Verhoog de beveiliging van je bouwplaats met uittilbeveiligingen

Een goed bouwhek helpt om onbevoegden te weren van de bouwplaats. Een (tijdelijke) hekwerk bestaat in de basis uit een bouwhek, blok en klem. In sommige gevallen is enkel het plaatsen van een hek echter niet voldoende. Om bouwhekken te voorzien van meer stabiliteit en veiligheid zijn er tal van extra toebehoren die je kunt inzetten. Een van de vele toebehoren waarmee je bouwhekken extra beveiligt is de uittilbeveiliging.

Logo ReinBouwHarry Nomden (hoofd materieelbeheer bij Reinbouw materieeldienst in Zutphen) gebruikt uittilbeveiligingen om de veiligheid van zijn bouwhekken te verhogen. “Met een uittilbeveiliging en de High Security Klem krijgen bouwhekken en daarmee de bouwplaats een veiligere uitstraling. Dit schrikt dieven en vandalen af om de bouwplaats te betreden. Door onze positieve ervaring met de uittilbeveiliging passen we het standaard toe op al onze hekwerken.”

Wat is een uittilbeveiliging?

uittilbeveiliging-1Bouwhekken worden standaard vastgezet in een blok. De hekken staan echter los in de blokken en zijn er zo uit te tillen. Zonder gebruik van een uittilbeveiliging kan een hek schuin uit het blok getrokken worden zodat er een opening ontstaat waardoor men zichzelf toegang kan verschaffen tot het terrein.

Met de uittilbeveiliging zorgt een haak in combinatie met een klem ervoor dat het hek aan het blok wordt verankerd. Dit zorgt niet alleen voor een strakker en stabieler hekwerk, het verhoogt  ook de beveiliging  van de bouwplaats.

Door het toepassen van een uittilbeveiliging in combinatie met de High Security Klem zorg je ervoor dat een hekwerk ook echt gesloten blijft. De High Security Klem is alleen te openen met een speciale sleutel waardoor demontage van de klem met regulier gereedschap onmogelijk is. Wanneer je de uittilbeveiliging combineert met anti-climb hekken en de klem aan binnenzijde van het terrein plaatst is het onmogelijk om vanaf de buitenzijde de klem te demonteren.

Hogere veiligheid en uitstraling

Vanwege vandalisme en diefstal is het beveiligen van een tijdelijke bouwplaats noodzakelijk. Het plaatsen van bouwhekken is de eerste stap die genomen wordt in het afschermen van de bouwplaats.

Harry Nomden: “Alleen een hekwerk plaatsen is niet voldoende. Het hekwerk met een uittilbeveiliging is de eerste barrière om binnen te komen op de bouwplaats en het vormt de basis van waaruit je andere beveiligingsmaatregelen toevoegt.”

Om de bouwplaats zo optimaal mogelijk te beveiligen moet je aandacht besteden aan het vergrendelen, verstevigen en beveiligen van je hekwerk. Verschillende toebehoren zorgen er ervoor dat men lastiger binnenkomt.

Naast uittilbeveiliging zijn er meerdere toebehoren die toegepast kunnen worden op het hekwerk. Denk hierbij aan high security klemmen, schoorbuizen, zicht-ontnemende doeken, scharnierringen of semi-permanent plaatsing.

Zet je hekwerk in als beveiligingsbarrière tegen dieven en vandalen 

Verhoog de beveiliging van je bouwplaats door aandacht te besteden aan je hekwerk. Benieuwd hoe je dit kan doen? Download de onze product brochure hier.

Onderwerpen: ProjectbeveiligingBouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Lou Spierings op 09 april 2019
Senior Account Manager at Heras Mobile Fencing & Security Netherlands