Hekwerk huren of kopen

Hekwerk is er in verschillende soorten en maten. Juist door het grote aanbod is het niet altijd eenvoudig om een keuze te maken. Als je door de bomen het bos niet meer ziet, vraag jezelf dan af waar je het hekwerk voor gaat gebruiken. Ter beveiliging of afbakening bijvoorbeeld, of dat je juist op zoek bent naar hekwerk voor het afzetten van een bouwlocatie. En misschien nog wel het belangrijkste: ga je hekwerk huren of hekwerk kopen?

Om de keuze tussen hekwerk huren of hekwerk kopen wat makkelijker te maken, kun je kijken naar de eigenschappen van hekwerk die jij belangrijk vind. De prijs bijvoorbeeld of flexibiliteit, levensduur en onderhoud. Vaak wordt er gedacht dat hekwerk huren duurder is dan hekwerk kopen. Maar is dat wel zo?

Hekwerk huren of hekwerk kopen: de prijs

Om de juiste keuze te maken tussen het kopen van hekwerk of het huren ervan kun je een prijsafweging maken. Grofweg geldt de volgende regel: over het algemeen is het omslagpunt bij een bouwproject 2,5 jaar. Dit betekent dat na 2,5 jaar het huren van hekwerk duurder is dan wanneer je het zou kopen. Ben je dus op zoek naar hekwerk dat je 1,5 jaar wilt gebruiken? Dan is hekwerk huren de beste oplossing. Heb je hekwerk nodig voor 3 á 4 jaar? Dan kun je hekwerk het beste kopen. Houdt wel rekening met het volgende:

De prijs voor het kopen van hekwerk moet vergelijkbaar zijn met de prijs van het huren van hekwerk. Dit om een eerlijke afweging te maken of het voor jouw project rendabel is om hekwerk te huren of juist te kopen. Een gemiddeld bouwhek van goede kwaliteit gaat 3 tot 5 jaar mee. De levensduur van het hekwerk kan ook een rol spelen bij de keuze tussen hekwerk kopen of hekwerk huren. Hekken van wat mindere kwaliteit kunnen ongeveer 2 jaar gebruikt worden.

Duur van het huidige bouwwerk

Wanneer je kiest om hekwerk te kopen, houdt dan rekening met de startdatum van eventuele volgende bouwprojecten om te voorkomen dat je hekwerk tekort komt. Als het hekwerk dat je gebruikt bij project A ook nodig is bij project B, maar dit nog niet vrij is omdat project A nog niet klaar is, is het huren van hekwerk ideaal om de periode te overbruggen.

De levensduur van hekwerk

Voor wie zuinig is op zijn spullen en zo ook met het hekwerk omgaat, is het kopen van hekwerk interessanter dan het huren van hekwerk. Dit geldt zeker als er gekozen wordt voor hekwerk van een goede kwaliteit met een corrosie-werende zinklaag. Zo’n laag is niet alleen minder milieubelastend, het zorgt er ook voor dat je lang plezier hebt van het hekwerk en dat het functioneel blijft.

Kosten spreiden met hekwerk huren

Het is niet voor iedereen rendabel om hekwerk te kopen, dat is afhankelijk van het bouwproject. Wil je alleen betalen voor hekwerk dat je daadwerkelijk gebruikt, dan is het aan te raden om hekwerk te huren en zo de kosten te spreiden.

Heb jij een bouwproject van minder dan 2,5 jaar en denk je erover om hekwerk te gaan huren, staan hier voordelen nog eens op een rijtje. 
• Geen grote investeringen
• Geen opslagkosten
• Kwalitatieve hekken
• Geen handelingskosten
• Betalen voor dat wat je echt gebruikt

In veel gevallen kunnen we stellen dat het gunstiger is om hekwerk te huren dan hekwerk te kopen, als het bouwproject naar verwachting binnen 2,5 jaar voltooid wordt. Het is wel aan te raden om altijd een kleine voorraad hekken te hebben. Als je tijdelijk meer bouwhekken nodig hebt of om de overlap tussen projecten op te vangen is het huren van hekwerk aan te bevelen.

Maak een bewuste keuze tussen het huren of kopen van hekwerk en bespaar geld én creëer een veilige werkplaats.

Voor meer informatie en voordelen van het huren van bouwhekken kijkt u op de pagina huur bouwhekken.

Of vraag gelijk een offerte aan op onze website

Onderwerpen: Bouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Joost van der Pas op 02 mei 2017
Manager Marketing & Productmanagement at The Mobile Perimeter Protection Group BV