Stap 1: Mobiele bouwplaatsbeveiliging

Het toepassen van de juiste beveiligingsmaatregelen

Met behulp van de juiste beveiligingsmaatregelen kunt u effectief ongewenste personen buiten de deur houden. Iedere fase van het bouwproject ziet er anders uit en vraagt daarom ook om andere bouwplaatsbeveiliging

Waar in de funderingsfase het plaatsen van een omheining belangrijk is, vraagt de afbouwfase — door de kostbare materialen die er in deze fase gebruikt worden — om zwaardere beveiligingsmaatregelen, zoals detectie met of zonder beveiligingscamera’s.

Het aantal beveiligingsmaatregelen dat u moet inzetten kunt u bepalen door u zelf een aantal vragen te stellen: veroorzaakt de bouwlocatie extra beveiligingsrisico’s? Hebben er veel personen toegang tot mijn bouwplaats? Wordt er met kostbare producten gewerkt? 

Indien u het merendeel van deze vragen met ja kunt beantwoorden, kunnen onderstaande hulpmiddelen u helpen de beveiliging op uw bouwplaats te verhogen:

  • Het afzetten van de bouwplaats met hekwerk

Met een omheining bakent u uw bouwplaats af en zorgt u dat onbevoegde personen geen toegang hebben tot het terrein. Het plaatsen van bouwhekken is noodzakelijk voor ieder type bouwproject en vormt de basis van waaruit u andere beveiligingsmaatregelen kunt toevoegen. 

Speciale anti-climb hekken helpen u de beveiliging op uw bouwterrein effectief te verhogen en ongewenste personen buiten te houden. De anti-climb hekken hebben extra kleine mazen waardoor het beklimmen van de hekken onmogelijk wordt.

  • Mechanische accessoires voor extra beveiliging

Met behulp van mechanische accessoires kunt u uw hekwerk versterken en uw beveiliging verhogen. Maak van uw hekwerk een aaneengeschakelde omheining met behulp van hekwerkklemmen voorzien van een slot dat alleen met een speciale moersleutel opengemaakt kan worden. Hierdoor hoeft de toezichthouder niet dagelijks de omheining te controleren, maar alleen toezicht te houden op de sleuteloverdracht. 

Een uittilbeveiliging zorgt ervoor dat het hek niet uit de fundering kan worden getild en met een slotbeugel zorgt u dat hekken buiten werktijd ook volledig gesloten zijn. Zo draagt uw hekwerk écht bij aan beveiliging van de bouwplaats.

  • Een beveiligde toegang

Goed hekwerk moet ongewenste personen buiten houden. Echter, moeten de juiste personen wel toegang kunnen krijgen tot de bouwplaats. 

Een beveiligde toegang voor personen realiseert u met behulp van een tourniquet of looppoort, waarbij een tourniquet u van de beste beveiliging voorziet. Een tourniquet kunt u namelijk voorzien van een elektromechanische vergrendeling. Pas wanneer een persoon geautoriseerd is, kan deze het tourniquet gebruiken. 

Voor voertuigregulering kunt u een draaipoort of schuifpoort gebruiken. De toegang regelt u eenvoudig en veilig met behulp van bijvoorbeeld een handzender of gsm-kiezer. Een infraroodsensor kan er vervolgens voor zorgen dat de poort automatisch gesloten wordt zodra de toegang vrij is.

  • Bouwplaatsbeveiliging met behulp van detectie en beveiligingscamera’s

Wilt u buiten werktijd worden gewaarschuwd wanneer ongewenste personen uw bouwterrein betreden? Met detectie en beveiligingscamera’s wordt ongeautoriseerde toegang direct geregistreerd en wordt hiervan melding gemaakt. 

Ook kunt u op ieder tijdstip inloggen en de bewakingsbeelden live bekijken. Zo kunt u snel ingrijpen en kan de schade worden beperkt. Bovendien geeft u dieven en vandalen een duidelijke boodschap mee: u neemt uw bouwplaatsbeveiliging erg serieus.

Optimale beveiliging van uw tijdelijke bouwplaats, in één oogopslag

Download de brochure