Project Hornbach, Duiven

Semi-permanent voor nette uitstraling

Project Hornbach, Duiven
- Marco Egging
van Ten Brinke

Bij langdurige bouwprojecten is het vaak de vraag: kiezen voor (permanent) gaashekwerk of voor (semi-permanent) staalmat hekwerk? In aanloop naar het project Hornbach in Duiven was het niet anders. Ten Brinke Bouw uit Doetinchem – gespecialiseerd in de bouw van bedrijfshallen en bouwmarkten - koos voor semi-permanent geplaatste M350’s van Heras.

Op bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf bouwt Ten Brinke de vijftiende Nederlandse vestiging van Hornbach. Een bouwmarkt van maar liefst 15.000 m2. “Voor ons is een nette uitstraling van de bouwplaats heel belangrijk. Voor de bouw in Duiven is dat niet anders. Voorheen kozen we daarom vaak voor gaashek. Tegenwoordig valt die keuze steeds vaker op staalmat hekken. Ook omdat het meer flexibiliteit oplevert wat betreft de bereikbaarheid van het bouwterrein”, vertelt uitvoerder Marco Egging. 

Financiële voordelen

Lou Spierings (accountmanager bij Heras Mobile Fencing & Security): “In Duiven koos men voor M350 hekwerk, semi-permanent geplaatst met High Security Klemmen. Enerzijds houdt dat onbevoegden buiten. Maar mocht het nodig zijn, is er redelijk eenvoudig een hek tussenuit te nemen voor een tijdelijke opening. Deze keuze levert ook financiële voordelen op. Bij schade vervang je eenvoudig het bewuste hek. Bij een gaashekwerk moet je de schade ter plaatse herstellen wat vaak duurder is. Bovendien: onze M350 hekken zijn na demontage gewoon nog een keer bruikbaar. Een gaashekwerk is na één keer gebruiken ‘op’.”

Altijd voor Heras

In het project in Duiven blijven de hekken ruim een jaar staan. “Het werk start in december 2018 met het heien van 9.500 (!) palen”, vertelt Egging. Over de samenwerking met Heras is hij positief: “We zijn altijd zeer tevreden over de geboden service. Ze komen afspraken na en het contact is goed. We werken ook wel met andere marktpartijen, maar ik ben eigenlijk altijd wel voor Heras.”

Facts:

  • 625 meter M300 bouwhek (180 stuks), semi-permanent geplaatst
  • 725 stuks High Security Klem
  • 2 stuks M500 schuifpoort (7 meter)
Offerte aanvragen