Hoe beveilig ik een tijdelijke bouwplaats?

Iedere bouwplaats is verschillend en vraagt om andere beveiligingsmaatregelen. Beveiligingsrisico’s zijn niet alleen afhankelijk van het type bouwproject, maar ook van de bouwlocatie, het aantal personen dat toegang heeft tot de bouwplaats en de mate van draagvlak voor beveiliging onder de aanwezigen. Belangrijk is het zwakke plekken in kaart te brengen en deze doeltreffend af te schermen.

Hoe voorkom ik diefstal en vandalisme op de bouwplaats?

Hoe voorkom ik diefstal en vandalisme op de bouwplaats?

Het voorkomen van diefstal en vandalisme is een samenspel van drie verschillende factoren: mens, proces en techniek. 

Er zijn volop technische hulpmiddelen beschikbaar die u kunnen helpen uw beveiliging op te schroeven. Maar als er geen draagvlak is onder aannemers en onderaannemers en het gebruik van beveiligingstechnieken is niet geborgd in een proces dan zullen de beveiligingsmaatregelen weinig effect hebben. Het is dus essentieel dat u op alle vlakken de juiste acties onderneemt.

Hoe creëer ik draagvlak voor beveiliging bij aannemers?

Hoe creëer ik draagvlak voor beveiliging bij aannemers?

Aannemers en onderaannemers zullen zich pas actief bezighouden met beveiliging wanneer ze inzien wat de waarde hiervan voor henzelf is. 

Communiceer duidelijk dat vertraging van het project als gevolg van diefstal of vandalisme in ieders nadeel is. Laat bovendien iedereen meedenken over hoe beveiliging het beste ingezet kan worden. 

Zo maakt u niet alleen optimaal gebruik van ieders ervaring en expertise, u zorgt er ook voor dat mensen meer betrokken raken bij de beveiliging van uw bouwplaats.

Hoe zet ik een proces rondom bouwplaatsbeveiliging op?

Hoe zet ik een proces rondom bouwplaatsbeveiliging op?

Technische hulpmiddelen helpen alleen de beveiliging op uw bouwplaats te verhogen wanneer deze ook op de juiste manier gebruikt worden. Het komt met regelmaat voor dat een duur camerasysteem aan het einde van de werkdag niet wordt geactiveerd of dat een hek niet op de juiste manier geplaatst wordt waardoor de beveiliging niet optimaal is.

Daarom is het noodzakelijk dat er op de bouwplaats iemand aanwezig is die beveiliging onderdeel maakt van zijn of haar werkproces. Een persoon die ‘s ochtends een rondje maakt om te kijken of alles nog op orde is, die met regelmaat controleert of de hekken nog goed staan, of de detectie nog optimaal werkt en die aan het einde van de werkdag zorgt dat alle beveiligingssystemen op scherp staan.

Welke technische hulpmiddelen helpen de beveiliging te verhogen?

Welke technische hulpmiddelen helpen de beveiliging te verhogen?

Er is een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen beschikbaar die u kunt inzetten om de beveiliging op uw bouwplaats te verhogen. 

Bouwplaatsbeveiliging kunt u opdelen in drie verschillende categorieën: beveiligen, afschrikken en toegangscontrole. Hieronder leggen we in drie stappen uit hoe u — met behulp van deze categorieën — tot de meest optimale beveiliging voor uw bouwplaats komt.