Slagboom

De mobiele slagboom is ideaal in gebruik op tijdelijke lokaties met grote verkeersstromen

Bij het beveiligen van een bouwplaats gaat het er niet alleen om onbevoegden buiten de bouwplaats te houden. Het gaat er ook om overzicht te krijgen en te houden op wie zich op de bouwplaats bevindt, dat doe je met toegangscontrole.

Onderaan deze pagina treft u de technische product informatie over de mobiele slagboom van Heras. 

Wanneer is een slagboom de juist keus?

  • Bij intensieve verkeersstromen: Projecten of fasen waarbij je te maken hebt met  een intensieve verkeersstroom zijn gebaat met deze flexibele oplossing. 
  • Bij berperkte ruimte: Bij het inrichten van een in- en uitgang dient ook rekening gehouden te worden met de beschikbare ruimte.  Een schuifpoort met een opening van 7 meter heeft bijvoorbeeld 16 meter in de breedte nodig. Is deze ruimte niet beschikbaar op jouw bouwplaats? Dan is een slagboom een logischere keus.
  • Bij gedeeltelijke wegafsluiting: Wanneer u een weg wilt afsluiten voor doorgaand verkeer maar bussen wel doorgang moeten krijgen kunnen wij een mobiele slagboom plaatsten. Om deze oplossing goed te laten werken is het wel noodzakelijk dat er lussen worden ingegraven. Toegang verlenen via een handzender of GSM blijft ook mogelijk.

Welke voorbereidingen moet ik treffen voor een Heras slagboom geplaatst kan worden?

Een vlakke ondergrond en 230V volstaat. De slagboom is een Plug & Play oplossing, er zijn geen netwerkkabels nodig. Heras zorgt voor directe installatie op locatie.

Hoe werkt de mobiele slagboom van Heras?

De Heras Mobiele Slagboom wordt gebruiksklaar geleverd op een betonnen vloerplaat. Met de mee-scharnierende vangpaal wordt de totale opening van maximaal 6 meter optimaal benut. Infrarood voorkomt dat de boom naar beneden gaat als er een voertuig onder staat. 

U heeft voor de bediening in de basis keuze uit 2 opties:

  • handmatige bediening
  • geautomatiseerde bediening

Bij de handmatige bediening dient u de slagboom dus handmatig te openen en sluiten. Wanneer de slagboom de hele werkdag open staat is het lastig te registreren wie wanneer het terrein betreedt. 

Bij geautomatiseerde bediening komt de slagboom goed tot zijn recht. U kunt hierbij denken aan bediening met een afstandsbediening, gsm module, pasjessysteem en/of vingerscan. De laatste 2 opties hebben als voordeel dat de uitvoerder altijd zicht heeft op wie er wanneer op de bouwplaats is (geweest). Het bespaart administratie en geeft persoonsregistratie, aanweigheidscontrole en automatische opbouw van mandagenregisters. Lees hier meer over de voordelen van geautomatiseerde toegangscontrole op de bou

Offerte aanvragen

Slagboom varianten & specificaties

Slagboom compleet 6m

De mobiele slagboom heeft een standaard elektrische bediening. De arm van de boom is 6 meter lang en is dus parallel aan de schuifpoort te gebruiken. De slagboom wordt gemonteerd, op een betonnen vloerplaat, geleverd.

Specificaties

  • Afmeting Breedte : 6575 mm
  • Afmeting Hoogte : 1025 mm
  • Afmeting Diepte : 800 mm
  • Verpakkingseenheid : 1

Downloads

Montage instructies

Foto's

mobile barrier

Mobile Barrier

Een heldere doorgang in de bouwheklijn

Om te voorkomen dat overal in de hekwerklijn in- en uitgangen worden gecreëerd is het gebruik van duidelijke toegangverschaffers een must. Heras biedt een breed assortiment aan oplossing voor het verlenen van toegang tot de bouwplaats.