(Semi-permanent) bouwhek of gaashek: maak de juiste keuze

Bij de keuze van een hek voor langdurige bouwprojecten moet je goed nadenken wat je wilt bereiken. Kies je voor een gaashek of een semipermanent bouwhek? Voor beide keuzes worden palen in de grond gedreven waar gaas of bouwhek aan bevestigd wordt. Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen deze hekken. De keuze voor een bepaald hek is afhankelijk van je eisen en verwachtingen.

Neem de volgende punten mee in de overweging;

  • Zijn er, naast de hoofdingang, meer (tijdelijke) transport doorgangen nodig
  • Is hergebruik van het hek gewenst
  • Moet het hek volledig op dit werk afgeschreven worden
  • Hoeveel waarde wordt aan de uitstraling van het project gehecht
  • Hoe groot is de kans op schade
  • In hoeverre moet het hek naast begrenzing ook voor veiligheid zorgen

hekwerklijn heras duiven 2 met filter

Flexibiliteit tijdens het bouwproces

Een gaashek staat vast en kan niet zonder schade worden opengemaakt. Bouwhekken zijn flexibel. Er kan overal een opening gemaakt worden voor speciaal transport. Bouwverkeer wordt niet belemmerd door een enkele doorgang. Het gebruik van High Security klemmen waarborgt dat enkel openingen worden gecreëerd waar u dat wenst.

Hergebruik en duurzaamheid

Na de bouwwerkzaamheden behoudt het bouwhek zijn waarde, omdat het herbruikbaar is. Het product kan mee naar een ander project of verkocht worden. Hergebruik van gaashekwerk is niet ideaal door de hoge kosten van (de)montage.

Financiële reden

Bouwhekken kunnen gehuurd en aangekocht worden. Bouwhekken zijn er in diverse prijsklassen ook in dezelfde voordelige klasse als gaashek. De restwaarde van een bouwhek is overal het algemeen hoger dan die van een gaashek. 

De uitstraling

Beide opties zien er direct na oplevering goed verzorgd uit. Bouwhekken zijn voorzien van een staalmat en hebben daardoor meer stijfheid.

Herstel

Mocht er schade optreden is voor de reparatie van een gaashek hulp van experts nodig. Bij een semipermanent bouwhek is het mogelijk om de reparatie zelf uit te voeren. 

Veiligheid

Het is door de sterke staalmat moeilijker om een bouwhek door te knippen dan een gaashek. Een gaashek is te openen zonder tang. De uitstekende punten van een bouwhek ontmoedigen het overklimmen. Mechanisch is een bouwhek sterker en veiliger.

Heras prikkeldraad.jpgHeras semi permanent bouwhek

Zowel boven het gaashek als een semipermanent bouwhek kunnen puntdraden of concertina’s gemonteerd worden. Gaashekwerk heeft betere security mogelijkheden voor hekwerkdetectie. Een gaashek is eenvoudiger te beveiligen tegen onderdoorgraven door het ingraven van wildgaas.

Conclusie

Bij de keuze van een hek bij langdurige (utiliteits)projecten moet je goed nadenken wat je met het hek wilt bereiken. Een semi-permanent bouwhek combineert de voordelen van bouwhekken met de lage aanschafprijs van gaashekken. 

 

 

 

Adviesgesprek aanvragen 

Picture of Lou Spierings

Vertel over uw uitdaging. Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak direct een afspraak via onderstaande button.