De toekomst is veilig bij Heras MF&S. Duurzaam ondernemen in hekwerkland

“Planet” was het volmondige antwoord van onze medewerkers, toen we vroegen waar zij graag als organisatie meer aandacht aan besteden. Het is geweldig dat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Heras Mobile Fencing & Security vanuit onze eigen mensen komt. De daad bij het woord voegen, dat is een ander verhaal. Hoe pakken we dat aan?Heras-Climate-Aware.pngOnze kantoren zijn energie-neutraal, we zetten uitsluitend transport in die aan de EURO6 norm voldoet, ondersteunen lokale projecten en verlichten onze fabrieken met LED verlichting. We zijn in hekwerkland koploper als het gaat om het zo klein mogelijk houden van onze ‘carbon footprint’. Dat is geen sprint, maar een duurloop voor de planeet. Maar we zijn er nog niet.

In de productie valt nog veel te behalen

We staan iedere dag weer stil bij de vraag: wat is de impact van onze onderneming en van onze producten op de planeet? Wij zijn ons ervan bewust dat in de productie de grootste vervuiling zit. Hier kunnen en moeten we stappen zetten.

Er zijn al zaken waar we trots op zijn. Zo worden veel van onze producten (o.a. de Noise Control Barrier en bouwhekvoeten) geproduceerd met gerecyclede materialen. We gebruiken grondwarmte voor de verwarming van kantoren. Tevens gebruiken we groene stroom en zijn er recentelijk snelroldeuren voor een hoog warmtebehoud zorgen - en dus laag energieverbruik.

Maar we zijn er nog lang niet. Zo lassen we bijvoorbeeld veel. Dat gaat gepaard met een hoog stroomverbruik. We onderzoeken of we in de toekomst kunnen aanpassen om stroom te besparen.

Vrachtwagens van transporteurs die niet aan de eisen voldoen, kunnen omdraaien

Onze “People” worden aangespoord om ook in het dagelijkse werk de daad bij het woord te voegen als het om “Planet” gaat. Minder printen, met de fiets naar het werk gaan, afval scheiden. Soms is het ook 'gewoon doen’! Wij vragen ze zelf ideeën aan te dragen. Natuurlijk blijft dit lastig, maar de drijfveer vanuit de interne organisatie is er!
Heras-People-Planet-Profit.png
Van onze toeleveranciers en andere partners vragen wij veel. Ook op het gebied van veiligheid! Transporteurs die bij ons komen met vrachtwagens die volgens onze maatstaven niet veilig zijn kunnen weer omdraaien. Dit is niet altijd gemakkelijk, maar ze begrijpen het uiteindelijk wel.

Ook toeleveranciers moeten aan onze Co2- en veiligheidseisen voldoen. We laten samen aan de buitenwereld zien dat we het milieu en de veiligheid hoog in het vaandel hebben en sporen anderen aan het net zo serieus te nemen als wij.

De toekomst is in veilige handen bij Heras MF&S

De meest toekomst- en klimaatbestendige buitenbeveiliger zijn. En in 2021 een volledig Co2 neutrale bedrijfsvoering. Ambitieuze doelen, maar we zijn hard op weg!

Ook zijn we één van de 400 Nederlandse bedrijven met de Lean and Green Personal Mobility Award. Houders van de award committeren zich tegenover het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu om binnen vijf jaar de CO2-reductie met ten minste 20% te verminderen.

Screen_Shot_2016-08-30_at_12.53.13_PM.png
Zoals ik al zei; we zijn er nog lang niet. Maar “People for Planet" is zeker van toepassing op Heras Mobile Fencing en Security. We hebben veel aandacht voor onze mensen, en onze mensen hebben weer veel aandacht voor de planeet. We moeten goed voor onze planeet zorgen. Laten we er dan maar zo vroeg mogelijk mee beginnen!

Vraag een specialist om advies over de juiste materialen om je bouwplaats te beveiligen.

Adviesgesprek aanvragen

Picture of Michiel van der Velden

Vertel over uw uitdaging. Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.