrikken. Voor extra veiligheid is het basisslot van deze poort voorzien van een vluchtsluiting; u kunt van binnen naar buiten, maar niet andersom. Dit kan een gewenste optie zijn ter voorbereiding op een mogelijke calamiteit, waarbij het van levensbelang is dat aanwezigen zo snel mogelijk het terrein kunnen verlaten. Met een vlucht- of antipaniekslot is de gesloten poort altijd met een krukset, of knop van binnenuit te openen. De vluchtpoort wordt altijd uitgevoerd in combinatie met een vluchtsluitplaat, zodat de poort niet van buitenaf geopend kan worden. Optioneel kan de poort uitbreid worden met een deurdranger, zodat de poort automatisch sluit na openen.

Specificaties

 • Certificaat : CE
 • Afmeting Diepte (mm) : 100
 • Afmeting Hoogte (mm) : 2000
 • Afmeting Breedte (mm) : 1400
 • Maaswijdte breedte (mm) : 150
 • Verpakkingseenheid : 0

Downloads

Montage instructies

Foto's

Heracles Emergency gate 1,2m on base plate

Heracles Emergency gate 1,2m on base plate

Heracles Emergency gate 1,2m on base plate

Een heldere doorgang in de bouwheklijn

Om te voorkomen dat overal in de hekwerklijn in- en uitgangen worden gecreëerd is het gebruik van duidelijke toegangverschaffers een must. Heras biedt een breed assortiment aan oplossing voor het verlenen van toegang tot de bouwplaats.