Hekken kopen? Redenen waarom

We zouden liegen als we niet heel vaak de vraag krijgen: ‘wanneer is hekken kopen interessant’? Ondanks dat we dolgraag hekwerk verhuren, zijn er situaties denkbaar waarbij het gunstiger is om hekwerk te kopen. Overweeg je of kopen een interessant alternatief is, zoek dan niet verder en lees deze blog. Hier zetten we de redenen om hekwerk te kopen uiteen. Lekker kort, zodat je snel een keuze kunt maken.

Lagere kosten bij langere gebruikersduur

In een eerdere blog, waarin we het huren van hekken afzetten tegen het kopen van hekwerk, hebben we de rekensom die wij voor klanten gebruiken uiteengezet. Uit deze calculatie komt naar voren dat het omslagpunt rond de 2,5 jaar ligt. Dus heb je hekken, bijvoorbeeld dranghekken, 2,5 jaar of langer nodig dan is het zeker interessant de koopoptie in overweging te nemen. Huren voelt vaak goedkoper dan kopen, maar dat is dus niet altijd het geval. Het heeft puur te maken met de prijs ten aanzien van de duur van het project. Soms is de investering éénmalig gewoonweg te hoog en ben je al snel op huur aangewezen.

Kwaliteit

Belangrijk bij iedere berekening is dat je zorgt dat je de juiste kwaliteit van het hekwerk vergelijkt. Daar zit namelijk behoorlijk wat verschil in. Twijfel je of je beter af bent door hekken te kopen dan te huren zet dan niet alleen de tarieven in de berekening tegen elkaar af, maar ook de kwaliteit. Om een goede afweging te maken is het noodzakelijk om het eventueel te huren hekwerk qua kwaliteit gelijk te trekken aan het type koophekwerk. Er zijn hekken die twee jaar meegaan en hekken die na vijf jaar nog fier rechtop staan. Vraag dus altijd naar de levensduur van de hekken waar je je oog op hebt laten vallen, zowel in het geval van de koop- als de huurvariant.

Tip: Kies bij koop voor een hekwerk met corrosiewerend zink om de levensduur te verlengen. Dat is beter voor je portemonnee én het milieu.

Flexibiliteit

Buit in het zakje, de hekken zijn gekocht. Vanaf nu bepaal je zelf waar en wanneer je deze inzet en voor hoelang. Je bent niet meer afhankelijk van de voorraden en leverdata van anderen. Zoals hierboven vermeld gaan de hekken drie tot vijf jaar mee en kunnen ze, mits van goede kwaliteit, intensief ingezet worden, waar je maar wilt. Let er wel op dat een volgend project aansluit op het huidige project om zo de hekken op het juiste moment te verplaatsten. En mocht dat niet lukken, dan kun je altijd nog tijdelijk huren.

Twijfel je nog steeds? Dan kun je er ook voor kiezen een klein gedeelte van het hekwerk te kopen en de rest flexibel bij te huren.

Advies

Ons advies is: heb je de hekken langer dan twee jaar nodig en je hebt de financiële middelen? Maak dan samen met een hekwerkadviseur een berekening op basis van duur, kwaliteit en prijs. Zo zie je in een oogopslag wat interessant voor je is. Vergeet hierbij het transport en de accessoires niet en zorg dat je appels met appels vergelijkt – dus hetzelfde type hekwerk voor zowel koop als huur. Dan maak je met een gerust hart een goed onderbouwde keuze.

Onderwerpen: Bouwhek mogelijkheden,

Geplaatst door Mitch IJpelaar op 28 juni 2018
Accountmanager at Heras Mobile Fencing & Security Nederland